www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nl
2477 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (450 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Red Hat maakt resultaten tweede kwartaal boekjaar 2019 bekend

  • Omzet tweede kwartaal $823 miljoen, 14% meer dan het voorgaande jaar, of 14% in constante valuta
  • Omzet uit abonnementen voor applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën tweede kwartaal $196 miljoen, 31% meer dan het voorgaande jaar of 31% in constante valuta
  • Quarter-end deferred revenue balance $2,4 miljard, 17% meer dan het voorgaande jaar of 19% in constante valuta
Amsterdam, 20 september 2018 – Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, maakt de resultaten bekend van het tweede kwartaal van boekjaar 2019 dat afliep op 31 augustus 2018.

“Klanten blijven prioriteit geven aan hun initiatieven voor digitale transformatie en zij gebruiken de hybride cloudtechnologieën van Red Hat om hun applicaties te moderniseren en hun efficiëntie te vergroten,” aldus Jim Whitehurst, President en Chief Executive Officer van Red Hat. “De uitbreiding van ons technologieportfolio heeft ons strategisch belang voor klanten vergroot, zo blijkt ook uit het aantal contracten in het tweede kwartaal met een waarde van meer dan vijf miljoen dollar. Dat is meer dan het dubbele in vergelijking met het voorgaande jaar.”

“Onze resultaten over het tweede kwartaal komen overeen met onze verwachtingen en we stimuleerden 20 procent groei in de total backlog tot $3,3 miljard,” aldus Eric Shander, Executive Vice President en Chief Financial Officer bij Red Hat. “We bevestigen opnieuw groei voor het volledige jaar in constante valuta van 16 tot 17 procent in vergelijking met het voorgaande jaar, maar passen onze verwachtingen voor de omzet over het volledige boekjaar in dollars aan met circa $15 miljoen. Dit is uitsluitend om rekening te houden met de veranderingen in de valutakoersen.”

Omzet
De totale omzet in het tweede kwartaal was $823 miljoen, een toename van 14 procent in USD ten opzichte van een jaar eerder, of 14 procent op basis van constante valuta. De omzet afkomstig uit abonnementen in het tweede kwartaal bedraagt $723 miljoen, een toename van 13 procent in USD ten opzichte van een jaar eerder, of 14 procent op basis van constante valuta. De omzet uit abonnementen in de tweede kwartaal bedraagt 88 procent van de totale omzet.

De omzet uit abonnementen voor infrastructuur gerelateerde oplossingen voor het kwartaal bedraagt $527 miljoen, een toename van 8 procent in USD ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, en 8 procent op basis van constante valuta. De omzet uit applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën in het verslagkwartaal bedraagt $196 miljoen, een toename van 31 procent in USD ten opzichte van het voorgaande jaar en 31 procent op basis van constante valuta.

Het GAAP operating income voor het tweede kwartaal bedraagt $135 miljoen. Na aanpassing van diverse vergoedingen en kosten bedraagt het non-GAAP operating income $197 miljoen, 3 procent meer dan een jaar eerder. De GAAP operating marge bedraagt in het verslagkwartaal 16,4 procent en de non-GAAP operating marge 23,9 procent.

Voorziening voor inkomstenbelastingen
GAAP-bepaling voor inkomstenbelastingen voor het tweede kwartaal omvat een belastinglast van ongeveer $18 miljoen als gevolg van nieuw uitgegeven IRS-richtlijnen met betrekking tot de Tax Cuts and Jobs Act (IRS Guidance), voornamelijk als gevolg van de herwaardering van uitgestelde belastingvorderingen die verband houden met de niet-aftrekbaarheid van bepaalde op aandelen gebaseerde vergoedingen en het terugboeken van bepaalde op aandelen gebaseerde vergoedingsvoordelen erkend tijdens het eerste kwartaal van boekjaar 2019. De Non-GAAP-bepaling voor inkomstenbelasting sluit dit effect gerelateerd aan de IRS-richtlijnen uit.

