www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 28 dagen geleden)
Bedrijf:

Paladin Capital Group en AirTree Ventures investeren $3,5 miljoen in Secure Code Warrior

Financiering maakt snelle wereldwijde expansie van security start-up mogelijk

Hoofddorp, 12 september 2018Secure Code Warrior, aanbieder van een platform voor de ontwikkeling van veilige applicaties, maakt vandaag bekend dat het een financiering ter waarde van 3,5 miljoen dollar heeft ontvangen van het wereldwijd opererende investeringsmaatschappij Paladin Capital en het in Sydney gevestigde AirTree Ventures. Deze kapitaalinjectie stelt het bedrijf in staat om zijn snelgroeiende verkoop- en marketingactiviteiten uit te breiden in Europa, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten en het innovatietempo binnen zijn R&D-centra in de Benelux en Australië op te voeren.

Secure Code Warrior is in 2015 mede opgericht door twee Belgische ondernemers: Pieter Danhieux, de huidige CEO, en Matias Madou, de huidige CTO. Beiden zijn wereldwijd vermaarde cybersecurity-experts. Danhieux heeft meer dan 12 jaar ervaring als beveiligingsconsultant en was acht jaar lang principal instructor bij het SANS Institute. Madou is een onderzoeker en ontwikkelaar met een universitaire doctorsgraad en ruim 15 jaar ervaring op het gebied van softwarebeveiliging. Hij heeft 10 patenten op zijn naam staan.

Het bedrijf heeft vestigingen in Sydney, Boston, Londen en Brugge en is aanbieder van unieke en in de praktijk bewezen tools die bijdragen aan veilig programmeerwerk. Deze worden aangeboden op basis van een krachtig SaaS-platform. Programmeurs kunnen daarmee van meet af aan veilige code afleveren in aansluiting op de interne beleidsregels voor programmatuur. Het platform van Secure Code Warrior biedt praktische online training op eigen tempo met een spelelement, zoals een toernooimodus voor de ontwikkeling van programmeervaardigheden. Het voorziet daarnaast in coaching met een real-time spellingscontrole-achtige autocorrect-plug-in. Bedrijven kunnen daarmee sneller en veiliger applicaties ontwikkelen. Het gebruiksvriendelijke, schaalbare en opbouwde platform biedt ondersteuning voor agile programmeerprincipes en voorziet in een krachtige beveiligingslaag.

Deze trainingsaanpak voorkomt dat programmeurs van lopende projecten moeten gehaald voor training op een externe locatie. Daarmee kunnen ze beveiligingsvaardigheden opdoen zonder de noodzaak van kostbare en vaak weinig inspirerende klassikale training.

“Ondanks alle investeringen in tools, diensten en training op het gebied van applicatiebeveiliging is een groot percentage datalekken nog altijd te wijten aan programmeerfouten”, zegt Danhieux. “Als bedrijven hun programmeurs relevante training en boeiende tools met een spelelement zouden aanbieden die hen leren om veilig te programmeren, zouden de meeste kwetsbaarheden kunnen worden voorkomen. Beveiligingsexperts en testtools kunnen daarmee worden ingezet voor het verhelpen van complexere problemen.”

Madou: “Het is van cruciaal belang voor organisaties om beveiligingstraining serieus nemen. Ze moeten hun programmeerteams van meet af aan een ‘security first’-mentaliteit bijbrengen. Relevante en boeiende training is de snelste manier om de vaardigheden van programmeurs aan te scherpen en hen de kennis bij te brengen die nodig is om betere en veiliger applicaties af te leveren.”

Volgens Mourad Yesayan, verantwoordelijke bij de Paladin Capital Group, blijkt uit de regelmaat en impact van beveiligingsincidenten rond bedrijfsapplicaties dat het hoog tijd is om de focus te verschuiven van het achteraf zoeken naar beveiligingsproblemen in programmatuur, naar proactieve preventie van kwetsbaarheden tijdens het programmeerproces. “In een wereld die sterk van software-afhankelijk is, moeten softwareleveranciers krachtige beveiliging in het ontwerp van hun applicaties inbouwen. Daarom moeten ze hun programmeurs vertrouwd maken met technieken om veilige code af te leveren. Secure Code Warrior zal wereldwijd snel blijven groeien, zeker nu bedrijven oog beginnen te krijgen voor het belang om programmeurs om te vormen tot een eerste verdedigingslinie.”

Secure Code Warrior heeft sinds zijn oprichting in 2015 een prominente klantenkring opgebouwd, waaronder 16 banken uit de wereldwijde top tien, de zes grootste Australische banken en ICT-giganten als Salesforce, Microfocus, Target en Atlassian. Zijn platform wordt daarnaast gebruikt door topbedrijven in alle delen van de wereld die actief zijn in de ICT-sector, retail en luchtvaart en zich intensief bezighouden met programmeerwerk.

In 2017 ontving Secure Code Warrior financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen van de Belgische overheid. Daarmee was het in staat om een R&D-faciliteit op te zetten in Brugge. Dankzij deze nieuwe investeringsronde kan Secure Code Warrior zijn expertisecentrum voor R&D in Brugge verder uitbouwen. Het is op zoek naar gemotiveerde programmeurs die het verschil willen maken. Secure Code Warrior werkt daarnaast met diverse Belgische universiteiten samen om een koploperspositie te kunnen blijven behouden.

-Einde-

Over Secure Code Warrior
Secure Code Warrior is een snelgroeiend beveiligingsbedrijf dat bijdraagt aan betere en veiliger programmatuur. De visie is dat programmeurs de eerste verdedigingslinie van hun organisatie moeten vormen door de beveiliging voorop te zetten. Hiertoe reikt het programmeurs alle tools en vaardigheden aan die nodig zijn om van meet af aan veilige code af te leveren. Secure Code Warrior heeft vestigingen in Sydney, Londen, Brugge en Boston. Zijn klantenkring omvat vooraanstaande financiële dienstverleners, telecombedrijven en ICT-bedrijven in meer dan 10 landen.

Over Paladin Capital Group
De Paladin Capital Group is een toonaangevende wereldwijde investeringsmaatschappij die ondersteuning biedt aan, en de groei bevordert van ’s werelds meest innovatieve bedrijven. Hiertoe voorzien ze van investeringskapitaal, uitbreidingskapitaal en groeikapitaal. De Paladin Capital Group is gevestigd in Washington, DC en beschikt daarnaast over vestigingen in New York, Silicon Valley, Londen en Luxemburg. Het bedrijf zoekt naar investeringsmogelijkheden in alle delen van de wereld. Meer informatie is beschikbaar op www.paladincapgroup.com.

Over AirTree Ventures
AirTree Ventures investeert in ondernemers van wereldformaat die aan de basis staan van de best presterende bedrijven van morgen. Het is de grootste durfkapitalist van Australië en heeft de afgelopen twintig jaar met ruim 40 bedrijven samengewerkt, waaronder marktleiders als Canva, Prospa, 90Seconds en Hyper Anna. Zie voor meer informatie http://www.airtree.vc/.

Noot voor de redactie [niet voor publicatie]
Meer informatie over dit bericht of over Secure Code Warrior kunt u opvragen bij:
Karianne Hoekstra
Zeekhoe Communicatie
M. +31 (0)6-460 80656
E. karianne@zeekhoe.nl
Laatste van Secure Code Warrior  
Paladin Capital Group en AirTree Ventures investeren $3,5 miljoen in Secure Code Warrior
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 28 dagen
Secure Code Wa.. contact  

Logo Secure Code Warrior

  +32 495 25 49 78
  securecodewarrior.com
Secure Code Wa.. sociaal  


Secure Code Wa.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Linku
Logo SKEPP B.V.
Logo Giarte
Logo Pegamento
Logo BitcoinKoers.com
Logo Make Media Great Again (MMGA)
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Data Matters BV
Logo Claim24
Logo Inserve
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo Curvature
Logo Spryng
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PayIBAN BV
Logo Yenlo
Logo PlanMen
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Pure Storage
Logo Stocard
Logo Zyxel
Logo Ivanti
Logo Thales
Logo Winvision
Logo OutSystems
Logo Solvinity
Logo Concept uitgeefgroep
Logo Ctac N.V.
Logo Extreme Networks
Logo PEAK-IT
Logo Curvature
Logo Online Academy
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 89034 persberichten
- 5767 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8550 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl