Herken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (3 jaar en 62 dagen geleden)
Bedrijf:

Nederlands bedrijfsleven onbekend met samenwerkingstechnologieën

Inhaalslag op terrein van nieuwe AV-technologie noodzakelijk

Moderne AV-technologieën verliezen het van de traditionele audiovisuele systemen. Zo wordt bijvoorbeeld collaboration technologie maar mondjesmaat ingezet in het Nederlandse bedrijfsleven. De meer traditionele AV-mogelijkheden als vergaderruimtes met projectie en met display zijn daarentegen wél goed ingeburgerd.

Dat blijkt uit een benchmark (onder beslissers in organisaties met gemiddeld 507 FTE) in opdracht van BIS, toonaangevend specialist op het gebied van audiovisuele en IT totaaloplossingen. Uiteindelijk zegt slechts 14 procent van de deelnemers gebruik te maken van collaboration technologie waarbij werknemers locatieonafhankelijk met elkaar kunnen vergaderen én samenwerken. Ook van nieuwe technologieën als narrowcasting (20 procent) en roommanagementsystemen (11 procent) heeft nog lang niet iedereen de potentie ontdekt.

Een uitzondering is videoconference. Deze technologie wordt inmiddels gebruikt door bijna de helft van alle organisaties. Zo gebruikt 45 procent van de respondenten videoconference vanaf de pc en laptop en 25 procent van de respondenten beschikt (ook) over volledig ingericht videoconference-ruimtes. Opvallend zijn de ervaren voordelen. Maar liefst 77 procent geeft aan dat de kennisdeling is verbeterd, 81 procent benoemt dat de kosten voor reizen en verblijven zijn gedaald en voor 74 procent geldt dat de contacten met (internationale) relaties zijn verbeterd.

Het as-a-service-tijdperk
Uit de benchmark blijkt verder dat van de ondervraagden ruim 20 procent driejaarlijks meer dan een ton aan AV-technologie spendeert. Dan is er nog 79 procent waarbij er driejaarlijks tot een ton uitgegeven wordt aan dergelijke technologie. Opmerkelijk is dat de respondenten aangeven dat audiovisuele technologieën in hun sector belangrijk zijn én blijven. Sterker nog, 65 procent geeft aan dat het budget voor digitale transformatie in de toekomst stijgt; het belang van de genoemde technologieën wordt in hun ogen alleen maar groter.

Maar, zo blijkt uit de inzet van overwegend traditionele AV-technologie, bijblijven op technologisch gebied is iets wat lastig gevonden wordt in de snel veranderende wereld. Van de ondervraagden geeft 59 procent aan dat ze graag hun AV- en IT-infrastructuur state-of-the-art en up-to-date willen houden, maar dan wel zonder extra investeringen. Gebruik is daarbij belangrijker dan bezit. AV-as-a-service kan hier soelaas bieden. Helemaal omdat de technologie na enkele jaren ook weer vervangen kan worden door up-to-date apparatuur, zonder dat dat per se van invloed is op het vaste maandbedrag. Het up-to-date houden van audiovisuele en IT-technologie is immers essentieel om in de toekomst kostenefficiënt te blijven (84 procent).

AV en IT gaan hand in hand
Tegenwoordig is audiovisuele apparatuur geïntegreerd in het netwerk. Bij steeds meer beamers en LCD of LED schermen, maar ook bij narrowcasting- of videoconferencing-oplossingen is er geen sprake meer van op zichzelf staande apparaten. Daarnaast wordt het belang van informatieoverdracht en de rol van audiovisuele technologie groter en groter. Uitval is schadelijk.

Het is nu nog een minderheid, maar toch geeft 37 procent van de respondenten al aan het (zeer) logisch te vinden dat een leverancier van AV-oplossingen ook diensten verleent op het gebied van IT-security en IT-management. De wetenschap dat audiovisuele producten en IT-diensten meer en meer met elkaar verweven raken, zal dat percentage waarschijnlijk verder doen stijgen.

De volledige benchmark is hier te downloaden.

Noot voor de redactie
Voor vragen of meer informatie, kunt u contact opnemen met Erwin Hout.
E: erwin.hout@bis.nl
T: 0180486753
M: 0621403514

BIS zorgt voor een optimaal ingerichte werkomgeving waarbinnen gebruikers zich comfortabel voelen en waarin zij efficiënt en eenvoudig op een visuele en interactieve manier informatie overdragen, kennis delen, ideeën ontwikkelen en (samen)werken. Dit doen wij met een mix van competenties op het gebied van smart buildings & smart offices, IT & development, audiovisuele oplossingen, collaboration & videoconference, narrowcasting (digital signage) en interieurinrichting; gecombineerd met een doordacht programma services. Daarnaast heeft BIS een naam hoog te houden in event rental en digital productions. De dienstverlening van BIS richt zich op de zakelijke en institutionele eindgebruiker voor wie wij duizenden ruimtes per jaar realiseren en onderhouden. BIS heeft zo’n 220 mensen in dienst, verspreid over strategisch gelegen vestigingen in de Benelux en is onderdeel van de Econocom groep.
Laatste van BIS|Econocom  
BIS|Econocom project bij Rijksoverheid wint Cisco WebexOne Award

Nederlands bedrijfsleven onbekend met samenwerkingstechnologieën

BIS ontwikkelt 7 Service Level Agreements
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3 jaar en 62 dagen
BIS|Econocom contact  

Logo BIS|Econocom

  0180 - 486 777
  info@bis.nl
  www.bis.nl
BIS|Econocom sociaal  


BIS|Econocom tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo PQR
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Businesspark Nieuw-Vennep Zuid
Logo Citrix
Logo SurveyMonkey
Logo Ivanti
Logo Infoblox
Logo ROVC
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90818 persberichten
- 5948 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10070 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekersContentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl