Roche voor 10e jaar op rij duurzaamste healthcare-bedrijf volgens Dow Jones Sustainability Index

Almere, 19 september 2018 – Voor het tiende achtereenvolgende jaar is Roche uitgeroepen tot duurzaamste bedrijf in de index voor farmaceutische bedrijven van de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI). De erkenning is gebaseerd op een uitgebreide analyse van de economische, sociale en milieutechnische prestaties van Roche. De verschillende indexen van DJSI zijn een graadmeter voor beleggingsinstellingen die duurzaamheid laten meewegen bij de samenstelling van hun portefeuille.

Roche heeft haar continue nummer-één positie te danken aan de succesvolle duurzaamheidsstrategie die integraal onderdeel is van de activiteiten en cultuur van de organisatie. “We zijn er trots op dat onze duurzaamheidsinspanningen opnieuw herkend en gewaardeerd worden”, zegt Klaas Gutschoven, General Manager van Roche Diabetes Care Nederland dat onderdeel is van Roche. “Onze belangrijkste bijdrage aan de wereld om ons heen is de ontwikkeling van medicijnen, diagnostica en hulpmiddelen die aantoonbaar een bijdrage leveren aan het verbeteren van de levens van mensen. Daarbij speelt onze open en constructieve dialoog met andere organisaties, universiteiten, doctoren en patiënten een cruciale rol in het begrijpen van de behoeften van onze partners in de zorgsector. Zo werken we effectief samen om sneller specifiekere medische oplossingen op maat te ontwikkelen.”

Duurzaamheid bij Roche
Duurzaamheid is al meer dan 120 jaar een integraal onderdeel van de activiteiten van Roche. Bij het omgaan met duurzaamheid heeft Roche een holistische aanpak. Enerzijds zijn de inspanningen gericht op het verbeteren van de beschikbaarheid van producten, anderzijds is de strategie van de organisatie gefocust op voortdurende verbetering op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid, bescherming van het milieu, duurzaamheid in de hele productieketen en bij het werven en binden van mensen. Roche levert de grootste maatschappelijke bijdrage door zorgverlening beter en beter toegankelijk te maken. Dat doen we onder meer door de beste medicijnen en diagnostische tests te ontwikkelen die een bijdrage leveren aan de meest urgente medische behoeften in de wereld. Roche is zich ervan bewust dat zij dit niet alleen kan. De organisatie weet dat de sleutel tot het creëren van duurzame waarde en groei ligt bij de samenwerking met partners en het aangaan van een open en constructieve dialoog. Op die manier creëert Roche met haar medicijnen, hulpmiddelen en technologie niet alleen maatschappelijke waarde maar ook duurzame economische groei voor zichzelf.

Meer voorbeelden van de activiteiten van Roche wereldwijd op het gebied van duurzaamheid zijn hier te vinden: www.roche.com/sustainabilityOver de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI)
Deze wereldwijde ranglijst wordt jaarlijks gepubliceerd door de S&P Dow Jones Indices en RobecoSAM en meet de prestaties van de organisaties die wereldwijd toonaangevend zijn in duurzaamheid. RobecoSAM nodigt ruim 3.400 beursgenoteerde organisaties uit voor deelname. Meer informatie over de Dow Jones Sustainability Indices is hier te vinden: www.sustainability-indices.com/

Over Roche Diabetes Care
Roche Diabetes Care is een pionier in de ontwikkeling van bloedglucosemeters en een internationale marktleider op het gebied van diabetes management systemen en services. Het merk Accu-Chek is al meer dan 40 jaar toegewijd aan het in staat stellen van mensen met diabetes om een zo normaal en actief mogelijk leven te leiden en zorgverleners zo goed mogelijk te ondersteunen bij de zorg aan hun patiënten. Vandaag de dag biedt het Accu-Chek portfolio mensen met diabetes en hun zorgverleners innovatieve producten en impactvolle oplossingen voor gemakkelijk, efficiënt en effectief diabetes management. Het omvat bloedglucosemeters, insulinepompen, prikpennen, datamanagement en educatieprogramma’s die bijdragen aan een verbeterde medische uitkomst. Roche Diabetes Care maakt deel uit van Roche Diagnostics, gevestigd in Basel, Zwitserland. Kijk voor meer informatie op www.accu-chek.nl.

Over Roche
Roche is een wereldwijde pionier in farmaceutische producten en diagnostica gericht op vooruitstrevende wetenschappelijke ontwikkelingen om het leven van mensen te verbeteren. De gecombineerde kracht van farma en diagnostica hebben Roche de leider in gepersonaliseerde gezondheidszorg gemaakt – een strategie die gericht is op het vinden van de juiste behandeling voor elke patiënt op de best mogelijke manier.
Roche is ’s werelds grootste biotech bedrijf, met werkelijk gedifferentieerde medicijnen voor oncologie, immunologie, infectieziekten, oogheelkunde en ziekten van het centrale zenuwstelsel. Roche is ook wereldleider in vitro diagnostiek en weefsel gebaseerde kankerdiagnostiek en een koploper in diabetes management.

Roche (opgericht in 1896) blijft zoeken naar manieren om ziekten te voorkomen, diagnosticeren en behandelen en levert een duurzame bijdrage aan de samenleving. Roche heeft ook als doel om de toegang tot medische innovaties voor de patiënt te verbeteren door samen te werken met alle betrokken partijen. Dertig medicijnen van Roche zijn opgenomen in de ‘Model List of Essential Medicines’ van de World Health Organisation, waaronder levensreddende antibiotica, middelen tegen malaria en kanker medicijnen. Roche is voor het achtste jaar op rij door de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) erkend als groepsleider in duurzaamheid binnen de farmaceutische, biotechnologie & life sciences industrie.

De Roche Groep, met hoofdkwartier in Basel, Zwitserland, is actief in meer dan 100 landen en in 2016 werkten er meer dan 94.000 mensen wereldwijd. In 2016 heeft Roche 9,9 miljard geïnvesteerd in R&D. Genentech, in de Verenigde Staten, is volledig in handen van de Roche Groep. Roche is meerderheids aandeelhouder in Chugai Pharmaceutical, Japan. Kijk voor meer informatie op www.roche.nl.

Alle handelsmerken die in dit bericht worden gebruikt of genoemd zijn wettelijk beschermd.

Roche Diabetes Care Persdesk
Naomi van Duin
+31 (0)23 555 34 24
Rochediabetescare@yellow-communications.com

Roche Diabetes Care
Marianne van Gool
+31 (0)36 539 42 97
marianne.van_gool@roche.com

www.accu-chek.nl