Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com
2496 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 166 dagen geleden)
Bedrijf:

Turn-key edge-datacenter voor succesvolle digitalisering

Rittal presenteert edge-computing voor belangrijke industrieën

  • Rittal als systeemaanbieder voor IT-infrastructuur op de CeBIT in hal 12
  • Nieuwe IT snel, veilig en economisch opbouwen en uitbreiden
  • Turn-key en betrouwbare IT-systemen voor alle edge-scenario’s –
    van Smart Industry tot aan Smart Mobility.

Voor tal van industrieën presenteert Rittal op de CeBIT 2018 innovatieve edge-computingsystemen. Voorgeconfigureerde en modulair opgebouwde systemen helpen ondernemingen bij het snel, veilig en economisch opbouwen van nieuwe IT-infrastructuren op bijna elke locatie. De behoefte aan nieuwe datacenters wordt gestimuleerd door de digitale transformatie en het toenemende belang van gegevens als productiefactor. Hierdoor neemt niet alleen de hoeveelheid gegevens toe, maar stijgt ook de vraag naar snel beschikbare gegevens bij de ontstaansbron. Slimme toepassingen in alle branches – van Smart Healthcare tot aan Smart Finance – vragen om korte latentietijden, een continue beschikbaarheid van gegevens en systeembrede veiligheid. Daarbij komen branchespecifieke eisen, zoals een bijzonder hoge fysieke bescherming in zware productieomgevingen. Edge-datacenters voldoen in een groot aantal toepassingsgebieden aan deze eisen.

Edge in de praktijk: Smart Industry
De digitalisering verandert de maakindustrie: om de voordelen van de toenemende automatisering door intelligente robots en genetwerkte machines in de productie volledig te benutten, zijn IT-systemen nodig. Sensoren genereren constante gegevensstromen. Door de gegevens te analyseren, kunnen ondernemingen productieprocessen optimaliseren, producteigenschappen testen en verbeteren of Predictive Maintenance-scenario’s voorbereiden.

Op de CeBIT toont Rittal op het deel “Smart Industry” toepassingssituaties met de focus op de digitalisering van industriële omgevingen. Hier ervaren ondernemingen hoe zij een fail-safe datacenter met hoge beschermklasse binnen of buiten de productiehal opbouwen als er door een moderne productie-installatie (“Smart Factory”) lokaal meer IT-capaciteit nodig is.

Smart Finance voor veilige banktransacties
Onderwerpen zoals cryptovaluta, blockchain of girale transacties stimuleren de innovaties in de financiële sector. Om de bijbehorende nieuwe technologieën te gebruiken, zijn veilige en krachtige IT-systemen nodig. Edge-datacenters in een strategische nabijheid van financiële dienstverleners maken de kortste reactietijden en een veilige automatisering van transacties mogelijk.

Rittal biedt edge- en cloud-datacenters die voldoen aan alle eisen van de financiële sector tot aan High Performance Computing (HPC).

Smart Mobility: slim van A naar B
Ontwikkelingen zoals autonome voertuigen, carpoolingplatforms of intelligente logistieke software veranderen de manier waarop mensen en goederen van het ene punt naar het andere worden vervoerd. Ook de luchtvaart- en spoorwegindustrie digitaliseren in toenemende mate hun dienstverlening voor meer efficiëntie, veiligheid en punctualiteit. Voor deze en toekomstige toepassingen hebben ondernemingen moderne IT-infrastructuren nodig die in staat zijn om grote hoeveelheden gegevens in real time direct te verwerken op locaties zoals logistieke hubs, Smart Cities of luchthavens. Voor deze decentrale opbouw van IT-capaciteiten zijn edge-datacenters geschikt. Alleen zij bieden de korte latentietijden die nodig zijn voor een real-time communicatie tussen IT-systemen onderling.

Op de CeBIT toont Rittal samen met IBM het Scalable Modular Data Center (SMDC). Dit edge-systeem is verkrijgbaar met 2, 4 of 6 racks en wordt geleverd als turn-key datacenter.

Slimme oplossingen voor een betere gezondheid
In de gezondheidszorgbranche bestaat nu al een intelligent netwerk tussen apotheken, ziekenhuizen, verzekeringen en zorgaanbieders. De daar opgeslagen patiëntgegevens vereisen een hoge beschikbaarheid van de gegevens en een maximale bescherming tegen toegang door onbevoegden. In operatiekamers moeten artsen kunnen vertrouwen op juiste en snel beschikbare gegevens, terwijl het bij diagnostische beelden belangrijk is om zelfs grote hoeveelheden gegevens op verschillende locaties snel te kunnen verwerken. Een edge-datacenter kan deze vertrouwelijke informatie met hoge capaciteit direct ter plaatse verwerken en biedt een zeer hoge mate van veiligheid.

Met Micro Data Center Level E presenteert Rittal een IT-omgeving met maximale fysieke bescherming inclusief toegangscontrole en brandbeveiliging.

Rittal
Rittal uit Herborn in Hessen, Duitsland, is wereldwijd een toonaangevende systeemaanbieder voor behuizings- en kasttechniek, stroomverdelingssystemen, systeemklimatisering, IT-Infrastructuur en software & service. Systemen van Rittal worden toegepast in vrijwel alle takken van de industrie – in de automobielindustrie, in de energieopwekking, in de machine- en installatiebouw en in de ICT-branche. Met in totaal 10.000 medewerkers en 58 dochtermaatschappijen is Rittal over de hele wereld aanwezig.

Het brede productenprogramma omvat bovendien infrastructuursystemen voor modulaire en energie-efficiënte computerruimten met innovatieve veiligheidsconcepten voor de fysieke beveiliging van data en systemen. De toonaangevende softwareleveranciers EPLAN en Cideon vullen de systemen van Rittal aan met engineeringsoplossingen die zich uitstrekken over meerdere disciplines, alles ondersteund door Rittal Automation Systems met automatiseringssystemen voor de schakelinstallatiebouw.

Het in 1961 opgerichte Rittal is de grootste onderneming binnen de door de eigenaar geleide Friedhelm Loh Group. De Friedhelm Loh Group is met 18 productielocaties en 78 dochtermaatschappijen over de hele wereld succesvol. De ondernemingsgroep heeft ruim 11.500 medewerkers en behaalde in 2015 een omzet van 2,2 miljard euro. Voor de achtste keer op rij werd het familiebedrijf in 2016 uitgeroepen tot Topwerkgever in Duitsland. In een in heel Duitsland uitgevoerde studie constateerden het tijdschrift Focus Money en de Stiftung Deutschland Test dat de Friedhelm Loh Group in 2016 behoort tot ondernemingen met de beste opleidingen.  Meer informatie vindt u op www.rittal.nl, www.nextlevel4it.nl, www.nextlevel4industry.nl, expert.rittal.nl en www.friedhelm-loh-group.com.

Beeldmateriaal:


Met het Secure Edge Data Center (SEDC) biedt Rittal samen met de partners ABB en HPE een turn-key systeem voor datacenters dat speciaal is ontwikkeld voor de ruwe industriële omgevingen.

Afdruk toegestaan. Vermeld s.v.p. als bron Rittal B.V. Wij ontvangen graag een bewijsnummer.


Voor nadere informatie:
Rittal B.V., Postbus 246, 6900 AE  Zevenaar, Tel. (0316) 59 16 60, Fax (0316) 52 51 45
E-mail: sales@rittal.nl, sites: www.expert.rittal.nl en www.rittal.nl
Laatste van Rittal bv  
Rittal B.V. onder leiding van Rogier van Lieshout: Verbinder van technologieën, mensen en markten

Rittal en Circle B kiezen maincubes AMS01 als nieuwe locatie van het Europese OCP Experience Center

Nieuw “Intelligent Edge Data Center” tilt Smart Industries naar het volgende niveau
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 166 dagen
Rittal bv contact  

Logo Rittal bv

  +31 (0)316 59 19 11
  sales@rittal.nl
  www.rittal.nl
Rittal bv sociaal  


Rittal bv tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Intergrid
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Pegamento
Logo QuandaGo
Logo Humanwave B.V.
Logo RockingRobots
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Signet
Logo SRC System Integrators BV
Logo Relined Fiber Network
Logo Salure
Logo Hyarchis
Logo Enable-U
Logo Fullstaq B.V.
Logo Nalanda Technology
Logo MCS B.V.
Logo Yenlo
Logo MCS B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Kannegieter
Logo MCS B.V.
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo MCS B.V.
Logo MCS B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Eaton
Logo ilionx
Logo Schneider Electric
Logo USoft
Logo Diamanti
Logo Extreme Networks
Logo Extreme Networks
Logo Ivanti
Logo Workfront
Logo Descartes
Logo Flanderijn
Logo Online Academy
Logo Red Hat, Inc.
Logo XpertHR
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89806 persberichten
- 5832 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9144 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com