www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (3 jaar en 52 dagen geleden)
Bedrijf:

RAM ondersteunt weginspecteurs Rijkswaterstaat met eigen track-and-trace voertuigsysteem

Nieuw systeem geeft betere controle over gehele keten. Waarborg van privacy data belangrijk keuzeargument

Utrecht, 18 september 2018 - RAM Mobile Data uit Utrecht heeft een nieuwe standalone track-and-trace oplossing aan Rijkswaterstaat geleverd. RAM vervangt in circa 400 voertuigen en motoren alle oude systemen door het nieuwe voertuigsysteem.

Vanuit vijf regionale verkeerscentrales en een landelijke, en met de inzet van 260 weginspecteurs wordt 24 uur per dag gewaakt over de veiligheid en doorstroming op de Nederlandse snelwegen. Deze mannen en vrouwen zijn onmisbaar in dat proces. Rijkswaterstaat en provincies werken hierin intensief samen. De vijf regionale verkeerscentrales hebben realtime inzicht in de positie van alle weginspecteurs. Hiermee kunnen zij voor gedegen ‘Incident Management’ direct de juiste inspecteur naar de juiste plek sturen. Het nieuwe zogenaamde ‘RWS track-and-trace’ systeem is zo ingericht dat ook provincies eenvoudig van het nieuwe systeem gebruik kunnen maken. Het nieuwe systeem verhoogt de efficiency in de samenwerking tussen Rijkswaterstaat en Provincies, wat weggebruikers ten goede komt. Naast Rijkswaterstaat is een aantal provincies inmiddels overgegaan op de nieuwe oplossing.

Voertuigdata op een veilige manier uitwisselen
RAM heeft het RWS track-and-trace systeem en de bijbehorende data in het beveiligde en gecertificeerde datacenter van RAM ondergebracht. Dit bleek de beste manier om de privacy en veiligheid van de gegevens te borgen. Tevens voldoet RAM hiermee aan de voor Rijkswaterstaat belangrijke regelgeving rondom veiligheid en privacy, de BIR (Baseline Informatie Registratie). Via een beveiligde verbinding kunnen voertuigdata op een veilige manier worden uitgewisseld en inzichtelijk worden gemaakt.

Welke informatie wordt ingezet? Allereerst beschikken de weginspecteurs over tablets en/of smartphones met daarop de zogenaamde ‘Weginspecteurs-app’. Deze app zorgt voor de doorgifte van onder andere de status en tekstberichten tussen verkeerscentrale en weginspecteur. Daarnaast stuurt het in het voertuig ingebouwde GPS-systeem de statusinformatie van het voertuig aan de RWS track-and-trace applicatie door, dat zichtbaar is in de verkeerscentrales.

Naast het voertuig gebonden GPS-systeem en de Weginspecteur-app bestaat het RWS-systeem uit een persoonlijke assistentieknop. Dit separate mobiele device stelt de weginspecteur in staat om ook buiten het voertuig ondersteuning te krijgen.

Tot slot biedt de track-and-trace toepassing de mogelijkheid om een koppeling te maken met de kilometerteller in het voertuig. Met deze optie kunnen afwijkingen in kilometerstanden in de rapportages voorkomen worden, wat aanzienlijk kan besparen op administratieve lasten.

“De inzet van het geavanceerde RWS track-and-trace systeem leidt tot lagere beheerskosten en efficiënter Incident Management. Dit resulteert in een betere samenwerking tussen de ketenpartners en alle betrokken partijen bij RWS. Daarnaast is het nu eindelijk mogelijk om een betrouwbare assistentie/noodknop functionaliteit te implementeren. Al met al komt dit ten goede aan de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer”, aldus Frank Bacco, Senior Applicatiemanager bij Rijkswaterstaat.

Veth Automotive, Van den Borne en BMW hebben ook meegewerkt aan dit project, voor wat betreft de inbouw van de communicatieapparatuur.

RAM Mobile Data
RAM Mobile Data is met haar track-and-trace dienstverlening al sinds 1993 gespecialiseerd in mobiliteitsoplossingen, zoals fleetmanagement, (fiscale) rittenregistratie, materieelbeheer en diverse voertuig- en persoonsgebonden analyses. RAM is marktleider in dit domein in de Benelux. Ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen van de klant, levert RAM voertuig-, persoons- en materiaal gebonden track & trace systemen. Daarbij staan innovatie, kwaliteit en goede service voorop.

RAM ondersteunt weginspecteurs Rijkswaterstaat met eigen track-and-trace voertuigsysteemNoot voor de redactie
Voor vragen, neem contact op met:

Annelies Bel
Marketing Specialist RAM Mobile Data
Tel. : 030 - 239 03 19
Email: abel@ram.nl

Samira Tatuhey
Communicatieadviseur Rijkswaterstaat
Tel.: 06 - 150 123 67
E-mail: communicatie-civ@rws.nl

Zie ook www.track-and-trace.nl.
Laatste van RAM Mobile Data  
RAM ondersteunt weginspecteurs Rijkswaterstaat met eigen track-and-trace voertuigsysteem

RAM Mobile Data uitgeroepen tot "Beste ICT-bedrijf 2015 " door Nationale Business Succes Award instituut
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3 jaar en 52 dagen
RAM Mobile Dat.. contact  

Logo RAM Mobile Data

  +31 (0)30 2390 390
  info@ram.nl
  www.ram.nl
RAM Mobile Dat.. sociaal  


RAM Mobile Dat.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91722 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10578 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers