www.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 127 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: ItsaRep

VMware versterkt marktaandeel servervirtualisatie

VMware heeft zijn marktaandeel in servervirtualisatie uitgebreid naar 77 procent. Dit terwijl de penetratiegraad van servervirtualisatie een dalende lijn laat zien. Dit blijkt uit een marktanalyse van Computer Profile waarbij ruim 6.000 beslissers van Nederlandse organisaties met meer dan vijftig medewerkers zijn ondervraagd. Uit de analyse blijkt dat de groei van het aandeel van VMware ten koste gaat van concurrenten Microsoft en Citrix.

De afname van servervirtualisatie volgt op een dalende lijn in servers op locatie, die al sinds 2011 is ingezet. De afname lijkt dan ook het directe gevolg van de consolidatie- en centralisatieslag die binnen het bedrijfsleven en bij (semi-)overheidsorganisaties aan de gang is.

Over alle sectoren en organisaties heen daalt de toepassing van servervirtualisatie met 2 procent ten opzichte van vorig jaar, naar 78 procent. ICT & Utilities (van 79 procent in 2017 naar 72,6 procent nu), overheid (van 94,4 in 2017 naar 86,7 procent) en manufacturing (van 80 procent 2017 naar 76,2 procent) laten relatief de grootste daling zien.

image

Als het gaat om servers die op locatie draaien, is er al sinds 2011 een continu dalende lijn te zien in alle sectoren en type organisaties, met jaarlijks een gemiddelde afname van 5,5 procent. De afname in lokale servers komt door de consolidatie en centralisatie die bedrijven en overheidsinstellingen in hun organisatie doorvoeren. Voor servervirtualisatie lijkt dit fenomeen eveneens ten grondslag te liggen aan de daling die ten opzichte van 2016 en/of 2017 is ingezet.

Desondanks maakt nog ruim driekwart van alle bedrijfsvestigingen met 50 of meer medewerkers gebruik van servervirtualisatie. De meest gebruikte oplossing voor servervirtualisatie is nog altijd VMware (77 procent). Sterker nog, VMware heeft in vergelijking met vorig jaar het aandeel verder uitgebreid (van 75,4 procent in 2017 naar 77,1 procent nu). Dit is ten koste gegaan van de nummers twee en drie, Microsoft en Citrix. Zij zagen hun aandeel dalen, respectievelijk van 16,9 procent in 2017 naar 15,8 procent en van 6,9 procent in 2017 naar 6,4 procent.

image

Desktopvirtualisatie nog steeds stijgend
In tegenstelling tot servervirtualisatie stijgt het gebruik van virtuele desktops nog steeds. Ten opzichte van twee jaar geleden is de toepassing van virtuele desktops over alle sectoren en organisaties heen toegenomen van 24 naar 26 procent. In 2014 was dit nog maar 15 procent. De sector 'construction' wijkt hierbij af: hier liep de penetratiegraad van desktopvirtualisatie terug van 20 procent in 2016 naar 17 procent nu. Bij de overheidsinstellingen wordt het meest gewerkt metvirtuele desktops (66 procent procent).

image

Waar bij servervirtualisatie VMware de meest voorkomende oplossing is, is dat bij desktopvirtualisatie duidelijk de software van Citrix. Ruim 6 op de 10 geïnventariseerde oplossingen voor desktopvirtualisatie betreft een Citrix-toepassing. Ten opzichte van vorig jaar is het aandeel van Citrix toegenomen van 62 naar 64 procent. Nummer twee VMware ging in dezelfde periode van 30 naar 31 procent. Terwijl Microsoft, op gepaste afstand de nummer drie, van 3 naar 2 procent ging.

image

Computer Profile is al meer dan 25 jaar de onafhankelijke en strategische data-driven direct marketingpartner voor de ICT. De organisatie biedt diepgaande marktanalyses en permanent geactualiseerde data over installed base, projecten en DMU-contacten van de 30.000 belangrijkste bedrijven en overheidsinstellingen in de Benelux. Met deze data kunnen klanten snel, efficiënt en gericht hun doelmarkt identificeren en benaderen. Een team van ervaren business development specialisten kan bovendien relevante kansen kwalificeren door inbound en outbound demand-generation activiteiten. Computer Profile heeft kantoren in Zaventem (B) en Breda (NL) en garandeert, als initiatiefnemer van de European Market Intelligence Group (EMIG), dezelfde hoge standaard in kwaliteit en uitvoering in heel Europa. Meer informatie: Computer Profile, Erik van Gurp, telefoon: +31 76 522 94 30, e-mail: 
Erik.vangurp@computerprofile.com
Gerelateerde berichten  
VMware fier aan kop in servervirtualisatie
Laatste van Computer Profile  
VMware versterkt marktaandeel servervirtualisatie

Groot deel Nederlandse bedrijven heeft geen beleid voor flexwerken

Verheijen versterkt marketingteam Computer Profile
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 127 dagen
Computer Profi.. contact  

Logo Computer Profile

Computer Profi.. sociaal  


Computer Profi.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Avaap
Logo Fastbyte
Logo Leadgate Europe
Logo Xdroid
Logo Qualogy
Logo NewChannel
Logo QuandaGo
Logo Salure
Logo ICT-Partners
Logo DNA Services B.V.
Logo Open.nl Software Group
Logo Codelogic
Logo SORSIT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Unexus B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo DNA Services B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Broad Horizon
Logo Humanwave B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo Diamanti
Logo Dean One
Logo Hogeschool Tio
Logo Shippeo
Logo NTT Ltd.
Logo GTT Communications
Logo Visma | Onguard
Logo ChargePoint
Logo RobotWise
Logo Zoom
Logo Avit Group
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo GNX
Logo Boertien Vergouwen Overduin
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90122 persberichten
- 5873 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9458 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl