www.EVENTIVE.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2481 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (477 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Progress Communications

Nederlanders maken vaker schoon dan Belgen

Gemiddeld besteden Nederlanders een halfjaar van hun leven aan stofzuigen

Amsterdam, 28 september 2018 – Nederlanders zijn gemiddeld zeven uur per maand, één uur meer dan de Belgen, kwijt aan stofzuigen. Wanneer er huisdieren en/of kinderen in het spel zijn, komt daar nog meer stofzuigtijd bij. Zo zijn Belgen gemiddeld per maand anderhalf uur langer bezig zodra er huisdieren bij komen kijken. Bij Nederlanders is dat zelfs drie uur meer wanneer een hond, kat of ander huisdier medebewoner is. Die zeven uur klinkt misschien niet als veel tijd, maar dat betekent dat Nederlanders van hun achttiende tot hun zeventigste een halfjaar (182 dagen, 24 uur per dag) aan stofzuigen besteden. Onze toch wat minder ‘schone’ zuiderburen zijn minder tijd kwijt: gemiddeld 156 dagen. Dit blijkt uit een online-onderzoek gericht op schoonmaken, uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van iRobot, marktleider in huishoudrobots voor de consument.Lawaai grootste ergernis
Naast het feit dat stofzuigen veel tijd kost, zorgt het ook voor ergernissen. Belgen storen zich bijvoorbeeld het meeste aan het lawaai (48 procent). Deze irritatie komt niet uit de lucht vallen: gemiddeld produceert een stofzuiger 75 decibel. Dit is vergelijkbaar met het geluid van een druk restaurant of een F16-straaljager op 3000 meter hoogte. Sinds september 2017 is het zelfs zo, dat in de Europese Unie alle nieuwe stofzuigers geen lawaai boven de 80 dB meer mogen maken. Verder ergeren Belgen zich aan de moeilijk bereikbare plekjes (33 procent) en het vervangen van de stofzak (31 procent). In Nederland zorgen vooral de moeilijk bereikbare plekjes en het lawaai voor de meeste irritaties (beide 37 procent).

Vieze gewoontes
Verder bleek uit het onderzoek dat vieze gewoontes van de ondervraagden het schoonmaken moeilijker maken. Zo zeggen bijna zeven op de tien Nederlanders en zes op de tien Belgen dat er thuis weleens iemand binnenloopt met schoenen onder het zand. Kruimels van de tafel of aanrecht op de vloer vegen staat bij 57 procent van de ondervraagde Nederlanders op een opvallende tweede plek in het rijtje van vieze gewoontes. Bij de Belgen ligt dit percentage op 37 procent. Daar is het volgens veertig procent de gewoonte om in huis vuile kleren of schoenen uit te kloppen, bijvoorbeeld na een dagje strand – een doorn in het oog voor schoonmakers.

De vieste ruimte in huis
Ook vroeg het onderzoeksbureau welke ruimte het snelst vies wordt. Veel Nederlanders (38 procent) en Belgen (53 procent) zien de keuken als de vuilste ruimte in hun huis. De badkamer en woonkamer komen daarna bij beide groepen het vaakst voor in de top 3.

Stofzuigen, meest gehate klus?
Hoewel meer dan negentig procent van beide onderzoeksgroepen aangeeft dat men gasten in een schoon huis wil ontvangen, is de conclusie dat zowel Nederlanders als Belgen geen fan zijn van schoonmaken. Vier op de tien zegt zelfs dat ze stofzuigen haten. Robotstofzuigers zou die groep een hoop tijd en irritaties besparen. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat zowel Belgen als Nederlanders openstaan voor een stofzuigrobot. Zes op de tien zou het enorm handig vinden en een even groot aantal zegt dat zo’n robot het leven makkelijker zou maken. Uiteindelijk bespaar je met een robotstofzuiger dus zo’n zeven uur per maand. Zo houd je genoeg tijd over om de ramen te zemen…   

Noot voor de redactie

Over het onderzoek
Het online-onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van iRobot tussen 3 en 10 augustus 2018. Het bureau ondervroeg duizend Nederlanders en duizend Belgen, representatief op geslacht, leeftijd en opleiding, over hun schoonmaakgedrag en mening over schoonmaakrobots. De maximale foutenmarge bij beide groepen bedraagt 3,02 procent.

###

iRobot Corp.
iRobot, het toonaangevende bedrijf voor huishoudrobots voor de consument, ontwerpt en bouwt robots die ervoor zorgen dat we zowel binnen als buiten meer doen. iRobot lanceerde in 2002 de huisstofzuigrobotcategorie met de introductie van zijn Roomba® Robotstofzuiger. Vandaag is iRobot wereldwijd actief en verkocht het al meer dan twintig miljoen robots. Het assortiment van iRobot, waaronder de Roomba® en de Braava-familie van dweilrobots, beschikt over gepatenteerde technologieën en geavanceerde concepten in schoonmaak, mapping en navigatie. De ingenieurs van iRobot bouwen een ecosysteem van robots en technologieën voor het slimme huis. Surf voor meer informatie over iRobot naar www.irobot.nl.

Neem voor meer informatie contact op met:
Progress Communications
Marieke van Heijst / Tessa Graus
Tel.: +31 (0)20 363 11 52
E-mail: irobot@progresscommunications.nl
Laatste van iRobot  
29 mei 2019 De toekomst van schoonmaken krijgt vorm met iRobot’s meest geavanceerde robotstofzuiger en dweilrobot

6 mei 2019 Geef je moeder een cadeau dat écht bij haar past…

3 dec 2018 Het grote stofzuigeronderzoek: zeven op tien Nederlanders moet extra schoonmaken door huisdier
Geplaatst:
Verstreken tijd: 477 dagen
PR contact  

Logo Progress Communications
iRobot contact  

Logo iRobot

iRobot sociaal  


iRobot tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo BTG
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo TenderApp
Logo iUsed.nl
Logo SWOOP
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo Puur Data
Logo Descartes
Logo Extreme Networks
Logo Dutchitchannel.nl
Logo TJIP
Logo Cisco
Logo CRM Partners
Logo Thinkwise
Logo Eaton
Logo Pro Contact
Logo PA Consulting
Logo Newion
Logo Red Hat, Inc.
Logo Genesys
Logo Qualys
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87523 persberichten
- 5589 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7199 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl