www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2500 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (704 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Red Hat maakt resultaten bekend van eerste kwartaal boekjaar 2019

 • Omzet eerste kwartaal $814 miljoen, 20% meer dan het voorgaande jaar of 17% in constante valuta
 • Omzet uit abonnementen voor applicatieontwikkeling-gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën eerste kwartaal $189 miljoen, 37% meer dan het voorgaande jaar of 32% in constante valuta
 • Operating cashflow eerste kwartaal $346 miljoen, 34% meer dan het voorgaande jaar
 • Quarter-end deferred revenue balance $2,4 miljard, 19% meer dan het voorgaande jaar
Amsterdam, 22 juni 2018 – Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, heeft de resultaten bekend gemaakt van het eerste kwartaal van boekjaar 2019 dat afliep op 31 mei 2018.

“De overstap naar een hybride cloudarchitectuur blijft een strategische prioriteit voor onze klanten. We hebben wederom een sterke omzetgroei in het eerste kwartaal gerealiseerd, omdat klanten onze cloud-enabling technologieën voor hun applicaties blijven gebruiken,” aldus Jim Whitehurst, President en Chief Executive Officer van Red Hat. "We realiseren bijvoorbeeld een sterke groei in inkomsten uit abonnementen en diensten voor onze OpenShift-technologieën, omdat meer klanten hun applicaties in Linux-containers moderniseren voor hun hybride cloud- en digitale transformatie-initiatieven.”

“Het eerste kwartaal was een sterke start van het nieuwe boekjaar met een groei met dubbele cijfers in een aantal gebieden, waaronder 19 procent groei qua totale omzet in Amerikaanse dollars of 20 procent gemeten in constante valuta en meer dan 40 procent groei in omzet uit abonnementen voor applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën,” aldus Jim Whitehurst, President en Chief Executive Officer bij Red Hat. “Wij blijven profiteren van ons vermogen om fundamentele encloud enabling technologieën te bieden die onze klanten helpen hun infrastructuur en applicatieontwikkeling voor de hybride cloud te moderniseren en te beheren.”

“Het eerste kwartaal van boekjaar 2019 startte zoals verwacht met een groei met dubbele cijfers op jaarbasis in een aantal gebieden, waaronder 20 procent groei qua totale omzet in Amerikaanse dollars of 17 procent op basis van constante valuta, 25 procent groei qua GAAP operating income en 19 procent qua non-GAAP operating income en 34 procent groei van de operating cashflow. Daarnaast hebben we in het eerste kwartaal ook een jaar-op-jaargroei van 48 procent bereikt in het aantal deals met een waarde van meer dan een miljoen dollar. Dit is een een bewijs van ons vermogen om onze technologische footprint bij klanten uit te breiden,” aldus Eric Shander, Executive Vice President en Chief Financieel officier van Red Hat. “Net als in maart, toen we onze jaarlijkse richtlijnen gaven, verwachten we wederom een sterke vraag naar onze hybride cloud-technologieën. Gezien de tegenwind die sindsdien is ontstaan door wisselkoersen, passen we onze totale jaarbegroting voor inkomsten aan met ongeveer $50 miljoen, uitsluitend om rekening te houden met veranderende valutakoersen.”

Omzet
De totale omzet in het eerste kwartaal is $814 miljoen, een toename van 20 procent in USD ten opzichte van een jaar eerder, of 17 procent op basis van constante valuta. De omzet afkomstig uit abonnementen in het eerste kwartaal bedraagt $712 miljoen, een toename van 19 procent in USD ten opzichte van een jaar eerder, of 16 procent op basis van constante valuta. De omzet uit abonnementen in de eerste kwartaal bedraagt 87 procent van de totale omzet.

De omzet uit abonnementen voor infrastructuur-gerelateerde oplossingen voor het kwartaal bedraagt $522 miljoen, een toename van 14 procent in USD ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, en 11 procent op basis van constante valuta. De omzet uit applicatieontwikkeling-gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën in het verslagkwartaal bedraagt $189 miljoen, een toename van 37 procent in USD ten opzichte van het voorgaande jaar en 32 procent op basis van constante valuta.

Het GAAP operating income voor het eerste kwartaal bedraagt $112 miljoen, een stijging van 25 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Na aanpassing van diverse vergoedingen en kosten bedraagt het non-GAAP operating income voor het eerste kwartaal $168 miljoen, 19 procent meer dan een jaar eerder. De GAAP operating marge bedraagt 13,8 procent en de non-GAAP operating marge 20,7 procent.

Het GAAP net income in het eerste kwartaal komt uit op $113 miljoen, of $0,59 per aandeel (“EPS”) tegen $75 miljoen, of $0,41 per diluted EPS in dezelfde periode een jaar eerder.

Na correctie voor diverse vergoedingen en kosten bedraagt het net income volgens de non-GAAP-methode in het verslagkwartaal $133 miljoen, of $0,72 diluted EPS tegen $104 miljoen, of $0,58 per aandeel in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De operating cashflow komt het eerste kwartaal uit op $346 miljoen, een toename van 34 procent ten opzichte van een jaar eerder. De totale, cash equivalents en investeringen op 31 mei 2018 bedragen $2,5 miljard na het terugkopen van circa 949.000 aandelen die een waarde vertegenwoordigen van circa $150 miljoen.

Aan het einde van het eerste kwartaal bedroeg de total deferred revenue $2,4 miljard, een toename van 19 procent ten opzicht van het kwartaal een jaar eerder. De positieve impact op de total deferred revenue door wisselkoersschommelingen bedraagt $16 miljoen op jaarbasis. Op basis van de constante wisselkoersen zou de total deferred revenue op jaarbasis met 18 procent gestegen zijn.

Vooruitzichten
De vooruitzichten van Red Hat houden rekening met de huidige bedrijfsomstandigheden en de huidige wisselkoersen. Voor het volledige jaar is het vooruitzicht:
 • De verwachte omzet bedraagt ongeveer $3,375 miljard tot $3,410 miljard dollar in USD.
 • De GAAP operating marge zal naar verwachting ongeveer 16,4% bedragen en de non-GAAP operating marge bedraagt naar verwachting ongeveer 23,9%.
 • De diluted GAAP-winst per aandeel (EPS) zal naar verwachting ongeveer $2,36 tot $2,40 per aandeel zijn, ervan uitgaande dat $191 miljoen aan diluted aandelen uitstaat. De diluted non-GAAP-winst per aandeel bedraagt naar verwachting ongeveer $3,44 tot $3,48 dollar per aandeel, waarbij 185 miljoen aan diluted aandelen uitstaat. Zowel GAAP als niet-GAAP EPS gaan uit van een prognose van $4 miljoen per kwartaal voor andere inkomsten en een geschat jaarlijks belastingtarief van ongeveer 22,5 procent vóór discrete tax items.
 • De operating cashflow bedraagt naar verwachting ongeveer $1,035 tot $1,045 miljard dollar.
Voor het tweede kwartaal:
 • De omzet bedraagt naar verwachting ongeveer $822 miljoen tot $830 miljoen dollar.
 • De GAAP operating marge bedraagt naar verwachting ongeveer 15,1% en de non-GAAP operating marge ongeveer 23,0%.
 • De diluted GAAP EPS bedraagt naar verwachting ongeveer $0,50 dollar per aandeel, ervan uitgaande dat $191 miljoen aan diluted aandelen uitstaat. De diluted non-GAAP EPS bedraagt naar verwachting ongeveer $0,81 per aandeel, ervan uitgaande dat $185 miljoen aan diluted aandelen uitstaat. Zowel GAAP als niet-GAAP EPS gaan uit van een prognose van $4 miljoen voor andere inkomsten en een geschat jaarlijks effectief belastingtarief van 22,5 procent vóór discrete tax items.
Voor meer informatie, zie https://investors.redhat.com/

Over Red Hat
Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen. Met een communitygedreven benadering biedt Red Hat een betrouwbare en high-performance cloud, Linux, middleware, storage en virtualisatietechnologieën. Daarnaast biedt Red Hat ondersteuning, training en consultancy. Als de verbindende factor in een wereldwijd netwerk van enterprises, partners en open source communities helpt Red Hat essentiële en innovatieve technologieën te creëren die groei faciliteren en klanten voorbereiden voor de toekomst. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com.

Voor meer informatie voor de pers
Lubbers De Jong
Anke van Heerebeek
anke@lubbersdejong.nl
020 2050428
Reacties  
   Er zijn geen reacties, login om te reageren
Laatste van Red Hat, Inc.  
Red Hat versnelt petabyte-schaal object-storage voor cloud-native workloads

Red Hat OpenStack Platform 16 biedt continue community-innovatie en langdurige enterprise-ondersteuning

Red Hat versnelt cloud-native development met Unified Hybrid Cloud Storage voor Red Hat OpenShift Container Platform
Talking Bikes: Siemens Mobility maakt fietsers digitaal zichtbaar

Nieuwe softwareomgeving voor financiële dienstverlener SKG

Johnny Pronk aangesteld als key accountmanager bij Renewd

Pure biedt flexibiliteit en keuzevrijheid aan klanten die een weg moeten vinden in de uitdagende omgeving van vandaag

Greenhouse verdubbelt capaciteit datacenter Naaldwijk en benoemt Chief Commercial Officer

Uptime datacenter BIT cruciaal voor kwaliteit van diensten Missing Piece

Sharp introduceert stijlvol zwart PV-zonnepaneel met half-cut-cellen

commercetools erkend om B2B-commerce

Toshiba Tec Retail gaat verder onder de naam Toshiba Global Commerce Solutions (Benelux)

Razer Gigantus V2 – go big or go home

F5 maakt Tom Fountain topman voor wereldwijde services en strategie

Nakko becomes Notificare partner

Scale-up Gymeyes lanceert bestelkiosk voor horeca

Vanaf 1 juni reserveren bij cafés en terrassen met nieuwe app

Cybereason sluit samenwerking met Pinewood om slagkracht in Nederland te vergroten

GitLab breidt functionaliteiten van DevSecOps-platform uit met release 13.0

VMware introduceert tweede generatie van VMware Cloud on Dell EMC

CM.com takes Conversational Commerce to the next level through the acquisition of leading Conversational AI provider CX Company

Verdwijnen DWDD doet literatuurwereld veel pijn
Workiva en Trintech kondigen strategische samenwerking aan die financiële afsluitprocessen en wettelijke rapportageprocessen transformeert

Snel groeiende vraag naar managed securitydiensten creëert nieuwe kansen voor MSP’s

Sales, marketing en corona: licht aan het einde van de tunnel?

MeetingpointAdvies biedt kosteloos videobellen aan financieel adviseurs

Nieuwe Zyxel Multi-Gigabit switch helpt bedrijven eenvoudig aan de WiFi 6-standaard

Nutanix breidt integratie met ServiceNow uit en stroomlijnt IT-operations en -kosten

Secureworks introduceert nieuw wereldwijd partnerprogramma

Drie nieuwe Fiber Aggregation Switches met optioneel cloud-beheer

Amsterdam eindigt als tweede op wereldwijde ranglijst artificiële intelligentie

Women in Tech komt met een 24 hour virtual conference
Geplaatst:
Verstreken tijd: 704 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Red Hat, Inc. contact  

Logo Red Hat, Inc.

  +31 334503000
  benelux@redhat.com
  www.redhat.com
Red Hat, Inc. sociaal  


Red Hat, Inc. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Relined Fiber Network
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Pure Storage
Logo Greenhouse Datacenters
Logo BIT
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo commercetools
Logo Toshiba
Logo Workiva
Logo Barracuda Networks
Logo HubSpot
Logo MeetingpointAdvies
Logo Zyxel
Logo OutSystems
Logo Schneider Electric
Logo VSL
Logo Totaalbesparen.com
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 88453 persberichten
- 5694 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8073 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.EVENTIVE.nl