www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.LVTPR.com
2474 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (390 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: KINXX PR

ITB2 Datacenters, Solid Partners en TReNT ontwikkelen zakelijke glasvezel op bedrijventerrein in Deventer

Deventer, 27 september 2018 – ITB2 Datacenters, een Nederlandse aanbieder van regionale datacenters met vestigingen in Deventer en Apeldoorn, heeft in samenwerking met cloud services provider Solid Partners en kabelleverancier TReNT hoogwaardige glasvezel infrastructuur voor bedrijven ontwikkeld op industrieterrein Bergweide in Deventer. Onder de naam ‘Fiber Direct’ biedt het samenwerkingsproject snelle, 1GBps glasvezel aansluitingen. Het betreft 1-op-1 internetverbindingen die niet worden gedeeld met andere bedrijven.

ITB2 Datacenters verzorgt onder andere ‘de belichting’ van de fiber middels DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) technologie voor `Fiber Direct’ (www.fiber-direct.nl), waarmee de kabel van TReNT wordt ingericht met dedicated, individuele glasvezelverbindingen voor bedrijven op bedrijventerrein Bergweide in Deventer. Middels de glasvezelverbindingen krijgen deze bedrijven tevens snelle toegang tot de datacenters van ITB2 in respectievelijk Deventer en Apeldoorn, voor bijvoorbeeld professionele huisvesting van hun ICT infrastructuur buiten de eigen kantoormuren of voor het inrichten van ICT back-up omgevingen om de bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Verkoop van de glasvezelaansluitingen voor het Fiber Direct project verloopt via Solid Partners, een managed cloud services provider uit Deventer die vanuit ITB2’s datacenter omgeving managed diensten aan bedrijven in heel Nederland aanbiedt, waaronder VoIP internettelefonie, Office 365, online werkplekken, online back-up en ICT beveiliging.

“Solid Partners is in dit geval de contractpartij voor een klant,” zegt Jeroen Saris, Senior Consultant bij Solid Partners. “De glasvezel internetverbindingen van ITB2 Datacenters worden in hetzelfde contract meegenomen. Voor klanten biedt het als voordeel dat zij één aanspreekpunt hebben. Daarnaast hebben zij eventueel de optie om via de glasvezelverbinding een combinatie van benodigde IT diensten via deze snelle internetverbinding af te nemen. De colocatie oplossingen van ITB2 kunnen bijvoorbeeld voor legacy applicaties worden gebruikt, terwijl de managed diensten van Solid Partners worden ingezet voor nieuwe, cloud-gebaseerde toepassingen.”


Datacenter ITB2 in Deventer

Glasvezel ecosysteem Apeldoorn

Fiber Direct is niet het eerste glasvezelproject van ITB2 Datacenters. Eerder al ontwikkelde de Nederlandse colocatie provider een glasvezel ecosysteem op het industrieterrein De Ecofactorij in Apeldoorn. Op dit industrieterrein is een datacenter van ITB2 gevestigd met een energie-efficiënt design en een Power Usage Effectiveness waarde (PUE) waarde van 1,08 - een datacenter ontwerp dat internationale erkenning kreeg via de International Datacentres Awards (BroadGroup) en de DatacenterDynamics EMEA Awards.

In dit datacenter van ITB2 in Apeldoorn hebben verschillende enterprise organisaties hun IT infrastructuren ondergebracht, waaronder financials en bekende klantnamen zoals Sandd, InfoSupport, en Reesink Support. Alle bedrijven op het industrieterrein in Apeldoorn zijn inmiddels aangesloten op het 'Ecofactorij Glasnet' van ITB2. De ‘low latency’ glasvezelverbindingen tussen de kantoren van klanten en het datacenter zorgen er volgens ITB2 voor dat het lijkt alsof de IT infrastructuur van een klant in de eigen kantooromgeving draait.

Het Fiber Direct glasvezelproject in de regio Deventer biedt zowel ‘low latency’ oftewel hoge snelheid verbindingen met het datacenter van ITB2 in Deventer als het datacenter in Apeldoorn. De twee datacenters zijn namelijk - over een afstand van ongeveer 20 kilometer - middels multiple 10 Gigabit Ethernet interconnect dark fibers met elkaar verbonden. De interconnect verbindingen maken het mogelijk om bijvoorbeeld een twin datacenter concept met een spiegellocatie in te richten.


Datacenter ITB2 in Apeldoorn

“De kwaliteit van de connectiviteit in een datacenter omgeving is enorm belangrijk voor de ervaring van colocatie klanten wanneer zij hun IT-omgeving oursourcen buiten de eigen kantoormuren,” zegt Niels Hensen, directeur en eigenaar van ITB2 Datacenters. “Zowel de connectiviteit via carriers en andere netwerken binnen de Nederlandse grenzen en internationaal, alsook de lokale connectiviteit tussen een datacenter en het eigen kantoor. Ons Fiber Direct glasvezelproject in Deventer in samenwerking met Solid Partners en TReNT, alsmede ons Ecofactorij Glasnet project in Apeldoorn laten zien dat wij het gehele connectiviteit vraagstuk voor gebruikers van onze colocatie datacenters belangrijk vinden - inclusief het inrichten van lokale connectiviteit op een performance niveau welke enterprises gewend zijn.”


“De kwaliteit van de connectiviteit in een datacenter omgeving is enorm belangrijk voor de ervaring van colocatie klanten wanneer zij hun IT-omgeving oursourcen buiten de eigen kantoormuren,” zegt Niels Hensen, directeur en eigenaar van ITB2 Datacenters.

---------------------------------
Over ITB2 Datacenters

ITB2 Datacenters is een aanbieder van energie-efficiënte colocatie datacenter diensten in Nederland. Het bedrijf richt zich met duurzaam ontwikkelde datacenters op Financials, Corporate organisaties, zorginstellingen, MKB en managed service providers (MSP’s). ITB2 Datacenters heeft op dit moment een Tier 2 datacenter in Deventer (sinds 2007) en een hypermodern Tier 3 geaccrediteerd datacenter in Apeldoorn (sinds 2013).

De organisatie achter ITB2 Datacenters is in 1997 opgericht. Het bedrijf biedt colocatie die voldoet aan strenge normeringen op het gebied van veiligheid, milieu en compliance, waaronder ISO/IEC 27001, ISO 14001, ISO 9001, NEN 7510, en PCI DDS 3.0. Het energie-efficiënte ontwerp van ITB2’s datacenter in Apeldoorn kreeg in 2013 internationale erkenning via de International Datacentres Awards (BroadGroup) en de DatacenterDynamics EMEA Awards 2013. De energie-efficiënte infrastructuur maakt tevens gebruik van windenergie (WaarborgWind), om klanten een zo milieuvriendelijk mogelijke datacenter oplossing te bieden.

Oorspronkelijk was ITB2 Datacenters onder de naam ITB Kwadraat een dienstverlenende specialist op het gebied van Informatiebeveiliging en ICT beheer. Inmiddels ligt de focus van ITB2 Datacenters in de basis op colocatie diensten en toegevoegde diensten binnen het datacenter.

Voor meer informatie over ITB2 Datacenters, ga naar www.itb-kwadraat.nl.

---------------------------------
Mediacontact:

KINXX PR
Koen Stegeman
koen@kinxx.nl
+31 (0)630491407
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van ITB2 Datacenters  
Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Persberichten van maandag 21 oktober 2019  
Minkels en datacenteroperators ontwikkelen samen gloednieuw kastenplatform 'Nexpand'

Nog 2 dagen: jubileumeditie Lightspeed Connect

Conclusion Zuyd kijkt naar de toekomst tijdens ‘Limburg: Noodzaak tot Innovatie’

IFS domineert traditionele vendoren: groei licentie-inkomsten met 47 procent, netto-omzet stijgt met 23 procent

Commvault Activate maakt einde aan complexe problemen rond compliance en data governance

commercetools tekent deal van 130 miljoen euro met Insight Partners om wereldwijde groei te versnellen

HubSpot voegt LinkedIn lead gen-formulieren toe aan gratis HubSpot CRM

HPS Industrial voor zesde keer aanwezig op Machinebouw Event 2019

Bol.com stimuleert ontwikkeling medewerkers door inzet Studytube

UAntwerpen zet data science centraal op vrijdag 25 oktober
10 vragen voor het maken van de juiste keuze voor de aanschaf van een tablet voor op het werk

bGrid stelt Bart Melis aan als CEO

Veeam voor derde jaar op rij uitgeroepen tot Leader in Gartner 2019 Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions
Geplaatst:
Verstreken tijd: 390 dagen
PR contact  
Logo KINXX PR
ITB2 Datacenters contact  
Logo ITB2 Datacenters
  Niels Hensen
  088 4822 055
  verkoop@itb2.nl
  www.itb-kwadraat.nl
ITB2 Datacenters sociaal  
ITB2 Datacenters tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Icontact BV
Logo NewChannel
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo RoSecure
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Minkels
Logo Lightspeed
Logo Conclusion Zuyd
Logo IFS
Logo Commvault Systems International BV
Logo commercetools
Logo HubSpot
Logo Veeam Software
Logo Nuance
Logo Cumulus Networks
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Red Hat, Inc.
Logo SER Group
Logo Workday
Logo Workday
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.com