Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureau
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (3 jaar en 135 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Counter Content

‘Trifork voorspelt de toekomst met Machine Learning’

Op basis van Axon

Amsterdam, 20 september 2018 - Trifork, aanbieder van maatwerk open source software en Machine Learning, lanceert specialistische toekomst voorspellende dienst op basis van Axon.

Trifork zet de nieuwste Machine Learning-technologie in om modellen te ontwikkelen die patronen in het historische gedrag van mensen en trends in kaart brengen. Deze data worden verder aangevuld en gecombineerd met andere (externe) data. Daarna wordt deze data gebruikt om toekomstig gedrag voor o.a. de energiesector te voorspellen.

Doordat alle data nauwkeurig geregisteerd staan in de Axon Event Store stelt dit de gebruiker in staat exact terug te kijken in de geschiedenis. Daarnaast worden alle factoren die mogelijk van invloed zijn, opgenomen in het Machine Learning-model en heeft de gebruiker ook de mogelijkheid om toekomstig gedrag nauwkeurig te voorspellen, afwijkend gedrag te herkennen en gedrag te kwalificeren. De waarde hiervan blijkt o.a. uit een samenwerking met energie handelsplatform ETPA.

Vanuit de toenemende eis tot auditing en GDPR-compliance wordt er door steeds meer organisaties gebruikt gemaakt van databases waarin alle ‘Events’ (gebeurtenissen die leiden tot een verandering) stuk voor stuk worden vastgelegd. Deze data is geschikt voor audits maar is ook te gebruiken voor het bouwen van Machine Learning-modellen.

ETPA, energie handelsplatform
ETPA maakt al jaren gebruik van de software development diensten van Trifork middels het Axon Framework. Het energie handelsplatform verkreeg, door de recente toevoeging van de Machine Learning-diensten van Trifork, het inzicht dat de verzamelde data veel meer mogelijkheden en niet-ontdekte inzichten had, dan de menselijke analyses eerder naar voren brachten.

De gedetailleerde ETPA-data uit Axon Framework bleek zeer geschikt te zijn om Machine Learning-technieken op toe te pasen en om tot nauwkeurige Machine Learning-modellen te komen. Deze modellen omschrijven en analyseren het verleden en worden geprojecteerd op de toekomst voor voorspellingen, analyses en proactieve acties.

Jorrit Nijholt, Hoofd IT ETPA:‘Wij gebruiken de Machine Learning-services van Trifork om beter inzicht te krijgen in wat onze klanten nodig hebben van ons qua serverbelasting. Met de accurate voorspellingen kunnen we nauwkeurig inschatten wanneer we de capaciteit van ons handelsplatform moeten opschalen om de energiehandelin de markt optimaal te faciliteren.’

‘Ook helpen de inzichten ons te begrijpen of en wanneer het elektriciteitssysteem een hoger risico loopt op mogelijke onbalans tussen vraag en aanbod voor bepaalde perioden. Dit helpt alle spelers die betrokken zijn bij het elektriciteitsnetwerk, tijdig te signaleren wanneer opschaling nodig is. Hierdoor kunnen we de stabiliteit in het netwerk waarborgen en aan de vraag naar energie blijven voldoen.’     

Groei in Machine Learning
Ook organisaties in de reisbranche, e-commerce, klantcontact en medische industrie zijn inmiddels, met ondersteuning van Trifork, begonnen met het actief implementeren van Machine Learning op basis van Axon Framework. Ook zij implementeren de inzichten in hun dagelijkse operatie om de bedrijfsprocessen verder te optimaliseren.

De toegevoegde waarde van Machine Learning voor organisaties die al AxonFramework gebruiken, ligt met name in het voorspellen van de toekomst. Met goede voorspellingen kunnen aspecten als voorraad, onderhoud en resources juist en efficient gepland worden wat direct tot kostenbesparing en een hogere efficiency leidt. Alleen al hierdoor voorziet Trifork een enorme expansie in de markt op het gebied van Machine Learning.

Frank Groot, CEO Trifork:‘Door de samenwerking met ETPA en andere bedrijven zien wij hoe de Trifork-dienstverlening in combinatie met de data uit Axon organisaties helpt beslissingen te nemen. Zo helpen wij ook een bedrijf als ETPA de energiebehoefte te voorspellen, zodat de markt daarop kan inspelen.'

Artificial Intelligence workshop (A4AI)
Om organisaties de mogelijkheid te geven laagdrempelig kennis te maken met Machine Learning biedt Trifork een vijfdaagse workshop aan geïnteresseerde organsaties.

Binnen deze vijf dagen zal onder andere op basis van de data van de organisatie, een Machine Learning-model ontwikkeld en getest worden voor een business vraagstuk. Er zal een prototype oplossing voor dit vraagstuk ontwikkeld worden. De workshop is met name geschikt voor organisaties die op zoek zijn hoe zij de eerste stappen kunnen zetten op het gebied van Machine Learning en Artificial Intelligence.

Over ETPA
ETPA is een energie handelsplatform voor korte termijn elektriciteit transacties, afgestemd op de capaciteit van de participant.

Participanten kunnen bij ETPA hun energieportefeuille optimaliseren door korte termijn transacties aan te gaan. ETPA biedt de mogelijkheid om de flexibiliteit in hun productie processen uit te nutten. Deze bedrijven variëren van tuinders tot afvalverwerkers, van de chemische industrie tot energiebedrijven. Door een gelijk speelveld te creëren kunnen wij een eerlijke marktprijs faciliteren voor alle markt participanten.

ETPA biedt klanten de mogelijkheid zelf of via een derde partij te handelen op een toegankelijk platform. De producten die worden aangeboden zijn; intraday, day ahead, week- en weekendcontracten.

Over Trifork
Trifork heeft jarenlange ervaring op het gebied van software ontwikkeling en is ook al lange tijd bezig met Machine Learning. Sinds januari 2018 bestaat een officiële Business Unit voor Machine Learning. Trifork ziet Machine Learning altijd als onderdeel van een proces waarbij Machine Learning geïntegreerd wordt in de bedrijfsprocessen van de klant.

Trifork stond ooit aan de basis van AxonFramework, een open source product dat werd gebouwd op basis van een klantbehoefte en nu verder ontwikkeld wordt door AxonIQ. Inmiddels is het bedrijf AxonIQ rondom Axon-producten gevormd en afgesplitst van Trifork op 1 juli 2017.

Meer informatie over Trifork: www.trifork.com
Meer informatie over Machine Learning for Axon by Trifork: www.trifork.com/MLonAxon
Meer informatie over de Artificial Intelligence workshop (A4AI):
www.trifork.com/a4ai

EINDE PERSBERICHT
Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met:
Dennis Jak, Counter Content, mobiel 06-24130892, e-mail dennis@countercontent.nl
Laatste van Trifork  
‘Trifork voorspelt de toekomst met Machine Learning’

Trifork en Google gaan strategisch partnership aan
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3 jaar en 135 dagen
Trifork contact  

Logo Trifork

  +31 20 486 2036
  Info@trifork.nl
  trifork.com
Trifork sociaal  


Trifork tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Logo Cegeka
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Infor
Logo Honeypot
Logo We Love Communities
Logo Red Hat
Logo Thales
Logo Bynder B.V.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91074 persberichten
- 5972 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10252 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.com