Net income
Het GAAP net income in het tweede kwartaal komt uit op $87 miljoen, of $0,46 per aandeel tegen $97 miljoen, of $0,53 per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder. Na correctie voor diverse vergoedingen en kosten bedraagt het net income volgens de non-GAAP-methode in het verslagkwartaal $157 miljoen, of $0,85 per aandeel tegen $138 miljoen, of $0,77 per aandeel in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De operating cash flow komt het tweede kwartaal uit op $133 miljoen, een afname van 7 procent ten opzichte van een jaar eerder. De operating cash flow omvat de impact van Red Hat’s recente toepassing van ASU 2016-15: Statement of Cash Flows (Topic 230): Classification of Certain Cash Receipts and Cash Payments. De non-GAAP cash flow uit operations, die dit effect uitsluit, was $165 miljoen, een toename van 16 procent ten opzichte van een jaar eerder in vergelijking tot de GAAP operating cash flow. De totale, cash equivalents en investeringen op 31 augustus 2018 bedragen $2,2 miljard na het terugkopen van circa 1,7 miljoen aandelen die een waarde vertegenwoordigen van circa $250 miljoen. Het resterende saldo in de huidige repurchase authorization per 31 augustus 2018 bedraagt ongeveer $750 miljoen dollar.

Aan het einde van het tweede kwartaal bedroeg de total deferred revenue $2,4 miljard, een toename van 17 procent ten opzichte van het kwartaal een jaar eerder. Het negatieve effect op de total deferred revenue door veranderingen in de wisselkoersen was $40 miljoen ten opzichte van voorgaand jaar. Op basis van constante valuta zou de total deferred revenue op jaarbasis met 19 procent gestegen zijn.

Vooruitzichten
De vooruitzichten van Red Hat gaan uit van de huidige bedrijfsomstandigheden en wisselkoersen. Voor het volledige jaar is het vooruitzicht:
  • De verwachte omzet bedraagt ongeveer $3,360 miljard tot $3,395 miljard dollar in USD.
  • De GAAP operating marge zal naar verwachting ongeveer 16,4 procent bedragen en de non-GAAP operating marge bedraagt naar verwachting ongeveer 23,9 procent.
  • De diluted GAAP-winst per aandeel (EPS) zal naar verwachting ongeveer $2,29 tot $2,33 per aandeel zijn, ervan uitgaande dat $186 miljoen aan diluted aandelen uitstaat. De diluted non-GAAP-winst per aandeel bedraagt naar verwachting ongeveer $3,45 tot $3,49 dollar per aandeel, waarbij 184 miljoen aan diluted aandelen uitstaat. Zowel GAAP als non-GAAP EPS gaan uit van $4 miljoen per kwartaalprognose voor overige inkomsten. Het GAAP geraamde belastingtarief gaat uit van een tarief van circa 22,5 procent voor afzonderlijke belastingposten.
  •  De non-GAAP operating cash flow zal naar verwachting ongeveer $1,035 tot $1,045 miljard bedragen.
Voor het derde kwartaal:
  • De omzet bedraagt naar verwachting ongeveer $848 miljoen tot $856 miljoen dollar.
  • De GAAP operating marge bedraagt naar verwachting ongeveer 16,1 procent en de non-GAAP operating marge bedraagt naar verwachting ongeveer 24,0 procent.
  • De diluted GAAP EPS bedraagt naar verwachting ongeveer $0,56 dollar per aandeel, ervan uitgaande dat $186 miljoen aan diluted aandelen uitstaat. De diluted non-GAAP EPS bedraagt naar verwachting ongeveer $ 0,87 per aandeel, ervan uitgaande dat $184 miljoen aan diluted aandelen uitstaat. 
Voor meer informatie, ziehttps://investors.redhat.com.

Over Red Hat
Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen. Met een communitygedreven benadering biedt Red Hat een betrouwbare en high-performance cloud, Linux, middleware, storage en virtualisatietechnologieën. Daarnaast biedt Red Hat ondersteuning, training en consultancy. Als de verbindende factor in een wereldwijd netwerk van enterprises, partners en open source communities helpt Red Hat essentiële en innovatieve technologieën te creëren die groei faciliteren en klanten voorbereiden voor de toekomst. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com.

Voor meer informatie voor de pers
Lubbers De Jong
Anke van Heerebeek
anke@lubbersdejong.nl
020 2050428
Eerder van Red Hat, Inc.  
4 nov 2019 Red Hat voegt voorspellende modellen toe aan nieuwste versie van Red Hat Process Automation

23 okt 2019 Red Hat werkt met Vodafone Idea samen om een Network-as-a-Platform te bouwen

17 okt 2019 Red Hat breidt Kubernetes-ontwikkelaarservaring uit met nieuwe versie Red Hat OpenShift 4
Het einde der tijden voor ‘platte OCR’?

Merijn Bos is nieuwe sales-ster aan firmament van snelgroeiende CoolProfs

Acceptatie van minderheden door Nederlandse leidinggevenden ver te zoeken

Anywhere365 neemt IQ Messenger over – het merkonafhankelijke software platform voor alarmering en IoT communicatie

Check Point: Mobiele malware voor eerst in drie jaar in top meest actieve cyberdreigingen

CM.com gaat samenwerking aan met Google voor nieuwe beveiligingsoplossing

Contentmarketingbureau LVB breidt uit met 3 nieuwe talenten

Ontdekte Zero-day kwetsbaarheid in Windows OS al gebruikt in gerichte aanval

Fortinet neemt SOAR-leverancier CyberSponse over
Citrix maakt werk persoonlijker

Workfront benoemt Maria Alvarez tot lid van de Raad van Bestuur

Uniserver neemt datacenterinfrastructuur van Detron over

Collibra, the data intelligence company, stelt Madan Gadde aan als Chief Customer Officer

Helft gemeenteambtenaren: gemeente voldoet niet aan digitale behoeften burger

Schuldgevoel consument het grootst bij bestelling pakket uit ander werelddeel

SMS versturen: ook in de winter een uitkomst!

Cegeka versterkt internationale positie door overname KPN Consulting

Cybersecurity visie op 2020

Nedap video release: Royal Swinkels Family Brewers

OKI breidt distributie uit met M.K. Computer Electronic voor OKI onderdelen

Panasonic Toughbook verstevigt positie als Europees leider van robuuste notebooks en tablets

Vooraanstaand onderzoeksbureau noemt Trend Micro leider in Cloud Workload Security

Nieuw research-team SentinelOne vindt link tussen crimeware-organisatie TrickBot en Noord-Koreaanse Lazarus-aanvallers

Let op: 'Handige' zoekmachine blijkt vaak wolf in schaapskleren

Experts: richt nationaal informatiepunt quantumtechnologie op

TIE Kinetix: Publication of Annual Report 2019
Geplaatst:
Verstreken tijd: 450 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Red Hat, Inc. contact  

Logo Red Hat, Inc.

  +31 334503000
  benelux@redhat.com
  www.redhat.com
Red Hat, Inc. sociaal  


Red Hat, Inc. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo BSG Group B.V.
Logo Hipex
Logo Sensus Process Management
Logo 1DigitalNL
Logo Netprofiler
Logo NewChannel
Logo Company Connect
Logo Insight
Logo Relined Fiber Network
Logo Smile
Logo Erniesoft
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Knowliah
Logo Google
Logo ICT-Partners
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo True B.V.
Logo Curvature
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo COOLProfs
Logo PEAK-IT
Logo Citrix
Logo Workfront
Logo Uniserver
Logo Collibra
Logo BCT
Logo Descartes
Logo Cegeka
Logo Cisco
Logo Valid
Logo Cegeka
Logo Schneider Electric
Logo Uniserver
Logo Barracuda Networks
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87326 persberichten
- 5575 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 6900 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl