www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.com
2477 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (513 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Red Hat maakt resultaten bekend van eerste kwartaal boekjaar 2019

 • Omzet eerste kwartaal $814 miljoen, 20% meer dan het voorgaande jaar of 17% in constante valuta
 • Omzet uit abonnementen voor applicatieontwikkeling-gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën eerste kwartaal $189 miljoen, 37% meer dan het voorgaande jaar of 32% in constante valuta
 • Operating cashflow eerste kwartaal $346 miljoen, 34% meer dan het voorgaande jaar
 • Quarter-end deferred revenue balance $2,4 miljard, 19% meer dan het voorgaande jaar
Amsterdam, 22 juni 2018 – Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, heeft de resultaten bekend gemaakt van het eerste kwartaal van boekjaar 2019 dat afliep op 31 mei 2018.

“De overstap naar een hybride cloudarchitectuur blijft een strategische prioriteit voor onze klanten. We hebben wederom een sterke omzetgroei in het eerste kwartaal gerealiseerd, omdat klanten onze cloud-enabling technologieën voor hun applicaties blijven gebruiken,” aldus Jim Whitehurst, President en Chief Executive Officer van Red Hat. "We realiseren bijvoorbeeld een sterke groei in inkomsten uit abonnementen en diensten voor onze OpenShift-technologieën, omdat meer klanten hun applicaties in Linux-containers moderniseren voor hun hybride cloud- en digitale transformatie-initiatieven.”

“Het eerste kwartaal was een sterke start van het nieuwe boekjaar met een groei met dubbele cijfers in een aantal gebieden, waaronder 19 procent groei qua totale omzet in Amerikaanse dollars of 20 procent gemeten in constante valuta en meer dan 40 procent groei in omzet uit abonnementen voor applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën,” aldus Jim Whitehurst, President en Chief Executive Officer bij Red Hat. “Wij blijven profiteren van ons vermogen om fundamentele encloud enabling technologieën te bieden die onze klanten helpen hun infrastructuur en applicatieontwikkeling voor de hybride cloud te moderniseren en te beheren.”

“Het eerste kwartaal van boekjaar 2019 startte zoals verwacht met een groei met dubbele cijfers op jaarbasis in een aantal gebieden, waaronder 20 procent groei qua totale omzet in Amerikaanse dollars of 17 procent op basis van constante valuta, 25 procent groei qua GAAP operating income en 19 procent qua non-GAAP operating income en 34 procent groei van de operating cashflow. Daarnaast hebben we in het eerste kwartaal ook een jaar-op-jaargroei van 48 procent bereikt in het aantal deals met een waarde van meer dan een miljoen dollar. Dit is een een bewijs van ons vermogen om onze technologische footprint bij klanten uit te breiden,” aldus Eric Shander, Executive Vice President en Chief Financieel officier van Red Hat. “Net als in maart, toen we onze jaarlijkse richtlijnen gaven, verwachten we wederom een sterke vraag naar onze hybride cloud-technologieën. Gezien de tegenwind die sindsdien is ontstaan door wisselkoersen, passen we onze totale jaarbegroting voor inkomsten aan met ongeveer $50 miljoen, uitsluitend om rekening te houden met veranderende valutakoersen.”

Omzet
De totale omzet in het eerste kwartaal is $814 miljoen, een toename van 20 procent in USD ten opzichte van een jaar eerder, of 17 procent op basis van constante valuta. De omzet afkomstig uit abonnementen in het eerste kwartaal bedraagt $712 miljoen, een toename van 19 procent in USD ten opzichte van een jaar eerder, of 16 procent op basis van constante valuta. De omzet uit abonnementen in de eerste kwartaal bedraagt 87 procent van de totale omzet.

De omzet uit abonnementen voor infrastructuur-gerelateerde oplossingen voor het kwartaal bedraagt $522 miljoen, een toename van 14 procent in USD ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, en 11 procent op basis van constante valuta. De omzet uit applicatieontwikkeling-gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën in het verslagkwartaal bedraagt $189 miljoen, een toename van 37 procent in USD ten opzichte van het voorgaande jaar en 32 procent op basis van constante valuta.

Het GAAP operating income voor het eerste kwartaal bedraagt $112 miljoen, een stijging van 25 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Na aanpassing van diverse vergoedingen en kosten bedraagt het non-GAAP operating income voor het eerste kwartaal $168 miljoen, 19 procent meer dan een jaar eerder. De GAAP operating marge bedraagt 13,8 procent en de non-GAAP operating marge 20,7 procent.

Het GAAP net income in het eerste kwartaal komt uit op $113 miljoen, of $0,59 per aandeel (“EPS”) tegen $75 miljoen, of $0,41 per diluted EPS in dezelfde periode een jaar eerder.

Na correctie voor diverse vergoedingen en kosten bedraagt het net income volgens de non-GAAP-methode in het verslagkwartaal $133 miljoen, of $0,72 diluted EPS tegen $104 miljoen, of $0,58 per aandeel in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De operating cashflow komt het eerste kwartaal uit op $346 miljoen, een toename van 34 procent ten opzichte van een jaar eerder. De totale, cash equivalents en investeringen op 31 mei 2018 bedragen $2,5 miljard na het terugkopen van circa 949.000 aandelen die een waarde vertegenwoordigen van circa $150 miljoen.

Aan het einde van het eerste kwartaal bedroeg de total deferred revenue $2,4 miljard, een toename van 19 procent ten opzicht van het kwartaal een jaar eerder. De positieve impact op de total deferred revenue door wisselkoersschommelingen bedraagt $16 miljoen op jaarbasis. Op basis van de constante wisselkoersen zou de total deferred revenue op jaarbasis met 18 procent gestegen zijn.

Vooruitzichten
De vooruitzichten van Red Hat houden rekening met de huidige bedrijfsomstandigheden en de huidige wisselkoersen. Voor het volledige jaar is het vooruitzicht:
 • De verwachte omzet bedraagt ongeveer $3,375 miljard tot $3,410 miljard dollar in USD.
 • De GAAP operating marge zal naar verwachting ongeveer 16,4% bedragen en de non-GAAP operating marge bedraagt naar verwachting ongeveer 23,9%.
 • De diluted GAAP-winst per aandeel (EPS) zal naar verwachting ongeveer $2,36 tot $2,40 per aandeel zijn, ervan uitgaande dat $191 miljoen aan diluted aandelen uitstaat. De diluted non-GAAP-winst per aandeel bedraagt naar verwachting ongeveer $3,44 tot $3,48 dollar per aandeel, waarbij 185 miljoen aan diluted aandelen uitstaat. Zowel GAAP als niet-GAAP EPS gaan uit van een prognose van $4 miljoen per kwartaal voor andere inkomsten en een geschat jaarlijks belastingtarief van ongeveer 22,5 procent vóór discrete tax items.
 • De operating cashflow bedraagt naar verwachting ongeveer $1,035 tot $1,045 miljard dollar.
Voor het tweede kwartaal:
 • De omzet bedraagt naar verwachting ongeveer $822 miljoen tot $830 miljoen dollar.
 • De GAAP operating marge bedraagt naar verwachting ongeveer 15,1% en de non-GAAP operating marge ongeveer 23,0%.
 • De diluted GAAP EPS bedraagt naar verwachting ongeveer $0,50 dollar per aandeel, ervan uitgaande dat $191 miljoen aan diluted aandelen uitstaat. De diluted non-GAAP EPS bedraagt naar verwachting ongeveer $0,81 per aandeel, ervan uitgaande dat $185 miljoen aan diluted aandelen uitstaat. Zowel GAAP als niet-GAAP EPS gaan uit van een prognose van $4 miljoen voor andere inkomsten en een geschat jaarlijks effectief belastingtarief van 22,5 procent vóór discrete tax items.
Voor meer informatie, zie https://investors.redhat.com/

Over Red Hat
Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen. Met een communitygedreven benadering biedt Red Hat een betrouwbare en high-performance cloud, Linux, middleware, storage en virtualisatietechnologieën. Daarnaast biedt Red Hat ondersteuning, training en consultancy. Als de verbindende factor in een wereldwijd netwerk van enterprises, partners en open source communities helpt Red Hat essentiële en innovatieve technologieën te creëren die groei faciliteren en klanten voorbereiden voor de toekomst. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com.

Voor meer informatie voor de pers
Lubbers De Jong
Anke van Heerebeek
anke@lubbersdejong.nl
020 2050428
Tags bij dit bericht  
Eerder van Red Hat, Inc.  
4 nov 2019 Red Hat voegt voorspellende modellen toe aan nieuwste versie van Red Hat Process Automation

23 okt 2019 Red Hat werkt met Vodafone Idea samen om een Network-as-a-Platform te bouwen

17 okt 2019 Red Hat breidt Kubernetes-ontwikkelaarservaring uit met nieuwe versie Red Hat OpenShift 4
Persberichten van vrijdag 15 november 2019  
Knowliah erkend als representatieve aanbieder wereldwijd in Enterprise Legal Management Solutions

Paskal van Lomm wint Digital Transformers Awards 2019 met medisch platform Duxxie

Eerste Startupbootcamp Media accelerator 2019 met thema Going Beyond

Effectory is wederom FD Gazelle 2019 en wint de Award in regio West

Nieuwe Bluetooth-headsets van Poly bieden meer connectiviteitsopties en gebruiksvrijheid

Nieuwe financieringsronde versnelt groei Textmetrics 

Softwarebedrijf Intigris benoemd tot FD Gazelle 2019
Secretaresses en andere supportprofessionals zijn opvallend loyaal

Zo maak je van Black Friday een positieve klantervaring

devolo Magic 1 WiFi mini: kleine adapter, krachtige WiFi

Eerste Managed DNS Security-dienst nu beschikbaar op Nederlandse markt

Eten belangrijker dan cadeaus tijdens de feestdagen

Oracle opent Gen 2 Cloud-regio in Nederland

ThousandEyes lanceert collectief inzicht in wereldwijde internetprestaties

Onderzoek ThousandEyes: opvallende verschillen in prestaties tussen AWS, GCP, Azure, Alibaba en IBM Cloud

Henk Nijland benoemd als Directeur Operations van Bizway

Ouderwets huishoudboekje nog steeds populair voor financiële administratie

Makkelijker je weg vinden in het buitenland met nieuwe vertaalfunctie in Google Maps

Siemens neemt Atlas 3D over en vergroot zijn additive manufacturing-portfolio

Fortinet breidt dynamische cloud-beveiliging uit in Azure
Geplaatst:
Verstreken tijd: 513 dagen
PR contact  
Logo Lubbers De Jong
Red Hat, Inc. contact  
Logo Red Hat, Inc.
  +31 334503000
  benelux@redhat.com
  www.redhat.com
Red Hat, Inc. sociaal  
Red Hat, Inc. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Knowliah
Logo Google
Logo ICT-Partners
Logo NEG-ITSolutions
Logo Remain Software
Logo Saxion
Logo VPNtotaal.nl
Logo Relined Fiber Network
Logo Insight
Logo Edubookers.com
Logo Humanwave B.V.
Logo Datacenter.com
Logo TenderApp
Logo DeltaFiber B.V.
Logo Global Knowledge
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo PQR B.V.
Logo Belcentrale.nl
Logo RoSecure
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Digital Transformers
Logo Startupbootcamp
Logo Effectory
Logo Poly
Logo Schoevers
Logo devolo
Logo Telindus
Logo Lightspeed
Logo Oracle
Logo ThousandEyes
Logo ThousandEyes
Logo Bizway B.V.
Logo Flanderijn
Logo Citrix
Logo Interxion
Openingstijden
Ma-Vr:  08:00 - 22:00
Za-Zo:  Alleen aanleveren

Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87087 persberichten
- 5550 bedrijfsprofielen
- 57 PR-bureauprofielen
- 6636 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlContentbureau