www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlContentbureau
2500 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 54 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Ironhack opent deuren in Amsterdam

Gerenommeerd opleidingsinstituut strijkt neer in Nederland

Het van oorsprong Spaanse tech-opleidingsinstituut Ironhack opent de deuren van zijn nieuwe campus in Nederland. Ironhack leidt cursisten op tot webdevelopers en UX- en UI-designers. Er is een nijpend tekort aan deze techspecialisten op de Nederlandse arbeidsmarkt. Voor elke cursist staan er gemiddeld 26 vacatures open, blijkt uit onderzoek van Amsterdam Economic Board. Ironhack stoomt cursisten in 9 weken klaar tot professionals die kunnen instromen op de arbeidsmarkt.

Ironhack heeft voor Amsterdam gekozen omdat de Nederlandse hoofdstad zich de afgelopen jaren heeft ontpopt als digitale hoofdstad van Europa. Er zitten meer dan 600 grote techbedrijven in de Amsterdamregio. Hiervan hebben er 170 ook nog eens hun Europese hoofdkwartier in onze hoofdstad. En ook multi-nationals zoals Adyen, Phillips en Unilever, zijn in toenemende mate afhankelijk van technologie en hebben steeds grotere behoefte aan service designers, UX-designers en webdevelopers.

Bootcamp voor nieuwe techbanen
Er staan momenteel een groot aantal vacatures open die niet kunnen worden ingevuld. Opleidingen van universiteiten sluiten niet aan op de praktijk en bereiden techtalenten onvoldoende voor op ‘nieuwe’ techbanen als UX designer en webdeveloper. Ironhack adresseert dit nijpende tekort. Middels intensieve bootcamps kunnen cursisten zich in 9 weken tijd omscholen. De eerste bootcamps, die worden gegeven in het Engels, starten in oktober.Ironhack wordt in Nederland geleidt door Manouk Meilof. ‘Onze kracht ligt met name in het slaan van een brug tussen onze bootcamp en het bedrijfsleven. De nieuwste technologie die gangbaar is in het bedrijfsleven is bij ons altijd leidend. Nu is dat Javascipt en ondersteunende frameworks, maar dat kan over enkele maanden anders zijn.’

Spaanse roots
Op de campussen in onder andere Berlijn, Madrid, Parijs en Barcelona hebben al meer dan 2.000 cursisten de Ironhack Bootcamp met succes afgerond. Ironhack is opgericht op het hoogtepunt van de Spaanse economische crisis in 2012. De werkloosheid onder jongeren was enorm. Belangrijke oorzaak was dat de opleidingen die jongeren hadden genoten niet aansloten bij de behoefte vanuit het bedrijfsleven. Ze wilden steeds meer technologisch onderlegd personeel dat kon ondersteunen bij de digitalisering van hun dienstverlening.

##

Over Ironhack
Ironhack is een tech-opleidingsinstituut die cursisten tijdens intensieve bootcamps klaarstoomt voor de baan van morgen. Cursisten kunnen bij Ironhack zonder programmeerkennis aan de slag en kunnen zich door middel van een fulltime, maatwerk opleidingsprogramma succesvol transformeren naar – bijvoorbeeld - een UX/ UI designer, een datascientist of een webdeveloper. Het van oorsprong Spaanse opleidingsinstituut springt hiermee in op het enorme tekort aan tech-specialisten op de arbeidsmarkt In de regio Amsterdam zijn er 26 banen voor iedere afgestudeerde Ironhacker. Ironhack heeft meer dan 2.000 alumni. Het instituut, dat in 2017 een kapitaalinjectie kreeg van 3 miljoen dollar, heeft campussen in Miami, Madrid, Barcelona, Parijs, Berlijn, Mexico-stad en São Paulo. In de zomer van 2018 opende Ironhack de Nederlandse campus. Deze is gevestigd in Amsterdam, vlakbij Station Amsterdam Zuid.
Laatste van Ironhack  
Ironhack opent deuren in Amsterdam
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 54 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Ironhack contact  

Logo Ironhack

  +31 6 2853 9055
  amsterdam@ironhack.com
  www.ironhack.com
Ironhack sociaal  


Ironhack tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Moneezy
Logo evisit
Logo Quinyx
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo PEAK-IT
Logo devolo
Logo Thinkwise
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Telindus
Logo myBrand
Logo Ivanti
Logo AnylinQ
Logo Tech Data Nederland
Logo bunq
Logo SecureMe2
Logo Eaton
Logo Diamanti
Logo Shippeo
Logo Motiv ICT Security
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88768 persberichten
- 5735 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8357 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.com