www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com
2471 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (383 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Ironhack opent deuren in Amsterdam

Gerenommeerd opleidingsinstituut strijkt neer in Nederland

Het van oorsprong Spaanse tech-opleidingsinstituut Ironhack opent de deuren van zijn nieuwe campus in Nederland. Ironhack leidt cursisten op tot webdevelopers en UX- en UI-designers. Er is een nijpend tekort aan deze techspecialisten op de Nederlandse arbeidsmarkt. Voor elke cursist staan er gemiddeld 26 vacatures open, blijkt uit onderzoek van Amsterdam Economic Board. Ironhack stoomt cursisten in 9 weken klaar tot professionals die kunnen instromen op de arbeidsmarkt.

Ironhack heeft voor Amsterdam gekozen omdat de Nederlandse hoofdstad zich de afgelopen jaren heeft ontpopt als digitale hoofdstad van Europa. Er zitten meer dan 600 grote techbedrijven in de Amsterdamregio. Hiervan hebben er 170 ook nog eens hun Europese hoofdkwartier in onze hoofdstad. En ook multi-nationals zoals Adyen, Phillips en Unilever, zijn in toenemende mate afhankelijk van technologie en hebben steeds grotere behoefte aan service designers, UX-designers en webdevelopers.

Bootcamp voor nieuwe techbanen
Er staan momenteel een groot aantal vacatures open die niet kunnen worden ingevuld. Opleidingen van universiteiten sluiten niet aan op de praktijk en bereiden techtalenten onvoldoende voor op ‘nieuwe’ techbanen als UX designer en webdeveloper. Ironhack adresseert dit nijpende tekort. Middels intensieve bootcamps kunnen cursisten zich in 9 weken tijd omscholen. De eerste bootcamps, die worden gegeven in het Engels, starten in oktober.Ironhack wordt in Nederland geleidt door Manouk Meilof. ‘Onze kracht ligt met name in het slaan van een brug tussen onze bootcamp en het bedrijfsleven. De nieuwste technologie die gangbaar is in het bedrijfsleven is bij ons altijd leidend. Nu is dat Javascipt en ondersteunende frameworks, maar dat kan over enkele maanden anders zijn.’

Spaanse roots
Op de campussen in onder andere Berlijn, Madrid, Parijs en Barcelona hebben al meer dan 2.000 cursisten de Ironhack Bootcamp met succes afgerond. Ironhack is opgericht op het hoogtepunt van de Spaanse economische crisis in 2012. De werkloosheid onder jongeren was enorm. Belangrijke oorzaak was dat de opleidingen die jongeren hadden genoten niet aansloten bij de behoefte vanuit het bedrijfsleven. Ze wilden steeds meer technologisch onderlegd personeel dat kon ondersteunen bij de digitalisering van hun dienstverlening.

##

Over Ironhack
Ironhack is een tech-opleidingsinstituut die cursisten tijdens intensieve bootcamps klaarstoomt voor de baan van morgen. Cursisten kunnen bij Ironhack zonder programmeerkennis aan de slag en kunnen zich door middel van een fulltime, maatwerk opleidingsprogramma succesvol transformeren naar – bijvoorbeeld - een UX/ UI designer, een datascientist of een webdeveloper. Het van oorsprong Spaanse opleidingsinstituut springt hiermee in op het enorme tekort aan tech-specialisten op de arbeidsmarkt In de regio Amsterdam zijn er 26 banen voor iedere afgestudeerde Ironhacker. Ironhack heeft meer dan 2.000 alumni. Het instituut, dat in 2017 een kapitaalinjectie kreeg van 3 miljoen dollar, heeft campussen in Miami, Madrid, Barcelona, Parijs, Berlijn, Mexico-stad en São Paulo. In de zomer van 2018 opende Ironhack de Nederlandse campus. Deze is gevestigd in Amsterdam, vlakbij Station Amsterdam Zuid.
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Ironhack  
Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 383 dagen
Bron:
PR bron: Lubbers De Jong
Ironhack contact  
Logo Ironhack
  +31 6 2853 9055
  amsterdam@ironhack.com
  www.ironhack.com
Ironhack sociaal  
Ironhack tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo XebiaLabs
Logo Yenlo
Logo WorldStream
Logo MarkLogic
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Workday
Logo Qlik
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo MPL
Logo Orderchamp B.V.
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureau