www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl
2489 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (630 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Totem ziet nieuwe mogelijkheden in de boekenmarkt voor LED UV inkjet met Konica Minolta’s AccurioJet KM-1

Amsterdam, 8 juni 2018 - Totem, door uitgevers gekozen tot top digitale drukkerij in Polen, is overgestapt op inkjet-productie door te investeren in het AccurioJet KM-1 productiesysteem van Konica Minolta.

Digitale boekproductie is de grote groeitrend in de zeer competitieve uitgeverijsector. Totem ziet hier belangrijke nieuwe zakelijke kansen door haar tonersystemen te vervangen en offsetwerk over te brengen naar de B2+ inkjetprinter van Konica Minolta. Andere belangrijke factoren bij de aankoopbeslissing waren de enorme efficiëntieverbeteringen, de zeer stabiele kleurconsistentie en korte terugverdientijd van de investering.

Michal Rejnowski, CEO van Totem.com.pl, zegt: “Wij zijn voortdurend bezig onze werkprocessen te verbeteren en de nieuwste technologie te introduceren. De AccurioJet KM-1 heeft een innovatief LED inkjet-printsysteem dat dubbelzijdig kan printen. Dit stelt ons in staat om snel van de print- naar de nabewerkingsfase te gaan met perfect vlakke vellen en offset-kwaliteit als resultaat. Dat is ook wat onze klanten eisen. We kunnen kleine tot middelgrote orders snel uitvoeren voor klanten die een kortere doorlooptijd van opdrachten als voorwaarde stellen. Binnen drie weken na installatie van de AccurioJet KM-1 hadden we meer dan 200.000 B2+ vellen geproduceerd.

“We waarderen de hoge kwaliteit van de kleurreproductie, de eenvoud van de bediening en de brede ondersteuning van papierformaten. Bovendien garandeert Konica Minolta’s Dot Freeze-technologie hoogwaardige kleurregistratie en beeldstabiliteit. We kunnen nu printen op standaard offsetpapier zonder dat daarop vooraf een coating dient te worden aangebracht. Onze prioriteit ligt bij tevreden klanten en de AccurioJet KM-1 helpt ons dat doel op een uiterst effectieve wijze te bereiken.”

En hij voegt er nog aan toe: “Het hele team van Konica Minolta – van onze lokale Poolse contacten tot de teams op de hoofdkantoren in Europa en Tokio – heeft een fantastische ondersteuning geboden door ons te helpen diverse boekomslagen te testen en te beoordelen, zodat we er zeker van konden zijn dat we de juiste beslissing namen. Het gehele proces verliep als een echt partnerschap. En in het kader van deze samenwerking kijken we ernaar uit nieuwe materialen in Japan te testen.”

De inkjet-technologie van Konica Minolta's AccurioJet KM-1, met traditionele verwerking en vellen tot B2+ formaat, stelt Totem in staat om orders eenvoudig uit te voeren op diverse substraten tot 0,6 mm dikte en dat zonder speciale voorbewerking. Een ander voordeel is de eenvoudige integratie van het grote drukformaat in de bestaande nabewerkingsprocessen en het naadloos aansluiten van de workflows. De Konica Minolta AccurioJet KM-1 productieprinter bij Totem is de tweede die in Polen wordt geïnstalleerd.

Tomasz Habierski, Product Manager Industrial Printing bij Konica Minolta Business Solutions in Polen, zegt: “Wij hebben deze digitale productieprinter geïntroduceerd als antwoord op de groeiende vraag naar korte doorlooptijden bij de productie van boeken in kleine oplagen. We werken al vele jaren samen met Totem.com.pl. Deze productieprinter vult andere systemen aan en ondersteunt de brede mix aan opdrachten die de onderneming dagelijks verwerkt. In korte tijd werd de volledige productiecapaciteit bereikt. De printer draait nu in twee ploegen en dit zal naar verwachting toenemen tot drie.”

Mark Hinder, head of market development bij Konica Minolta Europe, ontmoette Michal Rejnowski en zijn team in mei 2017 en zegt: “Ze stelden ons voor een zware uitdaging: ‘kan onze KM-1 echt de offset-productie vervangen waar het gaat om hoogwaardige boeken en boekomslagen?’ We zijn daarin geslaagd dankzij een aantal factoren. Zoals de unieke mogelijkheden van de Dot Freeze-technologie. De stabiele kleurconsistentie wordt bereikt doordat we onze inkjet-koppen, inkt en Dot Freeze-technologie op een uiterst betrouwbare en flexibele manier kunnen combineren. Een ander belangrijk element bij Totem's beslissing om Konica Minolta boven andere leveranciers te verkiezen, was de lage TCO.

“Essentieel in de onderhandeling was ook het bezoek van het team van Totem aan PLS Print Logistic Services, onze oorspronkelijke bèta-locatie in Duitsland waar de AccurioJet KM-1 al meer dan twee jaar met succes wordt ingezet. Dit was in aanvulling op de strenge testvoorwaarden bij verschillende typen boekomslagen bij Totem, wat hen bewees dat ons inkjet-productiesysteem het beste op de markt was.

En hij voegt er nog aan toe: “Wij zijn trots en verheugd Totem te mogen verwelkomen in de groeiende groep gebruikers die allemaal profiteren van de AccurioJet KM-1, een productiesysteem van wereldklasse waarvan we zeker zijn dat het de activiteiten aanzienlijk zal uitbreiden.”

Bijlagen
AccurioJet KM-1

Over Totem.com.pl
Een van Polen's grootste en meest innovatieve digitale drukkerijen met meer dan 23 jaar ervaring. Totem vervaardigt boeken en andere gedrukte documenten voor uitgevers, bedrijven en instellingen. De onderneming werkt samen met meer dan 300 uitgevers in heel Europa en exporteert meer dan 60 procent van haar productie. Totem is gespecialiseerd in boekproductie in kleine en middelgrote oplagen en produceert jaarlijks meer dan 3,5 miljoen publicaties met allerlei vormen van inbinden. De drukkerij bewaakt continu zowel alle productiestappen als het eindresultaat om klanten drukwerk van topkwaliteit en volledige tevredenheid te bieden. De onderneming heeft drie keer nationale onderscheidingen gewonnen voor de beste digitale drukkerij - in 2015, 2017 en in 2018.

Voor meer informatie: https://www.totem.com.pl/

Over Konica Minolta Business Solutions Nederland BV
Konica Minolta Business Solutions Nederland BV is gevestigd in Amsterdam en een dochteronderneming van Konica Minolta Inc. in Tokio. Het maakt deel uit van de divisie Business Technologies van dit Japanse moederbedrijf.

Konica Minolta Business Solutions is dienstverlener op het vlak van ICT, documentgerelateerde processen en digitaal printen en blinkt uit in zakelijke adviesdiensten, implementatie- en beheerdiensten. In dit kader combineert het Optimized Print Services (OPS)-concept van Konica Minolta advies, hardware, softwareoplossingen en beheermogelijkheden die de bedrijfsprocessen van klanten (kosten)efficiënter maken. Om klanten optimaal te ondersteunen met krachtige en duurzame oplossingen investeert technologieleider Konica Minolta continu in R&D.

Met wereldwijd zo’n 43.300 werknemers (stand juni 2016) realiseerde Konica Minolta Inc. een netto-omzet van circa 7,8 miljard euro in het boekjaar 2015-2016.

Ga naar www.konicaminolta.nl en www.konicaminolta.eu voor meer informatie. In de Newsroom vindt u al het laatste nieuws van Konica Minolta. Verder kunt u in contact komen via Facebook of Twitter.

Termen en productnamen kunnen al dan niet (wettig) gedeponeerde handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars en worden hierbij erkend.



Voor verdere persinformatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met LEWIS:
Telefoon:+31 (0)40 235 46 00
E-mail: konicaminoltaNL@teamlewis.com
Illustratiemateriaal kunt u ook vinden op: www.konicaminolta-images.com
Laatste van Konica Minolta Business Solutions  
IT-trends in 2020: hoe AI alle andere trends gaat beïnvloeden

Print Experience 2020: Frame your Future

MKB-bedrijven: vergeet niet de printer te beveiligen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 630 dagen
Konica Minolta.. contact  

Logo Konica Minolta Business Solutions

Konica Minolta.. sociaal  


Konica Minolta.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Remain Software
Logo Synobsys
Logo Trade Cover Exchange
Logo Tilaa B.V.
Logo Fundaments B.V.
Logo Shift Office Support
Logo FLS Nederland B.V.
Logo LinQhost
Logo CommITment BV
Logo ICT-Partners
Logo SoftApp-distribution
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Alcadis
Logo KeenSystems
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo PQR B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo XpertHR
Logo PEAK-IT
Logo Ivanti
Logo Banking Circle
Logo Ultimaker
Logo NTT Ltd.
Logo Protime BV
Logo Workiva
Logo Infor
Logo DATPROF
Logo Datto
Logo Cisco
Logo Workfront
Logo Lubbers De Jong
Logo WIBU-SYSTEMS
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87821 persberichten
- 5618 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7522 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl