Dell investeert in mens, milieu en maatschappij en presenteert zijn 2020 Legacy of Good-rapport

image Amsterdam – Dell Inc. heeft zijn jaarlijkse 2020 Legacy of Good update gepresenteerd waarin het inzicht geeft in zijn (langetermijn)inspanningen op het gebied van maatschappij, mensen en het milieu. Het rapport geeft een samenvatting van de activiteiten die Dell op dit gebied heeft ondernomen tijdens het fiscaal jaar 2018 (dat liep van 4 februari 2017 tot 2 februari 2018). Het rapport, en de activiteiten die daarin worden genoemd, komen voort uit het verantwoordelijksgevoel en de voortrekkersrol die Dell neemt om een duurzame en welvarende toekomst te realiseren. 

Dell ziet de vooruitgang van de mensheid dankzij de inzet van technologie als belangrijk bedrijfsdoel (purpose). Een van de manieren waarop het bedrijf daar invulling aan geeft is zijn commitment aan het Legacy of Good-initiatief waarin het Dell-technologie en -expertise inzet om goede dingen te realiseren voor mensen en de planeet. Dat houdt bijvoorbeeld in dat Dell investeert in innovatie die de impact op het milieu reduceert, dat het een transparante supply chain ondersteunt, zorgt voor inclusiviteit op de werkvloer en minder bedeelde gemeenschappen helpt.

“Het Legacy of Good-programma laat zien wat er gebeurt wanneer mens en technologie samen hetzelfde doel nastreven”, aldus Christine Fraser, Chief Responsibility Officer van Dell. “Onze klanten, partners en teams zijn meer dan ooit betrokken bij dit werk en blijven op zoek naar innovatieve manieren om om te gaan met natuurlijke bronnen, afval te verwerken en te zorgen voor meer inclusiviteit.” 

Duurzaam design en innovatie
Dell gelooft dat de transitie naar een circulaire economie van het grootste belang is om de mensheid vooruit te krijgen. De expertise die het bedrijf heeft op het gebied van supply chain, design-strategie en een wereldwijde recyclinginfrastructuur voor electronica geeft het bedrijf een unieke positie om circulaire modellen te verbeteren. Dell heeft een pioniersrol vervuld op het gebied van van duurzaamheid en design op een aantal gebieden.
  • Closed loop recycling, waarbij het onder andere al duizenden kilo’s aan plastic dat is verkregen een e-waste heeft verwerkt in nieuwe enterprise-producten.
  • Terugwinning van goud, waarbij het onder andere het goud uit e-waste hergebruikt in de moederborden van de Dell Latitude 5285 2-in-1 notebooks en in The Circular Collection, een bijzondere juwelenlijn die Nikki Reed heeft opgezet in samenwerking met Bayou with Love.
  • Het tracken van e-waste, waarbij het onder andere de recycling van gebruikte elektronische apparatuur monitort.
  • Plastic verwijderen uit de oceaan, bijvoorbeeld door het verpakkingsmateriaal van de Dell XPS 13 2-in-1-laptop te vervaardigen van materiaal uit de plastic soep in de oceaan.
Werknemers versterken
De enige manier om ervoor te zorgen dat de innovatie die we vandaag realiseren morgen ook nog van nut is, is ervoor te zorgen dat iedereen hierbij betrokken is en blijft. Daarbij zal de komende generatie over de juiste skills moeten beschikken om succesvol te zijn in deze tech-centric wereld. Enkele voorbeelden van activiteiten die Dell heeft ondernomen op dit gebied zijn:
  • Een donatie van 650.000 dollar waarvan meer dan 400.000 jongeren en 3.000 leerkrachten in Ethiopië profiteren. Onder andere doordat 30.000 pc’s verdeeld zijn over meer dan 1.000 scholen in het land.
  • Dell is uitgeroepen tot een van de World’s Most Ethical Companies volgens het Ethisphere Institute, voor het vijfde jaar achtereen!
Investeringen in een transparante en diverse supply chain
Dell werkt continu aan een innovatieve, diverse, ethische en transparante supply chain die garant staat voor goede werkcondities en een duurzame aanpak voor leveranciers wereldwijd. Enkele highlights op dit gebied zijn:
  • Een nieuwe virtual reality-ervaring waarmee gebruikers een kijkje kunnen nemen in een fabriek van een leverancier en zien hoe het er daar aan toe gaat.
  • Investeringen van meer dan 3 miljard dollar in kleinere leveranciers en bedrijven die worden aangestuurd door vrouwen en/of minderheden.
Technologie beschikbaar maken voor (kans)armen
Dell gelooft dat wereldwijde samenwerking nodig is om de grootste uitdagingen aan te gaan waar de wereld vandaag mee te maken heeft. Zo heeft Dell bijvoorbeeld in samenwerking met de Indiase overheid en Tata Trusts het Digital LifeCare-programma geïntroduceerd, een cloud-gebaseerde analytics-oplossing die de gezondheids-screening voor bijna 37 miljoen mensen boven de dertig jaar in 150 districten over heel India helpt verbeteren.

Ga voor meer informatie over en voorbeelden van Dell’s commitment, inclusief diepgaande case studies en meer details over de bedrijfsdoelstellingen naar www.legacyofgood.dell.com

Meer informatie 
Dell video
-----------

Over Dell Technologies
Dell Technologies is een unieke familie van bedrijven die organisaties voorziet van een essentiële infrastructuur voor het vormgeven van hun digitale toekomst, het ingrijpend verbeteren van hun ICT-omgeving en het beschermen van hun belangrijkste bedrijfsmiddel: informatie. Het bedrijf bedient klanten van elke omvang in 180 landen, variërend van 98% van alle Fortune 500-ondernemingen tot individuele consumenten. Dell Technologies beschikt over het meest uitgebreide en innovatieve aanbod van ICT-oplossingen binnen de branche, van de rand van het netwerk tot de cloud.

Voor meer informatie

Dell EMC
Emilia Sarno
T. 0039 3463 6179 09
E. emilia.sarno(at)dell.com

Whizpr
Paul Maris / Winnie Silvertand
T. 0317 410 483
E. dell@whizpr.nl