Mindbreeze introduceert Medical Cockpit

Semantische zoekapplicatie voor intelligente verwerking van medische teksten

Mindbreeze introduceert de Medical Cockpit. Een intelligente oplossing voor het semantisch analyseren en het in een netwerk doorzoeken van medische data.

Met de Medical Cockpit kan informatie uit alle gestructureerde en ongestructureerde medische documenten – zoals brieven van artsen, bevindingen, laboratorium- of operatierapporten  – voor medisch personeel adequaat worden gefilterd en verwerkt.

De medewerkers kunnen daardoor snel, vakspecifiek en op basis van individuele toegangsrechten een overzicht krijgen van de actuele patiënt. Door de extractie van diagnoses, symptomen en medicijnen uit de vele documenten besparen ze daarnaast veel tijd.

"Een tool die in staat is de benodigde informatie te verzamelen, te analyseren en gepersonaliseerd beschikbaar te stellen, betekent in deze branche een hogere kwaliteit van de behandeling en een veel lagere werkdruk voor het medische personeel. Onze Medical Cockpit geeft snel een totaaloverzicht van alle patiëntgegevens en extraheert belangrijke informatie zoals diagnosen, symptomen en medicijnen uit teksten", verklaart dr. med. Adolf Sonnleitner, verantwoordelijk voor de afdeling Healthcare bij Mindbreeze.

De Medical Cockpit is al met succes actief in de instellingen van Rhön Klinikum AG en 15 ziekenhuizen in Oostenrijk.

Medical Cockpit
Door de semantische verbinding van dienstencatalogi, diagnosecatalogi, synoniemen- en jargonlijsten kunnen de medische woordenschat en syntax worden begrepen. Zo kunnen bepaalde patronen in bevindingen, ziekten en medicatie trefzeker worden herkend. Gebruikers kunnen naar gelang hun vak en beroepsgroep (arts, verpleger, therapeut) een samenstelling opvragen van de informatie die op dat moment nodig is – bijvoorbeeld alle vakspecifieke informatie over een patiënt – en zo een snel overzicht krijgen, ook bij uitgebreide casussen.

Over Mindbreeze
Mindbreeze is een leidende aanbieder van appliances en cloud services voor Enterprise Search, toegepaste kunstmatige intelligentie en kennismanagement. De Mindbreeze Insight Engine begrijpt informatie en maakt een solide blik op de bedrijfskennis mogelijk – ongeacht waar (gegevensbronnen) en hoe (gestructureerd, ongestructureerd) deze kennis opgeslagen is. Door een wereldwijd netwerk van partners bestrijkt Mindbreeze alle tijdzones.