www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 22 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Zeekhoe Communicatie

Fortinet verenigt SD-WAN functies met Next Generation Firewall

Fortinet brengt de SD-WAN-functionaliteit in zijn next generation firewalls naar een hoger plan op basis van feedback van klanten

Utrecht, 18 juli 2018 -  Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat zijn SD-WAN-functionaliteit hecht geïntegreerd wordt met de FortiGate Next-Generation Firewall. Het resultaat is een overtuigende oplossing die de schaalbaarheid, gebruikseenvoud en kostenefficiëntie van SD-WAN combineert met brancheleidende beveiliging. Fortinet wint hierdoor terrein in de markt voor SD-WAN door het aanbieden van een uitgebreide en geïntegreerde SD-WAN-oplossing voor filialen die SD-WAN-mogelijkheden met beveiligingsfunctionaliteit combineert.

De groeiende aantrekkingskracht van SD-WAN-technologie heeft de aandacht van de IT-wereld getrokken. Veel organisaties beginnen oog te krijgen voor de voordelen hiervan, zoals een efficiënt gebruik van de cloud, uitgebreid overzicht op alle applicaties en lagere operationele kosten. Zonder een passende oplossing gaan de snelheid en flexibiliteit van SD-WAN echter ten koste van de beveiliging. Als antwoord dit breed gedragen probleem komt Fortinet met de eerste NGFW-gerichte aanpak van SD-WAN binnen de branche.

Honderden klanten in alle delen van de wereld maken reeds gebruik van de veilige SD-WAN-oplossing van Fortinet. Binnen deze groep heeft Fortinet drie belangrijke toepassingsscenario’s voor filialen geïdentificeerd. Op basis van feedback van klanten heeft Fortinet een deze belangrijke problemen direct verholpen met de laatste updates van zijn besturingssysteem FortiOS.

Toepassingsscenario 1: digitale transformatie binnen filialen
Als gevolg van digitale transformatie krijgen ondernemingen met filialen te maken met een unieke beveiligingsproblemen. Dit komt omdat zij hun netwerk rechtstreeks met het internet verbinden om gebruik te kunnen maken van de cloud. In deze omgeving wordt de beveiliging steeds belangrijker en complexer. Als antwoord op deze ontwikkeling combineert Fortinet beveiligingsmogelijkheden en SD-WAN-functionaliteit binnen een centraal beheerde oplossing voor het beveiligen van SaaS-applicaties en de toegang tot verschillende cloud-omgevingen vanuit filialen. IT-afdelingen kunnen WAN-bronnen direct aan bedrijfsonderdelen toewijzen om te zorgen voor een efficiënter netwerk met een sneller reactievermogen. Hiermee groeit echter de noodzaak om inzicht te verwerven in de invloed van applicaties op het netwerk. Recente updates van FortiOS bieden IT-professionals de mogelijkheid om een keuze te maken uit meer dan 3.000 applicaties en eenvoudig te zien welke van deze applicaties worden ondersteund. Verder kunnen ze applicaties op prioriteit indelen op basis van hun belang voor de bedrijfsvoering en applicaties diepgaand analyseren om uiteenlopende beleidsregels in te stellen voor deelapplicaties. Dit fijnmazige inzicht helpt bedrijven om netwerkbronnen effectiever toe te kennen om de productiviteit te verbeteren en kostenbesparingen te realiseren.

Toepassingsscenario 2: Lagere WAN-kosten met behoud van krachtige applicatieprestaties
Nu de vraag naar bandbreedte groeit en de operationele kosten stijgen, ruilen veel bedrijven MPLS in voor SD-WAN. In hun pogingen om de kosten van WAN-connectiviteit terug te dringen lopen ze vaak tegen problemen met de applicatieprestaties aan. Als antwoord hierop zorgt ‘automated multi-path intelligence’, een belangrijke SD-WAN-functie van FortiOS, voor aanzienlijke tijdsbesparing door het selecteren van de meest efficiënte route voor SaaS-, Voice over IP (VoIP)- en ander bedrijfskritisch verkeer aan de hand van gedetailleerde informatie die over WAN-trajecten is verzameld, zoals latency, jitter en pakketverlies.

Toepassingsscenario 3: Consolidatie van netwerk- en beveiligingstechnologie
Zonder geïntegreerde oplossing zijn IT-afdelingen gedwongen om functies voor SD-WAN-optimalisatie en beveiliging via verschillende interfaces te beheren. Deze scheiding van het netwerk- en beveiligingsbeheer levert niet alleen veel werk op, maar maakt het ook moeilijk om traditionele aspecten van de netwerkprestaties en -functionaliteit te koppelen aan cruciale beveiligingsmechanismen en gegevensinspectie. Als oplossing voor dit probleem heeft Fortinet de bewaking van SD-WAN-omgevingen vereenvoudigd met een centrale console en tools voor het beheer, de configuratie en de bewaking van zowel het SD-WAN als de beveiliging. Als leider in de markt voor zakelijke firewalls en unified threat management (UTM) kent Fortinet een sterke track record in het identificeren van de beveiligings- en netwerkbehoeften van zijn klanten. Fortinet verkeert daarmee in een unieke positie om een uitgebreide en veilige SD-WAN-oplossing af te leveren die verschillende losstaande oplossingen voor filialen op het gebied van routering, WAN-optimalisatie, SD-WAN en netwerkbeveiliging binnen één appliance verenigt.

Fortinet hanteert een klant- en partnergerichte benadering bij het verbeteren van zijn SD-WAN-functionaliteit. Het biedt klanten de mogelijkheid om snel cloud-applicaties in gebruik te nemen zonder concessies aan de beveiliging te doen. Met recente updates van FortiOS die SD-WAN-functionaliteit aan de Fortinet Security Fabric en FortiGate Next-Generation Firewall toevoegen reikt Fortinet klanten de juiste tools voor digitale transformatie aan, zonder de beveiligingsrisico’s die inherent zijn aan andere oplossingen waarbij de beveiliging een sluitpost is. Drie specifieke toepassingsscenario’s en honderden tevreden klanten bewijzen dat Fortinet over de netwerk- en beveiligingsexpertise beschikt die nodig zijn om een oplossing te bieden voor de meest uitdagende vraagstukken rond SD-WAN.

Vincent Zeebregts, country manager Nederland bij Fortinet: “Filialen van grote ondernemingen maken een ingrijpende digitale transformatie door. We zien dat steeds meer bedrijven hun applicaties naar de cloud overzetten. Wanneer zij zich opmaken om hun netwerk rechtstreeks te verbinden met het internet krijgen ze oog voor de groeiende noodzaak van next generation firewall (NGFW)-functionaliteit en krachtige inspectie van het SSL-verkeer. Om organisaties te helpen om de voordelen van SD-WAN te benutten zonder concessies te doen aan de beveiliging heeft Fortinet verbeterde geavanceerde SD-WAN-functionaliteit opgenomen in de laatste versies van zijn besturingssysteem FortiOS. Deze focus op veilige SD-WAN vindt duidelijk weerklank bij de honderden klanten en partners die profiteren van de unieke combinatie van next generation firewall- en SD-WAN-functionaliteit binnen één oplossing die vanuit een centrale console kan worden beheerd.”

Arjen van Dam, IT-manager bij Superunie:  “Als de grootste supermarketketen van Nederland beschikken we over meer dan 1.000 filialen en 10 datacenters. De grote uitdaging voor ons was om voor digitale transformatie zorgen en de prestaties van cloud-applicaties te verbeteren zonder nadelige gevolgen voor de beveiliging. Onze keuze viel op de veilige en geavanceerde SD-WAN-technologie van Fortinet. Deze bood ons de mogelijkheid om onze netwerk- en beveiligingsoplossingen centraal te beheren en het SSL-verkeer te inspecteren ter ondersteuning van een naadloze transformatie van het WAN. We zijn zeer te spreken over de eenvoud waarmee we deze SD-WAN-oplossing kunnen uitbreiden met LAN-ondersteuning binnen elk van onze filialen. Hetzelfde geldt voor de mogelijkheid om alle WAN- en LAN-apparatuur vanuit een centrale locatie te beheren. De oplossing van Fortinet veranderde de regels van het spel door ons flexibiliteit en beveiliging op elk niveau te bieden.

Aanvullende informatie
Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloudomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 350.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Noot voor de redactie [niet voor publicatie]

Meer informatie over dit bericht of over Fortinet kunt u opvragen bij:

Karianne Hoekstra
Zeekhoe Communicatie
M. +31 (0)6-460 80656
E. karianne@zeekhoe.nl
Laatste van Fortinet  
Fortinet door Microsoft uitgeroepen tot ‘Commercial Marketplace Partner of the Year’

Fortinet neemt cloud beveiliger OPAQ Networks over

Fortinet introduceert Secure SD-WAN for Multi-Cloud; een oplossing die multi-cloudomgevingen vereenvoudigt en optimaliseert
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 22 dagen
Fortinet contact  

Logo Fortinet

  030 799 1008
  www.fortinet.com
Fortinet sociaal  


Fortinet tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Giarte
Logo Pegamento
Logo BitcoinKoers.com
Logo Make Media Great Again (MMGA)
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Data Matters BV
Logo Claim24
Logo Inserve
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo Spryng
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PayIBAN BV
Logo Yenlo
Logo PlanMen
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo PEAK-IT
Logo Curvature
Logo Online Academy
Logo Netskope
Logo Zoom
Logo Arrow Electronics
Logo Ivanti
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Youfone
Logo BPSolutions BV
Logo Conclusion Zuyd
Logo Thinkwise
Logo Ivanti
Logo Sitecore
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88997 persberichten
- 5760 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8529 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl