www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (472 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

AnyLinQ bouwt nieuw netwerk voor Gemeente Alkmaar

Alkmaar wil meest innovatieve gemeente in 2021 zijn

Leusden, 7 juni 2018 – AnyLinQ Group B.V., IT-kennispartner en specialist op het gebied van data, gaat de datanetwerken van alle kantoorlocaties van de gemeente Alkmaar vernieuwen en onderhouden. De vernieuwing maakt deel uit van een serie IT-projecten die tot doel hebben de gemeente klaar te maken voor het nieuwe werken. Alkmaar heeft zich tot doel gesteld om in 2021 de meest innovatieve 100.000+ gemeente van Nederland te zijn.  

AnyLinQ vernieuwt en vervangt alle switches en acces points van alle kantoorlocaties en richt het netwerk in voor de gemeente. De WiFi-capaciteit wordt vergroot en de hoeveelheid bekabeling teruggebracht. Verder neemt AnyLinQ het beheer van de netwerken voor zijn rekening. De gemeente krijgt 24x7 technische ondersteuning, helpdesk en onderhoud van de technologie. Het netwerk wordt als een dienst afgenomen, wat betekent dat de gemeente flexibel locaties op- en af kan schalen.

Meest innovatieve gemeente
Het project is onderdeel van de invoering van het nieuwe werken bij Gemeente Alkmaar. Naast een nieuw netwerk heeft de gemeente zijn ambtenaren voorzien van laptops en smartphones zodat ze mobiel kunnen werken. Diverse applicaties zullen vervangen worden door Software-as-a-Service. En ook het Stadskantoor, de hoofdvestiging van de gemeente, ondergaat een metamorfose. De losse kantoortjes verdwijnen en maken plaats voor grote open ruimtes met flexplekken. Het doel van de gemeente is om in 2021 de meeste innovatieve 100.000+ gemeente van Nederland te zijn geworden.

AnyLinQ won het contract na een openbare aanbesteding. “We hebben met name gekeken naar de SLA en KPI’s, de functionele omschrijving, de visie op de digitale ontwikkelingen en de kansen die dit biedt voor de gemeente. Het voorstel van AnyLinQ stak er met kop en schouders bovenuit,” vertelt Patrick Langendijk, projectleider I&A van de Gemeente Alkmaar.

Smart City
Met name de ideeën over de mogelijkheden van de technologie op het gebied van slim gebruik van data spraken tot de verbeelding. “We willen van Alkmaar bijvoorbeeld een echte smart city maken en hebben een eigen datalab die zich hiermee bezighoudt. AnyLinQ is goed op de hoogte welke data we verzamelen, wat je ermee mag en kan doen en hoe je data kan gebruiken,” aldus Langendijk. Mooi voorbeeld zijn de heatmaps die de gemeente wil maken om ambtenaren inzicht te geven waar het druk en waar het rustig is in het pand. 

“De gemeente Alkmaar heeft grote ambities op het gebied van digitalisering en het nieuwe werken en stelt daarom hoge eisen aan de mogelijkheden en kwaliteiten van zijn netwerk. Het is ontzettend interessant en leuk om partner te zijn van zo’n vooruitstrevende partij,” aldus accountmanager Merijn van Vught van AnyLinQ.

Momenteel worden de eerste locaties van netwerkdiensten voorzien. 30 september moeten alle vestigingen voorzien zijn van nieuwe netwerken.

## 

Over de gemeente Alkmaar
Alkmaar is de vijfde gemeente van Noord-Holland in inwonertal en bevat naast de stad Alkmaar ook het grondgebied van de voormalige gemeenten Oudorp, Koedijk, Schermer en Graft-De Rijp. Er zijn zo’n 650 ambtenaren direct bij de gemeente in dienst. De gemeente investeert veel in digitale projecten en heeft de ambitie om in 2021 de meest innovatieve 100.000+ gemeente van Nederland te zijn. Het nieuwe werken en mobiel werken wordt ingevoerd en veel diensten kunnen door burgers digitaal worden aangevraagd en afgenomen. Bovendien maakt data science Alkmaar allerlei projecten en diensten binnen de gemeente Alkmaar inzichtelijk.

Meer informatie: https://www.alkmaar.nl/ en www.datalabalkmaar.nl

Over AnylinQ Group
AnylinQ Group is een kennispartner en leverancier van totaaloplossingen voor opslag, beheer, beveiliging en gebruik van bedrijfsdata. Meer dan 200 gedreven AnylinQ-professionals zorgen ervoor dat bedrijfsdata van klanten ten alle tijde beschikbaar zijn, strategisch gebruikt kunnen worden en beheerd worden conform alle wettelijke eisen. De continuïteit van de bedrijfsvoering is hierdoor gegarandeerd. AnylinQ heeft in het voorjaar van 2017 TenICT overgenomen en is hierdoor een van de grootste gespecialiseerde IT-infrastructuurbedrijven van Nederland. Het bedrijf heeft maar liefst vier maal op rij een FD Gazelle Award gewonnen vanwege snelle groei. AnylinQ is onderdeel van een breed ecosysteem van leidende technologiebedrijven en is kennispartner van onder andere Huawei en Commvault. Meer informatie: www.AnylinQ.com

Contact:
Lubbers De Jong
Bram Semeijn
Bram@lubbersdejong.nl
06 15372363
Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van AnylinQ  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo Google

Logo WIBU-SYSTEMS

Logo Interxion
Logo Red Hat, Inc.

Logo AvePoint

Logo Valid

Logo PQR B.V.

Logo TomTom Telematics

Logo Descartes

Logo SAP

Logo Extreme Networks

Logo KPN

Logo SAP Concur

Logo Thuiswinkel.org

Logo Pinewood

Logo Thuiswinkel.org

Logo Conrad.nl

Logo Tableau Software

Logo Tableau Software

Logo Freshworks

Logo Freshworks
Geplaatst:
Verstreken tijd: 472 dagen
PR contact  
Logo Lubbers De Jong
AnylinQ contact  
Logo AnylinQ
  +31 (0)35 5435857
  Contact@AnylinQ.nl
  www.anylinq.com
AnylinQ sociaal  
AnylinQ tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Interxion
Logo Red Hat, Inc.
Logo AvePoint
Logo Valid
Logo TomTom Telematics
Logo Descartes
Logo SAP
Logo Extreme Networks
Logo Mindbreeze GmbH
Logo Mindbreeze GmbH
Logo Unisys
Logo ZyXEL
Logo NetApp
Logo Visma | Raet
 
Contentbureauwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl