Microsoft verdubbelt het aantal game-studio's en presenteert meer dan 50 games, waaronder 18 exclusieve console-releases en 15 wereldpremières

De E3-presentatie van Xbox was de grootste ooit in de geschiedenis van Microsoft Corp. De presentatie in het Microsoft Theater werd bijgewoond door maar liefst 6000 mensen, waaronder meer dan 1000 fans. Microsoft kondigde een verdubbeling van het aantal game-studio's aan en presenteerde op het podium een recordaantal van 52 games, waaronder 18 exclusieve console-releases en 15 wereldpremières. De lijst bevat games voor liefhebbers van alle genres, van exclusieve games zoals Forza Horizon 4, Halo Infinite en Gears 5, tot onafhankelijke titels als Session, Below, Ashen en Tunic. Ook de blockbuster-games die we voor het komende jaar verwachten, ontbreken niet: Fallout 76, Tom Clancy’s The Division 2, Kingdom Hearts 3, Devil May Cry 5, Battlefield V, Metro Exodus en Shadow of the Tomb Raider. Veel van deze games zijn speciaal gemaakt om optimaal gebruik te maken van de kracht van Xbox One X.

Phil Spencer, hoofd van de Gaming-divisie bij Microsoft stelt: "Het is werkelijk fantastisch om in dit tijdperk een rol te mogen spelen in de game-industrie. Zowel grote als kleinere studio's ontwikkelen geweldige nieuwe games en wereldwijd zijn er tegenwoordig meer dan 2 miljard gamers. Bij Microsoft doen we er alles aan om die spelers de games te bieden die ze willen. En we zorgen ervoor dat ze kunnen spelen met wie ze maar willen en waar ze maar willen".

INVESTEREN IN HET ONTWIKKELEN VAN ORIGINELE CONTENT
Microsoft heeft een verdubbeling aangekondigd van het aantal game-studio's. De Microsoft Studios-familie wordt uitgebreid met maar liefst vijf nieuwe, creatieve teams. Er wordt een compleet nieuwe studio opgericht met de naam The Initiative en Microsoft neemt de gerenommeerde studio Playground Games over. Daarnaast worden de studio's Ninja Theory, Undead Labs en Compulsion Games toegevoegd aan Microsoft.

SNELLER EN BETER DAN OOIT TOEGANG TOT JE FAVORIETE GAMES
Microsoft heeft aangekondigd dat de Xbox Game Pass-catalogus dit jaar wordt uitgebreid met verschillende nieuwe titels. Daarnaast worden nieuwe manieren geïntroduceerd om digitaal gamen naar een hoger niveau te tillen. Naast de ontwikkeling van FastStart, een innovatie van het Machine Learning Team van Microsoft, is het Gaming Cloud Team van Microsoft van plan een nieuwe game-streamingservice te ontwikkelen waarmee gamen op console-kwaliteit toegankelijk wordt voor elk apparaat.

DE BESTE PLEK VOOR ORIGINELE GAMES, BLOCKBUSTERS EN ONAFHANKELIJKE GAMES
Xbox One is nog steeds de allerbeste plek voor het spelen van de grootste blockbuster-games. Je kunt kiezen uit meer dan 220 games die speciaal zijn aangepast voor Xbox One X. Speel altijd de nieuwste games van de meeste getalenteerde ontwikkelstudio's die optimaal gebruikmaken van de krachtigste console ter wereld.

In de bijlage vind je het originele Engelstalige persbericht. Meer informatie en assets vind je binnenkort op Xbox Wire. Mocht je vragen hebben, horen we dat graag.

Ga voor meer nieuws, hoogtepunten, exclusieve bekendmakingen en kijkjes achter de schermen van je favoriete games tijdens de E3 naar Inside Xbox: Live @ E3. Kijk op maandag 11 juni om 12:00 (CEST) en volg de live streams op Mixer op dinsdag 12 juni en woensdag 13 juni.