RedSocks Security en HackDefense starten strategische samenwerking

Oplossingen van phishingtest tot detectie van verdacht netwerkgedrag

Den Haag, 9 juli 2018RedSocks Security, specialist in het detecteren van verdacht netwerkgedrag en het bestrijden van cybercriminaliteit, gaat de samenwerking aan met HackDefense. HackDefense richt zich met haar ethical hackers en Phishingtest.nl op de preventie van hacking en cybercriminaliteit. Het Haagse RedSocks Security zit aan de andere kant van het spectrum en is gespecialiseerd in de detectie van en response op cybercriminaliteit. Dankzij de samenwerking kunnen beide organisaties oplossingen bieden van preventie tot detectie en reactie.

Pepijn Janssen, CTO en oprichter van RedSocks Security, over de samenwerking: “Als specialisten in monitoring laten wij aan klanten zien waar iets mis is gegaan in hun preventieve maatregelen. Het kwaad is al geschied als het op onze radar komt. Als we vervolgens na onderzoek proberen te achterhalen wat en waar het mis is gegaan dan blijkt veelal dat menselijk handelen heeft bijgedragen aan het incident. Door de mensen achter de machines net wat alerter te maken op de risico’s waar ze dagelijks mee te maken hebben, kan er veel ellende en geld bespaard worden. Met deze samenwerking bieden wij nu een mooie combinatie van oplossingen op het gebied van preventie en detectie.” “Wij zijn verheugd dat wij nu samen de markt gaan benaderen en zo een breed en aanvullend dienstenpakket aan kunnen bieden”, aldus Mark Koek, oprichter en directeur van HackDefense. “Preventie is belangrijk, maar detectie is essentieel als het gaat om het beveiligen van systemen. Honderd procent beveiliging bestaat namelijk niet. Als er iemand heeft ingebroken in je systemen, dan wil je dat zo snel mogelijk weten om de juiste maatregelen te kunnen nemen. Daarom vullen onze diensten elkaar perfect aan.”

----

Pepijn Janssen (r), CTO en oprichter van RedSocks Security, en Mark Koek (l), oprichter en directeur van HackDefense

Noot voor de redactie:
In de bijlage treft u een foto van Pepijn Janssen (r), CTO en oprichter van RedSocks Security, en Mark Koek (l), oprichter en directeur van HackDefense.

Over RedSocks Security
RedSocks Security is specialist in het detecteren van verdacht netwerkgedrag en het bestrijden van cybercriminaliteit. Door het gebruik van Machine Learning, Artificial Intelligence en Cyber Threat Intelligence wordt het mogelijk voor RedSocks Security om non-intrusive, real-time malicious breach detection oplossingen en incident response te bieden. De oplossingen zijn toepasbaar in organisaties ongeacht hun grootte en faciliteren compliancy met EU-privacywetgeving.

RedSocks Security biedt de RedSocksMTD® zowel als hardware en als virtuele network appliance. Deze innovatieve, schaalbare oplossing analyseert uitgaand netwerkverkeer (Netflow, IPFIX) real time, op basis van bestemmingen en gedragingen en lijsten van malicious indicators, wat organisaties helpt met het sneller opsporen van cyberdreigingen.

Voor meer informatie: www.redsocks.eu, LinkedIn of Twitter.

Over HackDefense
HackDefense is gespecialiseerd in het vinden van beveiligingslekken en het wegnemen van de oorzaken ervan. Door middel van ethical hacking (penetration testing), maar ook op basis van architectuur- en code-reviews, vindt de organisatie de zwakke plekken. Op basis van een grondige ‘root cause’-analyse gaat HackDefense vervolgens met de klant aan het werk om de zwakke plekken te verstevigen en de oorzaak van het ontstaan ervan aan te pakken.

Voor meer informatie: www.hackdefense.nl.

Meer informatie
Marcommit
Réhsmi Eikhout
035-5822730
redsocks@marcommit.nl