www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.nl
2471 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (411 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Odin Groep zet in op ‘People, Profit & Planet’

Focus op duurzaam beleid rond medewerkers, mvo en milieu

Hengelo, 31 juli 2018 – Hans Lesscher, algemeen directeur van Odin Groep bevestigt zijn groeiambities en focus op duurzaamheid in een recent verschenen Duurzaam Ondernemen Jaarverslag. Hij stelt dat het hierbij niet alleen draait om energieverbruik en milieu, maar in het bijzonder om het aantrekken, behouden en opleiden van medewerkers. Lesscher: “Het is mijn rotsvaste overtuiging dat we als organisatie op de lange termijn succesvoller zijn door onze mensen centraal te stellen, en ze actief te begeleiden bij hun carrière. Zij zijn de motor achter het succes van Odin Groep.”

Duurzaam ondernemen, in de breedste zin van het woord, is een belangrijk speerpunt van Odin Groep. Mede door deze strategie steeg de IT-organisatie de afgelopen jaren in de top 100 van meest gezonde IT-bedrijven van Nederland. In 2017 behaalde het bedrijf de dertigste plek. Odin Groep is de thuishaven voor de bedrijven Previder, Heutink ICT, Web2work, en recent werd Microsoft-specialist Winvision toegevoegd aan de groep. Odin Groep heeft hierdoor inmiddels bijna 500 werknemers in dienst. “Als grootste IT-dienstverlener in Oost-Nederland hebben wij een voorbeeldfunctie,” zegt Lesscher. “Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus, en lopen voorop met initiatieven rond duurzaamheid en milieu. Daarnaast willen we een zo duurzaam mogelijke relatie met onze medewerkers. Wij bieden hen daarom veel persoonlijke begeleiding , interne opleidingen en diverse programma’s voor lifelong learning. Samen met andere IT-organisaties uit de regio werken we bovendien aan een nieuw initiatief om getalenteerde IT-studenten in Twente te houden door hen al tijdens hun studie een relevante bijbaan aan te bieden en hun studiegeld te bekostigen.”

image image 

Persoonlijke ontwikkeling
Binnen Odin Groep wordt veel geïnvesteerd in de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Zij krijgen toegang tot heldere carrièrepaden, de Odin Career Tracks. Veel van deze opleidingen en trainingen kunnen intern gevolgd worden bij de Odin Academy, een eigen leerplatform. Lesscher: “Wij zijn betrokken bij onze werknemers en bieden hen een informeel werkklimaat waarin ze alle ruimte krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen, en met de beste technologie aan allerlei innovatieve projecten kunnen werken. Zo willen wij zowel jonge IT-talenten als ervaren IT’ers aan ons binden. Want ik kan nog zo’n goede ondernemer zijn, ik heb toch echt de beste mensen nodig om de toekomstplannen van Odin Groep te realiseren.”

Duurzaamheid en milieu
In de bedrijfsvoering van Odin Groep wordt een centraal milieubeleid gehanteerd waarbij ook de leveranciers betrokken worden. Zo voldoet de organisatie aan de belangrijkste milieu- en duurzaamheidseisen; het gebruikt 100% groene stroom, heeft zonnepanelen op het dak van één van de twee eigen datacenters geplaatst en hergebruikt de restwarmte van het datacenter voor de verwarming van de kantoorgebouw van Odin Groep. Door al deze vooruitstrevende initiatieven maakt Lesscher zich niet zoveel zorgen over het ‘dreigende stroomtekort’ voor datacenters, waar de Dutch Data Center Association in april dit jaar voor waarschuwde: “Bij ons zal er niet snel sprake zijn van dergelijke tekorten. Onze eigen datacenters lopen voorop in het gebruik van energiebesparende technologieën en ons in 2013 gebouwde datacenter kreeg als eerste ter wereld de BREEAM-certificering ‘Excellent’, een keurmerk voor de duurzaamheid van gebouwen. Doordat Odin Groep al vanaf het begin duurzaamheid in zijn DNA heeft, zijn we als organisatie goed voorbereid op de toekomst.”

Lees hier het volledige Duurzaam Ondernemen Jaarverslag 2017 van Odin Groep.

***

Over Odin Groep
Odin Groep biedt een veilig thuis voor IT-bedrijven en IT-specialisten. Met een sterke focus op managed services en digitale transitie vormen wij een solide basis om te ondernemen, te ontwikkelen en elkaar te versterken. Bovendien biedt Odin Groep de brede backoffice-ondersteuning die de onderliggende bedrijven in staat stelt te focussen op de klant. Tot de Odin Groep behoren Previder, Heutink ICT, Web2work en Winvision. Met ruim 470 medewerkers, eigen cloud- en datacenteroplossingen zorgen we voor vele geavanceerde IT-omgevingen, tienduizenden online werkplekken, websites en online portalen. En dat allemaal in diverse marktsegmenten zoals zorg, educatie, bouw, overheid en de zakelijke markt.

***

Voor meer informatie voor de pers:

Odin Groep  
Stephan Masselink
Commercieel Directeur
074 240 46 00
www.odin-groep.nl

Lubbers De Jong
Bram Semeijn
Communicatieadviseur
Bram@lubbersdejong.nl
020 - 205 04 48
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Odin Groep  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo KPN

Logo Western Digital Netherlands B.V.

Logo Kaspersky

Logo TIE Kinetix N.V.

Logo Verizon Connect Netherlands B.V.
Logo Intus Workforce Solutions BV

Logo Kopano

Logo Ultimaker

Logo Klarna

Logo ilionx

Logo Visma | Raet

Logo Telecompaper

Logo VPRO

Logo Graydon

Logo Datto

Logo SentinelOne

Logo Dell Technologies

Logo GitLab

Logo Cognizant

Logo BlackBerry

Logo Kaspersky
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 411 dagen
Bron:
PR bron: Yellow Communications
Odin Groep contact  
Logo Odin Groep
  074 - 240 46 00
  info@odin-groep.nl
  www.odin-groep.nl
Odin Groep sociaal  
Odin Groep tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo XebiaLabs
Logo Yenlo
Logo Belcentrale.nl
Logo Yenlo
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo MPL
Logo Orderchamp B.V.
Logo ThousandEyes
Logo Arrow Electronics
Logo Citrix
Logo OTYS Recruiting Technology
Logo Vertiv
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl