Ziekteverzuim kan 20 procent omlaag door vitaliteit van medewerkers te stimuleren

Amersfoort, 12 juli 2018 – Uit onderzoek van vitaliteitsspecialist SmartVitaal blijkt dat medewerkers met een gezonde levensstijl 30 procent productiever zijn. Daarnaast zorgen vitale medewerkers voor 20 procent reductie van het ziekteverzuim. Dit betekent dat fitte medewerkers voor organisaties van onschatbare waarde zijn. Het terugdringen van verzuim staat dan ook hoog op de agenda van HR-professionals. Het jaarlijkse HR Benchmarkonderzoek van HR-dienstverlener Raet laat zien dat verzuim (52%) na het behouden van talent (55%) de belangrijkste indicator is die het succes van een afdeling bepaalt.

Terugdringen verzuim
Suzanne van Pelt, directeur en oprichter van SmartVitaal, vertelt hoe belangrijk het is dat werkgevers investeren in de vitaliteit van hun medewerkers: “Vitale medewerkers leveren winst op voor bedrijven. Ze zijn gemotiveerder, productiever en meer betrokken. Dit betekent automatisch minder verzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Daarnaast draagt het investeren in vitaliteit bij aan een positief imago en het bevordert het  algehele welzijn van de samenleving.”

Sander Odijk, directeur Partnerships & Alliances bij Raet: “Verzuim binnen organisaties heeft vele oorzaken en een daarvan is een minder gezonde levensstijl. Het reduceren van verzuim is voor ons een van de belangrijkste redenen om een partnership met SmartVitaal aan te gaan. We willen ervoor zorgen dat werkgevers meer aandacht besteden aan de vitaliteit van hun medewerkers om hiermee de gezondheid te bevorderen.”

Obesitas tegengaan
Onlangs bleek uit de cijfers van het CBS dat morbide obesitas een groot probleem is in Nederland. Maar liefst 100.000 mensen lijden aan deze ernstige vorm van zwaarlijvigheid en volgens het CBS is de helft van de twintigplussers te zwaar. “Het zijn allemaal medewerkers van nu en van de toekomst. Dit baart ons grote zorgen en we vinden dat we een verantwoordelijkheid hebben richting onze klanten om Nederlandse medewerkers de tools te bieden om gezond en vitaal in het leven te staan. SmartVitaal draagt hier enorm aan bij”, vertelt Odijk.

Van Pelt: “Verschillende onderzoeken tonen aan dat chronische ziekten, obesitas en risico’s op hart- en vaatziekten zich al, bij een ongezonde levensstijl, op jonge leeftijd kunnen ontwikkelen. Via het platform van SmartVitaal stimuleren we medewerkers een gezonde levensstijl te creëren, zodat ze niet alleen productief zijn voor de werkgever, maar ook vitaler door het leven gaan.”

SmartVitaal, het nieuwe vitaliteitsplatform voor werkgevers en medewerkers, gebruikt slimme technologie om de beste oplossing voor vitaliteit voor iedere individuele medewerker te bieden. Raet is de eerste partner die het platform aanbiedt aan haar klanten en eigen medewerkers.

-------

Over Raet
Raet, onderdeel van Visma Group, is gespecialiseerd in HR-cloudoplossingen en daaraan gerelateerde services. De oplossingen creëren eenvoud en eenheid en geven bij meer dan 10.000 organisaties managers en HR-professionals dagelijks controle over hun HR-zaken. Raet biedt daarnaast 1,7 miljoen medewerkers altijd en overal de mogelijkheid om hun HR-zaken te regelen in één geïntegreerd systeem, vanaf elk gewenst device. Raet is sinds 1965 actief in Nederland en een opkomende speler op de internationale markt. Raet en haar ruim 1.200 medewerkers opereren vanuit meer dan 15 landen wereldwijd, waaronder Nederland, Spanje, België, Peru, Chili en Argentinië. Kijk voor meer informatie op: www.raet.nl

Over SmartVitaal
SmartVitaal is een online vitaliteitsplatform voor werkgevers en werknemers om vitaliteit en een gezonde levensstijl te bevorderen. De oprichters Suzanne van Pelt en cardioloog Leonard Hofstra delen samen de ambitie om heel Holland vitaal te krijgen op een aantrekkelijke, innovatieve wijze. Dankzij de slimme technologie is het mogelijk om ieder individu een op maat gemaakt vitaliteitsplan te bieden. Via het digitale platform wordt het dankzij de online check-up MijnCLIC, een persoonlijk vitaliteitsplan en een team van experts, voor deelnemers eenvoudig de regie over de eigen vitaliteit te nemen. Kijk voor meer informatie op: www.smartvitaal.nl.

Meer informatie
Marcommit
Marlin Goethals
+31 (0)35-5822730
raet@marcommit.nl