Marktleidend Finse softwaredienstverlener Eficode blijft groeien

Voetballegende Jari Litmanen verricht aftrap opening nieuw kantoor in Amsterdam  

Het Finse technologie- en ontwerpbedrijf Eficode breidt uit naar de Benelux met de opening op 26 september van een kantoor in Amsterdam. In de afgelopen jaren hebben Eficodes DevOps-gerelateerde producten en diensten een enorme groei doorgemaakt in de Noordse regio. Doelstelling van het bedrijf is om de internationale groei te handhaven door het ontplooien van DevOps-activiteiten in de Benelux.

Door het openen van een kantoor in Nederland continueert Eficode haar strategie om Finse DevOps-vaardigheden wereldwijd op de markt te brengen. Eficode loopt voorop in de revolutionaire ontwikkeling van softwareproductie die steeds slimmer wordt via een geautomatiseerd proces. Met de expertise in DevOps-technieken ondersteunt de onderneming haar klanten die zichzelf digitaal willen vernieuwen. Dat impliceert een   effectieve, sterk geautomatiseerde dienstverlening.

“De vraag naar DevOps-diensten en moderne softwareproductiemethoden groeit wereldwijd voortdurend. In de praktijk zijn alle digitaliseringstrajecten gerelateerd aan softwareprojecten. Het is duidelijk dat slimme, geautomatiseerde softwareproductie voordelen biedt bij het handhaven en uitbouwen van het competitieve niveau van bedrijven”, verklaart Heikki Hämäläinen, de commerciële topman van Eficode. “Eficodes DevOps-team telt meer dan 120 medewerkers en is daarmee het grootst in de Noordse landen en één van de grootsten in Europa”, stelt Hämäläinen en vervolgt: ”Nederland is voor ons een aantrekkelijke markt, vanwege de geografische ligging en de aanwezigheid van topexpertise. Ons Benelux-kantoor wordt onze springplank naar de DevOps-markten op het Europese continent, die vanuit Amsterdam gemakkelijk zijn te bereiken”.

Het Amsterdamse kantoor wordt geopend op 26 september door Finlands meest succesvolle voetbalspeler Jari Litmanen. “Het bouwen van software is een teamsport net als voetbal. Iedereen speelt daarin zijn eigen rol, maar overwinningen worden altijd als team behaald”, zo verklaart de sterspeler, die vele jaren voor Ajax voetbalde, nadrukkelijk het belang van een vaardig team voor het eindresultaat.

Andre Sibov is gestart als Eficodes regiomanager Benelux. Sibov heeft voorheen commerciële en technische functies vervuld bij onder meer Rational/IBM, HP Enterprise en Innovaprime. “Eficodes sterke markpositie in de Noordse landen en onze expertise in DevOps-transformatieprojecten maken een bijzonder goede start in Nederland mogelijk. Ons kernteam van specialisten gaat in september al aan de slag bij diverse projecten. Onze focus ligt op de financiële sector en de verzekeringsbranche, de telecommunicatie- en productiebedrijven, alsmede op de technologiesector.”

Eerder dit jaar maakte Eficode bekend dat het bedrijf een kapitaalsinvestering van 6 miljoen euro had ontvangen van de Finse investeringsgroep Bocap voor het laten groeien van de internationale DevOps-bedrijfsactiviteiten. In dat kader annonceerde het bedrijf de opening van diverse kantoren tot 2019 buiten Finland. Naast de Finse vestigingen in Helsinki en Tampere, heeft Eficode al kantoren in Kopenhagen, Stockholm en Gotenburg.

Ook de gemeente Amsterdam is blij met de komst van Eficode. De samenwerking illustreert dat Nederland als een belangrijke afzetmarkt voor IT-dienstverlening wordt gezien. Verder komt er kennis en kunde naar Amsterdam, waaraan op dit moment buitengewoon veel gebrek is. Er is een bewezen behoefte aan experts die helpen de Nederlandse economie te digitaliseren. De vestiging van Eficode versterkt de banden tussen Nederland en hun natuurlijke partners in de landen in de Noordse regio.

Voor meer informatie:

Heikki Hämäläinen, Chief Commercial Officer at Eficode, heikki.hamalainen@eficode.com, +358 40 766 2610

Andre Sibov, Benelux Area Manager, andre.sibov@eficode.com, +31 6 1127 4889