Konica Minolta en Youston bundelen krachten met nieuwe samenwerking

Amsterdam, 28 juni 2018 - Konica Minolta kondigt de samenwerking met het Belgische IT-bedrijf Youston aan. Met deze samenwerking breidt Konica Minolta zijn IT-dienstaanbod met backlog scanning, lange termijn documentarchivering en contentextractie uit om zo nieuwe kansen te creëren en nieuwe markten aan te boren. De co-participatie in projecten is een win-winsituatie voor beide partijen.

Youston is gespecialiseerd in het opslaan en toegankelijk maken van papieren archieven en in het digitaliseren van informatie. Op die manier wordt waardevolle bedrijfsinformatie makkelijk bereikbaar en bruikbaar.

Dankzij de samenwerking voegt Konica Minolta backlog scanning en documentarchivering toe aan zijn Document Management Scanning- en Enterprise Content Management-portfolio. Op die manier biedt het klanten in België en Nederland nu een volledige documentcyclus, van productie tot archivering. Youston vormt zo een meerwaarde binnen het ECM/DMS-verhaal van Konica Minolta voor een verdere uitbreiding van het hybrid-salesmodel.

Konica Minolta koos niet alleen voor Youston vanwege zijn Belgische, ambitieuze en flexibele karakter, maar ook omdat Youston het meest competitieve en breedste dienstenaanbod in de markt heeft. “Voortaan stelt zowel Konica Minolta als Youston elkaars diensten voor aan zijn klanten om hen een totaalaanbod aan te bieden. Door hun kennis en expertise is Youston een uitstekende aanvulling en ondersteuning op de bestaande activiteiten van Konica Minolta. We kijken ernaar uit om op een hechte manier samen te werken en samen de toekomst tegemoet te gaan”, vertelt Xavier Biermez, Managing Director Konica Minolta België en Nederland.

“We vullen elkaar perfect aan”, vertelt Pieter Vansynghel, CEO van Youston. “De unieke totaaloplossingen die we samen aan ondernemingen kunnen bieden zorgen voor een kostenverlaging en een efficiëntieverhoging, zodat elke onderneming en overheid zich kan focussen op haar core business. De flow van documenten en hun content nemen wij uiterst professioneel voor onze rekening.”Bijlagen
519 KB jpg  Pieter Vansynghel.jpg
2 MB jpg  Xavier Biermez.jpgOver Konica Minolta Business Solutions Nederland BV
Konica Minolta Business Solutions Nederland BV is gevestigd in Amsterdam en een dochteronderneming van Konica Minolta Inc. in Tokio. Het maakt deel uit van de divisie Business Technologies van dit Japanse moederbedrijf.

Konica Minolta Business Solutions is dienstverlener op het vlak van ICT, documentgerelateerde processen en digitaal printen en blinkt uit in zakelijke adviesdiensten, implementatie- en beheerdiensten. In dit kader combineert het Optimized Print Services (OPS)-concept van Konica Minolta advies, hardware, softwareoplossingen en beheermogelijkheden die de bedrijfsprocessen van klanten (kosten)efficiënter maken. Om klanten optimaal te ondersteunen met krachtige en duurzame oplossingen investeert technologieleider Konica Minolta continu in R&D.

Met wereldwijd zo’n 43.300 werknemers (stand juni 2016) realiseerde Konica Minolta Inc. een netto-omzet van circa 7,8 miljard euro in het boekjaar 2015-2016.

Ga naar www.konicaminolta.nl en www.konicaminolta.eu voor meer informatie. In de Newsroom vindt u al het laatste nieuws van Konica Minolta. Verder kunt u in contact komen via Facebook of Twitter.

Termen en productnamen kunnen al dan niet (wettig) gedeponeerde handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars en worden hierbij erkend.

Over Youston
Youston is dé vaste waarde in België en de Benelux inzake archivering en digitalisering. Zowel overheden en grote bedrijven als meer dan 4.000 kmo’s en zelfstandigen maken gebruik van haar diensten. Youston beschikt over ruim 10 jaar ervaring, 40 medewerkers en de nieuwste technologieën om oplossingen te ontwikkelen voor de vaak moeilijk beheersbare documentenstroom in bedrijven en organisaties. De onderneming heeft een digitalisatiecapaciteit tot 410.000 pagina’s per dag en een totale archiefcapaciteit van meer dan 1500 kilometer.

Youston werkt op twee sporen
Less Paper: Een beveiligd en geklimatiseerd archief waarin papieren documenten permanent te raadplegen zijn en dat continu up-to-date wordt gehouden.

Paper Less: De volledige digitalisering van inkomende post, facturen, mails… Via content extractie worden gegevens als afzender, bedrag van de factuur, bankrekeningnummers enz. automatisch gescand en herkend.Voor verdere persinformatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met LEWIS:
Telefoon:+31 (0)40 235 46 00
E-mail: konicaminoltaNL@teamlewis.com
Illustratiemateriaal kunt u ook vinden op: www.konicaminolta-images.com