www.marcommit.nlContentbureauContentbureauwww.lubbersdejong.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (491 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: CheckTwice

Cisco introduceert nieuwe ontwikkelmogelijkheden voor zijn Intent-Based Networking-platform

Open architectuur dient als innovatieversneller

  • Netwerk is te programmeren als één enkel systeem
  • Ontwikkelaars en partners krijgen de flexibiliteit om 'multi-vendor' netwerken te ondersteunen
  • Cisco’s ontwikkelgemeenschap DevNet heeft nu meer dan 500.000 leden
Orlando (Cisco Live), 12 juni 2018 - Cisco stelt nieuwe ontwikkelmogelijkheden ter beschikking voor zijn Intent-Based Networking-platform (IBN). Dit onderstreept Cisco's voortdurende inspanningen om een open en programmeerbaar platform te bieden dat het hele netwerk omvat, van hoofdkantoren tot het datacenter en van nevenvestigingen tot aan de edge van het netwerk. Door een open netwerk te bieden stelt Cisco een half miljoen ontwikkelaars, 60.000 partners en drie miljoen netwerkspecialisten in staat om op dit platform te innoveren.

Fundamentele verandering
Intent-Based Networking verandert fundamenteel de manier waarop netwerken worden gebouwd en beheerd. Door het tijdrovende handmatige beheer achter zich te laten, zijn moderne netwerken veel beter in staat om de 'zakelijke intentie' te vangen en dit direct te vertalen in netwerkbeleid. Deze beleidsregels worden vervolgens automatisch binnen de hele netwerkinfrastructuur geactiveerd, mét de zekerheid dat de business-intentie wordt gerealiseerd, zoals bedoeld.

Innovatiemotor
"Intent-Based Networking representeert de volgende generatie van open IP-gebaseerde systemen die - zoals we dagelijks kunnen constateren - de manier waarop samenlevingen functioneren grondig kunnen veranderen", zegt David Goeckeler, executive vicepresident en general manager van Cisco's Networking & Security Business. "Cisco bouwt een open architectuur die als motor dient van een ecosysteem dat innovatie op het gebied van Intent-Based Networking versnelt. Onze klanten en partners halen al waarde uit hun netwerken op manieren die we een jaar geleden nog niet voor mogelijk hielden."

Het Cisco DNA Center-platform
Vandaag introduceert Cisco nieuwe ontwikkeltools en open API's in Cisco DNATM Center, het command-and-control centrum voor hoofdkantoren, nevenvestigingen en de edge van het netwerk. DNA Center verandert het netwerk van een losse verzameling hardware devices in één enkel, integraal systeem. Dankzij netwerkbrede API's stelt Cisco ontwikkelaars nu in staat om dit netwerk eenvoudig te programmeren en gebruik te maken van alle analyse-tools die het netwerk te bieden heeft. Door de uitgebreide API-catalogus kunnen klanten met DNA Center hun bedrijfsvoering beschermen als nooit tevoren.
  • Netwerkintelligentie opnemen in de bedrijfsvoering: met DNA Center kunnen ontwikkelaars het netwerk als één enkel systeem programmeren, gebruikmakend van intent-based API's. Ontwikkelaars kunnen nu eenvoudig een nieuwe generatie netwerkbewuste applicaties bouwen, en partners kunnen het netwerk in businessprocessen integreren.
  • IT-processen stroomlijnen over functies: DNA Center laat IT-beheerders informatie uitwisselen om processen tussen IT-systemen te automatiseren via software-adapters. IT-teams kunnen zo hun mankracht verplaatsen van operatie naar innovatie.
  • Multi-vendor netwerken beheren: DNA Center geeft ontwikkelaars en partners de flexibiliteit om multi-vendor netwerken te ondersteunen via een software developer kit. Hierdoor vereenvoudigen heterogene netwerken en kunnen deze als één geheel worden beheerd.
Grootste ontwikkelgemeenschap voor Intent-Based Networking
Cisco’s ontwikkelgemeenschap DevNet heeft nu meer dan 500.000 leden. Door deze grote en actieve gemeenschap te helpen opbouwen, heeft Cisco een nieuwe innovatiebron gecreëerd op het moment dat het netwerk steeds meer programmeerbaar wordt. Cisco kondigt bovendien drie nieuwe ontwikkelinitiatieven aan:
  • DevNet Ecosystem Exchange maakt het eenvoudig om een applicatie of oplossing voor Cisco-platforms te zoeken of te delen. Zowel zakelijke beslissers als ontwikkelaars kunnen dit online portaal gebruiken om partner-oplossingen te zoeken die alle Cisco-platforms en producten omvatten. Het bevat ruim 1.300 oplossingen.
  • DevNet Code Exchange is een repository waarmee ontwikkelaars snel nieuwe applicaties en workflow-integraties kunnen bouwen. Een gemodereerde lijst met voorbeeldcode, adapters, tools en SDK's is beschikbaar op GitHub; geschreven door Cisco en de DevNet-gemeenschap. Code Exchange omvat Cisco's volledige portfolio en is ingericht volgens het Cisco-platform en de onderliggende productgroepen.
  • DevNet DNA Developer Center is een one-stop-shop voor ontwikkelaars om applicaties en integraties op het DNA Center-platform te maken. Het biedt alle middelen, cases en leermaterialen die ontwikkelaars nodig hebben.
De nieuwe mogelijkheden in DNA Center komen in de zomer van 2018 beschikbaar. DevNet's Ecosystem Exchange, Code Exchange en DNA Developer Center zijn vanaf vandaag beschikbaar.

-------------

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren. Kijk voor het laatste nieuws op thenetwork.cisco.com. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: newsroom.cisco.com.


Voor meer informatie:

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Cisco  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Persberichten van dinsdag 15 oktober 2019  
NewChannel en Keeper Security stellen zakelijk wachtwoordbeheer veilig

Managementboek van het Jaar 2019 ‘Alles Transactie’ nu ook beschikbaar in het Engels 

GTT levert SD-WAN en SIP Trunking aan Greenyard voor een kosteneffectieve cloudstrategie

In 0,00043 sec van Schiphol naar Science Park en terug: Interxion verbindt vitale Amsterdamse regio’s met ultrasnelle verbindingen

BNW Consulting, eigenaar van PowerConnect, presenteert Ymor als exclusieve distributeur voor Europa

Helft van de Nederlandse werknemers solliciteert onder werktijd

Building Blocks benoemd tot Cool Vendor in IT Services door Gartner

Google Nest Mini: 2x zoveel bas, klaar voor de toekomst

Workfront koopt startup Atiim voor Strategic Goals Management

UiPath koopt StepShot en voegt procesdocumentering toe aan zijn toonaangevende RPA-platform

UiPath koopt ProcessGold en biedt voortaan ongeëvenaard inzicht in dataprocessen

Xerox kiest transparent als Kleur van het Jaar 2020

CP2E-serie alles-in-één controller van Omron maakt IoT mogelijk in compacte toepassingen
PanCompany BV is Great Place to Work Certified!

Meet Maunt: preferred supporter van data-architectuur

Conscia ontvangt twee Cisco partner-awards

Slechts een op de vijf Nederlanders bespreekt probleemschuld met omgeving 

Uniserver sluit partnership met ICT-dienstverlener Valid

Fortinet lanceert FortiCWP: dynamische beveiliging van workloads in multi clouds
Geplaatst:
Verstreken tijd: 491 dagen
PR contact  
Logo CheckTwice
Cisco contact  
Logo Cisco
  0800 0200 791
  www.cisco.com
Cisco sociaal  
Cisco tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo NewChannel
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Innopay
Logo GTT Communications
Logo Interxion
Logo Ymor
Logo XpertHR
Logo Building Blocks
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Flanderijn
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Pegasystems
Logo Databricks
Logo Workday
Logo Altares Dun & Bradstreet
Logo IFS
 
www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl