Contentbureauwww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl
2489 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (585 dagen geleden)
Bedrijf:

Visma & Raet

Pure Cloud?

De Britse beursgenoteerde HgCapital investeringsgroep heeft bijna €9 miljard aan investeringen onder management. Dit geld is van ruim 100 klanten, waaronder vooraanstaande private en publieke pensioenfondsen. In de technologiesector zijn de miljardeninvesteringen van Hg vooral gericht op meer gespecialiseerde softwarefabrikanten. Er zijn meer dan 40 softwarebedrijven in portefeuille.

Een van die ondernemingen is de Noorse softwarefabrikant Visma Group. Daarvan is in Nederland Visma Software een onderdeel. Daarin zitten onder meer ook Mamut, Davilex, Accountview en het vroegere DBS. Vorige week vertelde ik dat deze Visma Group Raet voor circa €600 miljoen koopt, althans binnen HgCapital wil onderbrengen in Visma Group.

De Noorse groep heeft in 2017 niet minder dan 17 ondernemingen gekocht. Visma Group heeft in Nederland al een omzet van circa €40 miljoen in 2017.Integratie van Raet in Visma leidt tot een gezamenlijke omzet in Nederland van €205 miljoen in 2017. De vakbonden en de mededingingsautoriteit moeten de aankoop nog goedkeuren. Gaat het werken?

Visma Software Nederland zit al sinds 2006 onder management bij HgCapital. Toen werd Accountview gekocht. De omzet van Accountview was toen €12 miljoen. Tot en met 2015 was de operationele winstmarge steeds hoger dan 47% en soms veel hoger, maar in 2016 kwam de klad erin en in 2017 was de operationele winstmarge niet hoger dan 27,6% van de omzet wegens onvoldoende kostenbeheersing.

Achter de band tussen HgCapital en Visma Group zit een strategie van samenwerking naar een pan-Europese expansie en een transformatie naar een pure Cloud computing company in samenwerking tussen de managers van HgCapital, Cinven, GIC, Montagu en ICG. Dit is een wereldwijd netwerk van financiële bronnen en technologische kennis. Tot deze groep gaat Raet, met personele software en salarisverwerking nu ook toetreden. Juist in deze sector is kennis delen belangrijk, maar zijn leveranciers lastig grensoverschrijdend samen te voegen omdat in elk land taal en wetgeving heel verschillend zijn.


Omzetverdeling Visma Group in miljoenen Noorse kronen.

Hg kijkt vooral naar investeringen in verticale softwareapplicatiemarkten die werken met het SaaS model B2B en B2Cmarkten en B2B mediabedrijven. De Visma Group richt zich met financiële software op het MKB en middelgrote ondernemingen en organisaties, maatwerksoftware, retail en Hosting. De SaaS en Cloud gerelateerde omzet varieert van 37,9% van de totale omzet in 2017 bij Enterporise en Retail klanten tot 47,6% voor het MKB en 49,7% voor Maatwerksoftware zoals uit bijgaande omzetverdeling in miljoenen Noorse kronen blijkt. Een Noorse kroon is circa 0,10 Eurocent.Gemiddeld is de SaaS en Cloud gerelateerde omzet 44,3% van de totale omzet. Maar SaaS is geen “pure Cloud”, waar Visma wel naar toe wil groeien. (Eén oplossing voor alle klanten). Enterprise licentieverkopen maken nog het merendeel van de omzet uit.

Waarschijnlijk is de expansie van echte Cloud in zakelijke toepassingen al dicht bij zijn verzadigingspunt al groeit de markt nog met meer dan 30% per jaar. Er is een grens aan wat bedrijven willen huren in plaats van bezitten en ook een grens aan de standaardisatie die CEO´s inhun bedrijven toelaten. Raet haalt wel de beste kennis in huis over hoe het nu verder moet.

AME Research BV
Adriaan Meij
www.ame.nl
Laatste van AME Research BV  
Falende staat in zorginformatie

Financieel trendrapport ICT Diensten

Visma marktleider in Nederland
Geplaatst:
Verstreken tijd: 585 dagen
AME Research B.. contact  

Logo AME Research BV

  Adriaan Meij
  +31(0)522 256470
  info@ictonderzoek.nl
  www.ictonderzoek.nl
AME Research B.. sociaal  


AME Research B.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Remain Software
Logo Synobsys
Logo Trade Cover Exchange
Logo Tilaa B.V.
Logo Fundaments B.V.
Logo Shift Office Support
Logo FLS Nederland B.V.
Logo LinQhost
Logo CommITment BV
Logo ICT-Partners
Logo SoftApp-distribution
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Alcadis
Logo KeenSystems
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo PQR B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo XpertHR
Logo PEAK-IT
Logo Ivanti
Logo Banking Circle
Logo Ultimaker
Logo NTT Ltd.
Logo Protime BV
Logo Workiva
Logo Infor
Logo DATPROF
Logo Datto
Logo Cisco
Logo Workfront
Logo Lubbers De Jong
Logo WIBU-SYSTEMS
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87821 persberichten
- 5618 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7522 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl