www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureau
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 7 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Nederlandse scale-up Instant Magazine haalt 4,6 miljoen groeigeld op

Investering wordt gebruikt voor platformontwikkeling en verdere groei in de Europese en Amerikaanse markt

Amsterdam, 20 juli 2018 - De Nederlandse scale-up Instant Magazine haalt een investering op van 4,6 miljoen euro, met als lead investeerder Connected Capital en deelname van bestaande investeerder Newion. De investeerders zijn enthousiast over de ambitie van Instant Magazine om door te groeien tot de nieuwe internationale standaard voor interactieve content.

Instant Magazine, opgericht in 2013, is de vervanger van statische documenten zoals de pdf. Het platform stelt marketing- en communicatieprofessionals in staat om prachtige, digitale sales- en marketingmiddelen te creëren. De gebruikers maken onder andere nieuwsbrieven, whitepapers, jaarverslagen, sales proposals en online magazines. Het bedrijf is uitgegroeid tot internationale scale-up, met meer dan 1200 klanten verdeeld over 40 landen. De ruim 50 werknemers werken verspreid over de kantoren in Amsterdam, Londen en New York.

De internationale standaard voor interactieve content
“Deze investering stelt ons in staat ons platform verder te ontwikkelen en onze wereldwijde groeiambities te realiseren”, stelt Daan Reijnders, CEO en oprichter van Instant Magazine. “De ontwikkeling van features als een template builder en content personalisatie worden hierdoor versneld. Wij willen ook verdere integraties mogelijk maken met andere systemen, zoals CRM, DAM en andere contentplatformen.

Daarnaast gaan we uitbreiden naar verschillende Europese landen en laten we het Amerikaanse team verder doorgroeien. De eerdere investeringen van Newion hebben ons geholpen om het platform te transformeren naar een Drag & Drop-editor en de eerste internationale stappen te zetten. Wij zijn trots dat Newion wederom investeert in ons platform en daarnaast kijken wij erg uit naar de samenwerking met B2B SaaS investeerder Connected Capital. De consultatieve aanpak van het ambitieuze en ervaren team van Connected Capital spreekt ons erg aan. Wij zijn ervan overtuigd dat zij de ideale match vormen om ons te helpen bij deze nieuwe groeifase.”

“Instant Magazine is sterk gepositioneerd om de nieuwe standaard te worden voor interactieve content”, stelt Mathijs Robbens, Founder en Managing Partner bij Connected Capital. “Het platform van Instant Magazine stelt klanten in staat om aantrekkelijke, innovatieve en interactieve content te creëren en te distribueren. De relevantie van browsable content is veel groter die van content verpakt in niet-interactieve pdf’s en PowerPoint presentaties. Onze investering stelt Instant Magazine in staat haar internationale groeiambities te realiseren en het platform verder door te ontwikkelen.”

Erik Aeyelts Averink, Venture Partner bij Newion: “Dit wordt de derde keer dat we investeren in Instant Magazine. Wij hebben gezien dat zij zich binnen een korte tijd hebben ontwikkeld van startup tot internationaal gevestigde speler, met een prachtig portfolio aan klanten. De ambitie en drive van de oprichters spreekt ons erg aan en ik kijk ernaar uit onze intensieve samenwerking verder te continueren. Nederland en Europa zijn inmiddels te klein geworden en Instant Magazine heeft alles in zich om uit te groeien tot een van de leidende marketing technologie spelers ter wereld.”

----

Noot voor de redactie
Hieronder vind je een foto van Joost Galama, Co-founder en CTO van Instant Magazine (links) & Daan Reijnders, Co-founder en CEO van Instant Magazine (rechts).

Joost Galama, Co-founder en CTO van Instant Magazine (links) & Daan Reijnders, Co-founder en CEO van Instant Magazine (rechts).jpg

Over Instant Magazine
Instant Magazine is het alles-in-1 platform voor het creëren en publiceren van interactieve web content die er op ieder scherm perfect uitziet. Instant Magazines rusten op dezelfde onderliggende technologie als websites maar hebben, in tegenstelling tot sites, een lineair format, vergelijkbaar met magazines. Ga naar www.instantmagazine.com voor meer informatie. Volg Instant Magazine op LinkedIn, Twitter, Facebook, of Instagram.

Over Connected Capital
Connected Capital is een onafhankelijke investeerder met een focus op Europese bedrijven die zich differentiëren met SaaS oplossingen voor de businessmarkt. Connected Capital biedt zowel kapitaal als intensieve strategische ondersteuning om internationale groei mogelijk te maken. Connected Capital heeft een professioneel en complementair team van ervaren professionals met een achtergrond in private equity en strategy consulting. Ga naar www.connectedcapital.nl voor meer informatie.

Over Newion
Newion is een venture capital bedrijf uit Amsterdam en focust zich op vroege fase investeringen in business-to-business software bedrijven in de Benelux. Sinds de oprichting in 2000, is Newion een van de meest succesvolle VC's in haar segment. Newion heeft als investeerder een betrokken reputatie en heeft ervaring met investeringen in start- en scale-ups. De Newion fondsen hebben geïnvesteerd in meer dan 40 bedrijven, waaronder Oxxio(exit), Mirror42 (exit), Q-go (exit), Minihouse (exit), LeanApps (exit), Collibra, iWelcome, Instant Magazine en L1NDA. De cornerstone investeerder in Newion II is het European Investment Fund, dat innovatieve bedrijven ondersteund via het ‘Competitiveness and Innovation Framework Programme’ (‘CIP’)”. Ga naar www.newion.com voor meer informatie.

Meer informatie
Sander Kalkman
Instant Magazine
sander@instantmagazine.com
06-41044209
Tags  
Laatste van Foleon  
Anoma van Eeden gestart als SVP of Global Marketing bij Foleon

Foleon stelt Sam Brown aan als VP of Customer Success

Foleon lanceert template manager
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 7 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
Foleon contact  

Logo Foleon

  +31 (0)20 303 2822
  info@foleon.com
  www.foleon.com/nl
Foleon sociaal  


Foleon tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo myBrand
Logo Arlington Research
Logo Unit4
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Zyxel
Logo Conclusion
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88822 persberichten
- 5741 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8395 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl