Partnerschap tussen XebiaLabs en Quint slaat brug tussen DevOps en IT Service Management

Amsterdam, 12 juli 2018 – XebiaLabs, een leider in DevOps- en Continuous Delivery-software voor ondernemingen, heeft vandaag een strategisch partnerschap aangekondigd met Quint Wellington Redwood, een internationaal advies-, opleidings- en technologiebedrijf dat zich primair richt op de digitalisering, automatisering en besturing van business- en IT-gerelateerde processen en platformen.

De samenwerking resulteert in een krachtige combinatie van technologie en expertise op het gebied van DevOps en IT Service Management. Door de koppeling van platformen als ServiceNow, Micro Focus en XebiaLabs kunnen organisaties hun ontwikkel-, beheer- en supportprocessen verder automatiseren. Hierdoor wordt een brug geslagen tussen de agile en op ITIL gebaseerde werkwijzen.

Alles draait om de gebruiker
De ontwikkeling van applicaties gaat steeds sneller en transformeert naar agile met behulp van opensourceplatformen en -software. Tegelijkertijd zien we dat ook IT-beheer steeds meer automatiseert en selfservices introduceert. De kernvraag is: hoe kunnen we het beste van beide werelden combineren, zodat de gebruiker de snelheid, kwaliteit en beschikbaarheid krijgt waar hij om vraagt? Dit vraagt om een integrale aanpak en DevOps biedt hierbij uitkomst.

Sneller opschalen
“Softwareontwikkeling ontwikkelt zich razendsnel. Eindgebruikers eisen steeds meer functionaliteit. Operations heeft moeite om bij te blijven en te versnellen. Ze moeten de kloof overbruggen, niet omdat ze dat graag willen, maar omdat ze moeten”, zegt Danny Hemminga, Vice President Channels & Alliances bij XebiaLabs. “Omdat de markt zo snel verandert, moeten bedrijven om hun doelen te bereiken processen en technologie samenbrengen, de snelheid verhogen en de schaal vergroten. We helpen opdrachtgevers bij het versnellen en automatiseren van hun digitale transformaties, migraties naar de cloud en IT Service Management. We zijn blij dat Quint voor XebiaLabs heeft gekozen omdat ze daarmee voor hun opdrachtgevers de kloof tussen Ops en Dev kunnen overbruggen. Ze creëren hiermee extra waarde voor platformen als ServiceNow en Micro Focus.”

Enterprise DevOps en Service Automation
“We vullen de producten van XebiaLabs perfect aan met onze ervaring in het automatiseren en integreren van IT Service Management-processen. Door deze combinatie zijn we in staat om de digitale transformatie van organisaties te ondersteunen. We spelen in op innovatieve businessmodellen en op Enterprise DevOps-oplossingen die we voor organisaties implementeren”, aldus Robin Marchand, CTO van Quint Technology, een onderdeel van Quint Wellington Redwood. “Op 25 september organiseren we een klantevent waarbij we volop aandacht besteden aan het technologische partnership tussen XebiaLabs en Quint. Stefan Simenon, Head of Centre of Expertise Software Development & Tooling bij ABN AMRO, zal er zijn usecase over ‘Continuous Delivery en de bijkomende cultuurverschillen’ presenteren.”Bijlagen
89 KB png Logo Quint
78 KB jpg Logo XebiaLabsOver Quint Wellington Redwood
Quint Wellington Redwood is een internationaal advies-, opleidings- en technologiebedrijf en ondersteunt organisaties bij het ontwerpen en operationaliseren van hun digitale transformatie. Quint ontwikkelt een koers die snel en effectief kan worden aangepast, anticiperend of reagerend op kansen en bedreigingen. Het bedrijf helpt organisaties de juiste keuzes te maken door verder te kijken dan de status quo en door mensen, processen en technologie met elkaar te verbinden. Op deze manier worden digitale transformaties versneld en verankerd en worden er technologieën gebruikt om waarde voor organisaties en hun omgeving te creëren. Kijk voor meer informatie op https://www.quintgroup.com/nl-nl/.

Over XebiaLabs
XebiaLabs ontwikkelt DevOps- en Continuous Delivery-software voor ondernemingen en biedt hun de zichtbaarheid, automatisering en controle die ze nodig hebben om sneller en met minder risico software te leveren. XebiaLabs wordt door Gartner, Forrester en IDC erkend als toonaangevend op het gebied van ARA en DevOps. Wereldwijde marktleiders vertrouwen op XebiaLabs om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar snellere en betrouwbaardere softwarereleases. Kijk voor meer informatie op https://xebialabs.com/.Meer informatie voor de pers

Quint Wellington Redwood
Jeroen Raijmakers
j.raijmakers@quintgroup.com
020-3053700

Contact Media
Maartje van Oeveren
Maartje@contactmedia.nl
06 -43440042