www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlContentbureau
2473 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (455 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Inbound marketing levert meer ROI

Marketeers rapporteren veel vertrouwen in de eigen marketingstrategie

Hoofddorp, 17 juli 2018 - Inbound marketing is wereldwijd de belangrijkste marketingstrategie bij de meeste ondernemingen. Dit blijkt uit het State of Inbound onderzoek 2018, gehouden onder 6.200 marketeers in 99 landen door HubSpot Research, de onderzoeksafdeling van deze marktleider in CRM, marketing en sales.

Met name in Europa hebben marketeers veel vertrouwen in de eigen strategie: 77% gelooft in de effectiviteit van de eigen inspanningen (in de VS geldt dit voor 71% van de respondenten; de rest van de wereld volgt op afstand). Vooral de teams die inbound marketing gebruiken zijn zelfverzekerd: driekwart noemt de eigen marketingstrategie effectief, tegen 62% van de teams die vooral focust op outbound marketing.

Outbound marketing is de traditionele marketingmethode waarmee potentiële klanten actief worden nagejaagd, bijvoorbeeld via advertenties, mailings, events en cold calling. Inbound marketing is de relatief nieuwe benadering, die erop gericht is klanten binnen te halen door ze relevante informatie te bieden die waarde toevoegt, waardoor klanten het merk vinden in plaats van andersom, bijvoorbeeld via blogs, zoekmachines en sociale media. Omdat het klanten aantrekt die zich echt aangesproken voelen door de boodschap, is inbound marketing beter geschikt om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen rond een merk. Bovendien leidt inbound marketing over het algemeen tot meer en beter gekwalificeerde leads.

Conversie staat voorop
Het belang van inbound marketing voor leads sluit goed aan bij de belangrijkste wensen van marketeers: maar liefst 69% van alle respondenten in het HubSpot onderzoek noemt de conversie van contacten en leads naar klanten de hoogste prioriteit voor de organisatie in de komende twaalf maanden. Dat is aanmerkelijk hoger dan de tweede prioriteit, de groei van verkeer naar de website, dat het met 54% moet doen. Overige initiatieven scoren allemaal lager dan 50%. De focus op conversie betekent ook een duidelijke focus op BOFU content (Bottom of the Funnel: content die niet zozeer gericht is op naamsbekendheid (TOFU) of de oriëntatiefase (MOFU), maar op de daadwerkelijke aankoopbeslissing).

Binnen inbound marketing geven de respondenten aan vooral te kijken naar SEO en organische marketing (61%), blogs (55%) en marketing automation (50%). Opvallend is daarbij dat video content, zoals how-to’s en webinars, relatief lage prioriteit krijgen (resp. 26% en 24%), terwijl YouTube wel bovenaan de lijst staat van distributiekanalen waar marketing zich in de komende twaalf maanden op zegt te willen richten. Het geloof in video lijkt bij het hoger management groter (ruim 50%) dan bij uitvoerende marketeers (nog geen 40%).

Betere ROI voor inbound
De grootste uitdaging zien marketeers vooral in het genereren van traffic en leads (61%). 39% noemt het aantonen van de ROI van marketingactiviteiten een uitdaging. Overigens heeft dit voor Europeanen (37%) duidelijk een lagere prioriteit dan voor Noord-Amerikanen (53%). Europeanen noemen het verhogen van omzet uit bestaande klanten belangrijker (44%).

Uit het onderzoek blijkt dat wereldwijd 18% de ROI van marketing überhaupt niet kan of wil berekenen, maar als dat wel gebeurt, blijkt dat inbound marketing aanzienlijk vaker (53%) voor een positieve ROI zorgt dan outbound marketing (16%). Het verrast dan ook nauwelijks dat een typische outbound marketing activiteit als paid advertising (print, outdoor, broadcast) met 30% van de nominaties bovenaan staat als de meest overgewaardeerde marketingtactiek (op plaats twee staan organische social media initiatieven, met 14%).Over het onderzoek
Voor het State of Inbound 2018 onderzoek heeft HubSpot Research 6.200 respondenten ondervraagd in 99 landen. De respondenten verschillen in functieniveau en zijn werkzaam in diverse branches, in bedrijven van verschillende grootte. Het State of Inbound onderzoek is uitgevoerd van februari tot en met maart 2018. Het grootste deel van het onderzoek is gebaseerd op vrijwillige bijdragen naar aanleiding van uitnodigingen die HubSpot heeft verstuurd aan contacten en partners. HubSpot heeft in bepaalde regio’s (Zuidoost-Azië en Centraal Europa) gebruikgemaakt van onderzoekspanel provider Luc.id om het aantal respondenten aan te vullen tot een significant aantal deelnemers.

Over HubSpot
HubSpot is een toonaangevend CRM, marketing, sales en supportplatform. Sinds 2006 probeert HubSpot de wereld meer inbound te maken. Vandaag de dag gebruiken meer dan 41.500 klanten in meer dan 90 landen de prijswinnende software, diensten en support van HubSpot voor een transformatie van de manier waarop ze klanten aantrekken, behouden en verwonderen. HubSpot biedt bedrijven met Marketing Hub, Sales Hub, Service Hub en een krachtig gratis CRM de tools die ze nodig hebben om van klanten fans maken.

HubSpot is door Glassdoor, Fortune, The Boston Globe en The Boston Business Journal aangemerkt als topwerkgever. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Cambridge en heeft verder kantoren in Dublin (EMEA hoofdkantoor), Singapore, Sydney, Tokyo, Berlijn en Portsmouth.

Meer informatie over HubSpot is te vinden op www.hubspot.com.Voor meer persinformatie:
Yellow Communications
Majoy Koetsier-Juriaans
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail:hubspot@yellow-communications.com
www.hubspot.com
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van HubSpot  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 455 dagen
PR contact  
Logo Yellow Communications
HubSpot contact  
Logo HubSpot
HubSpot sociaal  
HubSpot tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo NewChannel
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo GTT Communications
Logo Interxion
Logo Ymor
Logo XpertHR
Logo Building Blocks
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Flanderijn
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Pegasystems
Logo Databricks
Logo Workday
Logo Altares Dun & Bradstreet
Logo IFS
Logo Liquit
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.com