Dimensional Insight scoort hoog in Dresner jaarlijks Wisdom of Crowds-onderzoek

Onderneming geplaatst in de rechterbovenhoek van Customer Experience en Verkoper Geloofwaardigheid marktmodellen

BURLINGTON, Mass.--(BUSINESS WIRE)-- Dimensional Insight, de maker van Diver Platform, een datamanagement- en analytics-oplossing, heeft vandaag in Dresner Advisory Services’ Wisdom of Crowds® Business Intelligence Market Study voor het 9e achtereenvolgende jaar haar sterke resultaten bekendgemaakt. Dimensional Insight verbeterde niet alleen zijn hoge scores van vorig jaar, maar kwam ook in de rechterbovenhoek van de twee marktmodellen die in het rapport zijn opgenomen.

Elk jaar ondervraagt the Wisdom of Crowds Business Intelligence Study een grote groep Business Intelligence gebruikers wereldwijd. Gebruikers worden gevraagd naar het Business Intellignece gebruik binnen hun organisatie en naar hun ervaring met BI oplossingen. Leveranciers worden beoordeeld op 33 verschillende criteria, waaronder sales/acquisitie beleving, prijs/kwaliteit, technische ondersteuning en aanbevelingswaardigheid.

Naast de beoordeling van de leveranciers wordt er gevraagd naar het gebruik van Business Intelligence binnen de eigen organisatie. Enkele conclusies van het rapport:
  • Slechts 31% van de organisaties vindt dat hun Business Intelligence initiatieven “volledig succesvol” zijn. Dit is een daling ten opzichte van 2016 toen dit percentage op 37% stond.
  • De overgrote meerderheid van organisaties meten het succes van hun BI door gebruikerstevredenheid (78%) of klanttevredenheid (52%). Slechts 41% van de ondervraagden meet het succes van BI door Return on Investment.
Het rapport zegt: “Dimensional Insight scoort ruim boven het gemiddelde en blijft een leider in zowel de Customer Experience als Vendor Credibility modellen. Ze zijn best-in-class op de meeste punten binnen alle categorien waaronder sales, product en waarde en ze behouden hun perfecte score op aanbevelingswaardigheid.

Dimensional Insight kwam in de rechterbovenhoek van zowel het Customer Experience als het Vendor Credibility model. Het Customer Experience model zet “sales and service” af tegen “customer sentiment”. Het Vendor Credibility model zet “value for price paid” af tegen “confidence”.

“Wij feliciteren Dimensional Insight haar hoge scores voor het 9e jaar op rij.” zegt Howard Dresner, oprichter en Chief Research Officer van Dresner Advisory Services. “Jaar na jaar laat Dimensional Insight het hoogste niveau zien op het gebied van gebruikers feedback.”

“Het Wisdom of Crowds rapport van dit jaar laat de uitdagingen maar ook de successen zien die organisaties hebben gehad op het gebied van Business Intelligence.” zegt Fred Powers, CEO van Dimensional Insight. “Gelukkig is uit de gebruikers-feedback op te maken dat Dimensional Insight haar klanten helpt deze uitdagingen succesvol aan te gaan en dat de BI-implementatie hen positieve resultaten brengt.”  

Voor meer informatie, download het 2018 Wisdom of Crowds Business Intelligence Markt Onderzoek hier: https://www.dimins.com/awards/2018-dresner-bi-market-study/

Over Dimensional Insight

Dimensional Insight biedt al meer dan 25 jaar software-oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management. Met een klantgerichte aanpak en innovatieve producten ondersteunt Dimensional Inight wereldwijd meer dan 2600 klanten in hun informatiebehoefte. Dimensional Insight’s Diver PlatformTM wordt consequent geplaatst als een van de best presterende analytics platforms door klanten en analysten in de doelgroepmarkten gezondheidszorg, distributie en industrie. Voor meer informatie www.dimins.nl