www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (3 jaar en 178 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: DOK30 Communicatie

Fortino Capital investeert in uitbreiding e-health bedrijf Dobco Medical Systems

Zaventem, 17 juli 2018 Fortino Capital, de investeringsmaatschappij die onder andere investeerde in succesvolle scale-ups als Bloomon, Teamleader en BuyBay, maakt vandaag een investering bekend van 2,2 miljoen euro in Dobco Medical Systems, een Belgisch softwarebedrijf gespecialiseerd in online oplossingen voor medische beeldvorming. Fortino Capital zal het management van Dobco Medical Systems bijstaan in de verdere uitbouw van hun platform en in hun internationale expansie.

Stijgende vraag
Dobco streeft ernaar zijn platform en dienstverlening verder uit te breiden in zowel België als internationaal in Nederland, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk en Cyprus. Met Fortino als partner gaat de onderneming op zoek naar versterking van zijn commerciële team om de stijgende internationale vraag te beantwoorden.

Dobco Medical Systems is opgericht in 2011 en groeide snel uit tot de referentie voor online medische beeldvorming in de Benelux. De bekendste oplossing van Dobco, het PACSonWEB-platform, wordt gebruikt in 90 procent van de Vlaamse ziekenhuizen. PACSonWEB is een beveiligd cloudplatform dat zorgt voor een efficiënte uitwisseling van medische beelden en verslagen tussen alle betrokken partijen. Dobco helpt zo complexe processen binnen medische beeldvorming te vereenvoudigen en medische informatie sneller, meer accuraat en op een veilige manier aan artsen en patiënten aan te bieden.

Jan Dobbenie, CEO van Dobco Medical Systems: “Met Fortino Capital kunnen we bij Dobco Medical Systems de volgende stap zetten in onze groei en verder opschalen. Enerzijds door hun kennis van Software-as-a-Service en anderzijds dankzij hun ervaring om bedrijven internationaal op de kaart te zetten.”

Tiende software investering
Dobco Medical Systems realiseert een omzet van ongeveer drie miljoen euro met een team bestaande uit 24 man. Met deze investering bevestigt Fortino Capital zijn rol om bedrijven die succesvol zijn in hun thuismarkt, zoals Dobco Medical Systems, te voorzien van de nodige middelen om internationaal te kunnen doorgroeien. Deze venture capital investering is de tiende software investering in het portfolio van Fortino Capital.

Matthias Vandepitte, Partner bij Fortino Capital, licht de investering toe: “Wij zijn onder de indruk van de expertise die aanwezig is binnen Dobco Medical Systems. Hun commerciële tractie bevestigt de toegevoegde waarde voor hun klanten, alsook het potentieel voor verdere internationale groei. Wij zijn dan ook enthousiast om samen met het Dobco team dit groeiverhaal te vervolgen.”

----------

Over Dobco Medical Systems
Dobco Medical Systems is een internationaal softwarebedrijf gespecialiseerd in online oplossingen voor medische beeldvorming. Het bedrijf werd opgericht in januari 2011 door Jan Dobbenie en Kristof Coucke. Dobco wordt geadviseerd door vooruitstrevende artsen, arts-specialisten en experten in verschillende beroepsdomeinen. Het bedrijf is met het PACSonWEB platform marktleider in België voor het extern beschikbaar stellen van medische beelden. Daarnaast biedt Dobco Medical Systems ook een webgebaseerd informatiesysteem voor radiologie en nucleaire geneeskunde, RISonWEB. Hun innovatieve software wordt reeds in 6 landen gebruikt waaronder Noorwegen, Nederland, Cyprus en Zwitserland. Voor meer informatie: www.dobcomed.com

Over Fortino Capital
Investeringsmaatschappij Fortino werd opgericht in 2013 en wordt geleid door Duco Sickinghe, Renaat Berckmoes en Matthias Vandepitte. Fortino Capital investeert in kleine en middelgrote bedrijven met groeipotentieel. Fortino Capital gelooft in het potentieel van visionaire ondernemers met een focus op technologie, E-commerce en digitale transformatie. Fortino Capital brengt versterking van kapitaal, expertise en ervaring op het gebied van innovatie, strategie en groei. Het klantportfolio van Fortino Capital bestaat onder andere uit Bloomon, BuyBay, Teamleader, Slick Software Solutions, inSided en TrendMiner. Voor meer informatie: www.fortino.be

Meer informatie:
Marcommit
Marlin Goethals
035-5822730
fortino@marcommit.nl
Laatste van Fortino Capital Partners  
Fortino Capital Partners benoemt Wouter van de Bunt als nieuwe partner in Nederland

Fortino Capital investeert in uitbreiding e-health bedrijf Dobco Medical Systems

Fortino Capital stelt Arnaud De Vos aan als nieuwe Investment Manager
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3 jaar en 178 dagen
Fortino Capita.. contact  

Logo Fortino Capital Partners

Fortino Capita.. sociaal  


Fortino Capita.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo QuandaGo
Logo DATPROF
Logo Avaap
Logo Fastbyte
Logo Leadgate Europe
Logo Xdroid
Logo Qualogy
Logo NewChannel
Logo QuandaGo
Logo Salure
Logo ICT-Partners
Logo DNA Services B.V.
Logo Open.nl Software Group
Logo Codelogic
Logo Unexus B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo DNA Services B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Broad Horizon
Logo Humanwave B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo Diamanti
Logo Dean One
Logo Hogeschool Tio
Logo Shippeo
Logo NTT Ltd.
Logo GTT Communications
Logo Visma | Onguard
Logo ChargePoint
Logo RobotWise
Logo Zoom
Logo Avit Group
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo GNX
Logo Boertien Vergouwen Overduin
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90132 persberichten
- 5875 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9470 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers