Purmerendse ScholenGroep beveiligt netwerk met Hillstone firewalls

Enschede, 13 juni 2018 - Hillstone Networks, leverancier van intelligente oplossingen voor netwerkbeveiliging, is door de Purmerendse ScholenGroep (PSG) geselecteerd om het netwerk van de scholen optimaal te beveiligen tegen online bedreigingen.  De scholengroep stond voor drie specifieke uitdagingen die veel voorkomen in de onderwijssector: naadloze toegang tot veelgebruikt online lesmateriaal, het tegenhouden van cyberdreigingen en het stoppen van ongeautoriseerd online gedrag. De intelligente Next Generation Firewalls van Hillstone zorgen ervoor dat de school in staat is om de toegang tot ongepaste sites eenvoudig onmogelijk te maken en dat het netwerk altijd beschermd is tegen cyberaanvallen. Bovendien heeft de firewall een zeer hoge doorvoersnelheid,  waardoor het netwerkverkeer niet wordt vertraagd.

PSG biedt een brede reeks opleidingen en trainingen voor de regio Waterland. Bij de scholen werken 400 medewerkers. De groep bestaat uit zes scholen die gezamenlijk circa 4.000 leerlingen openbaar of speciaal onderwijs geven, en elke locatie gebruikt een pedagogisch-didactische aanpak. De scholengroep koos voor Hillstone omdat het bedrijf met één product een antwoord had op alle beveiligingsuitdagingen. De onderwijsgroep installeerde vier T1860 intelligente Next Generation Firewalls (iNGFW) van Hillstone in twee opstellingen. De ene opstelling beschermt de grootste locatie en de andere beschermt meerdere locaties die onderling verbonden zijn met private glasvezel. Alle iNGFW-appliances zijn geconfigureerd met antivirus, intrusion prevention systems (IPS), URL filtering, intelligente Quality of Service (iQoS). Zij maken ook gebruik van Stoneshield, deze dienst voorziet in Abnormal Behavior Detection (ABD) en Advanced Threat Protection (ATP).

De problemen met de netwerkprestaties verdwenen bij PSG dankzij de door Hillstone Networks iQoS en applicatie-gebaseerde PBR (policy based routing). Hierdoor krijgen leerlingen en docenten snel toegang tot benodigde applicaties. Hillstone iQoS verleent het layer 2-netwerkverkeer in beveiligde tunnels voorrang op basis van acht prioriteitsniveaus met flexibel bandbreedtebeheer en fijnmazige netwerksegmentatie. De applicatie-gebaseerde PBR verdeelt het netwerkverkeer van de scholen in twee verbindingen. Een van de netwerkverbindingen wordt gebruikt voor onderwijsapplicaties. De andere wordt gebruikt voor ‘entertainment-toepassingen’, zoals Facebook en Instagram.

In het verleden hield de IT-supportafdeling zich vooral bezig met het oplossen van prestatieproblemen. “We spendeerden buitensporig veel tijd en middelen aan foutopsporing en brandjes blussen”, zegt de IT-manager van PSG. “Nu we Hillstone Networks geïnstalleerd hebben, werkt alles boven verwachting. Het levert de IT-afdeling een tijdsbesparing op van minstens 20 procent. Die tijd kunnen we nu inzetten voor meer strategische projecten die waarde opleveren voor onze leerlingen, medewerkers en ouders.”

De oplossingen van Hillstone Networks zijn in de Benelux te verkrijgen bij Contec, distributeur van IT-beveiligingsoplossingen.

Over Hillstone Networks:
Hillstone Networks is in 2006 opgericht door oud-werknemers van NetScreen, Cisco en Juniper en wordt door meer dan 14.000 klanten wereldwijd, waaronder Fortune 500 bedrijven, hoger onderwijs, financiële instellingen en dienstverleners gebruikt. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Amerikaanse Sunnyvale, Californië. Hillstone Networks biedt een breed scala aan security-oplossingen voor bedrijven en netwerken van datacenters ongeacht of dit een fysieke, virtuele of cloud-omgeving betreft. Meer informatie vindt u op www.hillstonenet.com

Over Contec:
Contec is distributeur van IT-beveiligingsoplossingen en biedt producten en ondersteuning aan channelpartners in de Benelux. Omdat Contec ernaar streeft dat klanten het maximale uit IT-security halen, bestaat het portfolio uit producten waar intern veel ervaring mee is opgedaan. De hieruit voortkomende expertise resulteert in op maat gemaakt advies door gespecialiseerde IT-consultants. Contec biedt uitgebreide mogelijkheden op het gebied van technische en commerciële ondersteuning en distribueert beveiligingsoplossingen van Hillstone Networks, FileCap, Webroot en  Mojo Networks. Meer informatie vindt u op: www.contec.nl

Noot voor de redactie [niet voor publicatie]:
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:
Karianne Hoekstra-Zeebregts
Zeekhoe Communicatie
M. 06-460 80656
T: 023 - 55 53 433
E. karianne@zeekhoe.nl