www.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.LVTPR.nlwww.lubbersdejong.nl
2500 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 87 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Oracle verhoogt productiviteit softwareontwikkeling met nieuwe Java-release

JDK 11 eerste Long Term Support-release binnen nieuw halfjaarlijks releaseschema

Utrecht, 1 oktober 2018 – Oracle lanceert vandaag een nieuwe Java-update: de Java SE 11 (JDK11). Hiermee houdt Oracle zijn belofte om een reguliere stroom van Java-innovaties en -updates te bieden aan de Java-community. JDK 11 zorgt voor een aantal nieuwe verbeteringen in de productiviteit van ontwikkelaars, evenals ondersteuning voor moderne cryptografische en internetstandaarden, waaronder TLS 1.3 en HTTP/2.

De JDK 11 is de eerste Long Term Support-update (LTS) die beschikbaar is gesteld na het vorig jaar aangekondigde halfjaarlijkse releaseschema. De update is het resultaat van een uitgebreide samenwerking tussen Oracle-engineers en leden van de internationale Java-ontwikkelaarscommunity via de OpenJDK-community en de Java Community Process. Sinds de release van Java SE 8 heeft de community meegewerkt aan meer dan honderd nieuwe verbeteringen die zijn toegevoegd via JDK 9, 10 en 11.

“TLS 1.3 is onlangs goedgekeurd en het is fantastisch nieuws dat de Java SE 11 het gelijk ondersteunt”, zegt Jim Manico, medeauteur van Iron Clad Java en oprichter van Manicode Security. “Het nieuwe releaseschema voor Java SE zorgt ervoor dat belangrijke beveiligingsprotocollen en andere standaarden, zoals TLS 1.3, snel beschikbaar zijn en overgenomen kunnen worden. Hierdoor krijgen applicatieontwikkelaars meer tools in handen om veilige software te schrijven met 's werelds meest populaire computertaal: Java!"

Klanten kunnen nu van Java SE 8 naar Java SE 11 migreren in een tempo die bij hun unieke bedrijfsbehoeften past, ondersteund door Oracle’s Long Term Support. Oracle biedt zijn klanten beveiligings- en bugfixing-updates voor JDK 11 tot en met 2026. De volgende LTS-release staat gepland voor september 2021.

"Dankzij voortdurende verbeteringen door Oracle en de Java Community blijft de JVM het beste platform om applicaties mee te bouwen", zegt Rafael Winterhalter van Scienta Norway en bedenker van de populaire Byte Buddy-codegeneratie en -manipulatie-library voor Java. "De Java SE 11-release geeft mij vertrouwen omdat we de voordelen van het modulensysteem zien aanhouden. Hierdoor worden Java-toepassingen compacter en transparanter. Dit is tegenwoordig cruciaal, want applicaties worden steeds complexer en zijn afhankelijk van steeds meer factoren. Bovendien zijn de nieuwere functies die worden onderzocht, zoals 'nestmates', veelbelovend voor betere opstart- en compilatieprestaties in de toekomst.”

De belangrijkste eigenschappen van de Java 11:
  • Nest-based-toegangscontrole: elimineert de noodzaak voor compilers om de toegankelijkheidsverbredende brugmethodes in te voegen.
  • Dynamische class-file constanten: vermindert de kosten en verstoringen bij het creëren van nieuwe vormen van materieel te maken class-file constanten en biedt bredere opties voor expressiviteit en prestaties.
  • ZGC: een volledig passieve GC-implementatie met een beperkt toewijzingslimiet en de laagst mogelijke latency-overhead.
  • Flight Recorder: lage overhead-datacollectiekader voor het oplossen van problemen met Java-applicaties en de HotSpot JVM.
"De releases die voortkomen uit het LTS-model geven onze klanten de mogelijkheid om in hun eigen tempo van de ene goed ondersteunde Java SE LTS-release naar de volgende te migreren. Tegelijkertijd geven de updates het Java-ecosysteem voor ontwikkelaars sneller toegang tot verbeteringen", zegt Georges Saab, Vice President, Software Development, Java Platform Group bij Oracle. "In combinatie met de introductie van het Oracle Java SE-abonnement kunnen klanten nu eenvoudig profiteren van regelmatige releases van geteste en gecertificeerde prestatie-, stabiliteits- en beveiligingsupdates van Oracle."

Het Java SE-abonnement is een voordelig en voorspelbaar aanbod van Oracle om Java SE-installaties te beheren voor verschillende ondernemingen. Lees voor meer informatie over JDK 11 de Java PM blog, daar staat ook een volledige lijst van eigenschappen.

Java is wereldwijd de populairste programmeertaal. Meer dan twaalf miljoen ontwikkelaars gebruiken het om software te schrijven en applicaties te maken. Bovendien is Java met meer dan 21 miljard Java Virtual Machines in de cloud de nummer één cloudontwikkelaar.

#####

Over Oracle
De Oracle Cloud levert complete SaaS-applicatieomgevingen voor ERP, HCM en CX, plus best-in-class Platform-as-a-Service- (PaaS) en Infrastructure-as-a-Service-diensten (IaaS) vanuit datacenters in Amerika, Europa en Azië. Ga voor meer informatie over Oracle (NYSE: ORCL) naar www.oracle.com.

Voor meer informatie:
Frank Jansen / Martijn van Leeuwen
LVTPR
+31 (0)30 65 65 070
Oracle@lvtpr.com
Laatste van Oracle  
Onderzoek: IT Professionals maken zich meer zorgen over Corporate Security dan over IT-veiligheid thuis

8x8 selecteert Oracle als Cloud Platform voor veilige online vergaderservice

Zoom selecteert Oracle als cloudinfrastructuurprovider voor zijn belangrijkste online vergaderservice
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 87 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
Oracle contact  

Logo Oracle

  030 - 669 9000
  infomail_nl@oracle.com
  www.oracle.nl
Oracle sociaal  


Oracle tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Moneezy
Logo evisit
Logo Quinyx
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo PEAK-IT
Logo devolo
Logo Thinkwise
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Telindus
Logo myBrand
Logo Ivanti
Logo AnylinQ
Logo Tech Data Nederland
Logo bunq
Logo SecureMe2
Logo Eaton
Logo Diamanti
Logo Shippeo
Logo Motiv ICT Security
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88768 persberichten
- 5735 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8357 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl