Simac neemt handelsactiviteiten Asterion Electronics over

Oprichter en eigenaar van het Belgische Asterion Electronics Michel Pire zocht naar opvolging voor zijn bedrijf en heeft deze nu gevonden in Simac Electronics bv.

Vergroting marktaandeel
“De activiteiten van Asterion Electronics en Simac Electronics sluiten naadloos op elkaar aan,” geeft Maarten Verbunt, director sales & marketing van Simac Electronics aan. “Zelf zijn we al jaren actief op de Belgische markt en zijn we partner van Huber+Suhner in Nederland. De overname van de handelsactiviteiten van Asterion Electronics betekent een directe vergroting van ons marktaandeel in België.”

Michel Pire was op zoek naar een kwalitatief goede partij om zijn bedrijf aan over te dragen. “Ik zocht naar de beste oplossing om de continuïteit te waarborgen van wat we samen hebben opgebouwd. Na grondig onderzoek kwam Simac uit de bus als meest geschikte kandidaat. Ik ben er van overtuigd dat zij onze klanten een naadloze overgang kunnen garanderen.” Om de overgang goed te kunnen begeleiden blijft Michel Pire minimaal tot en met september van dit jaar bij de activiteiten betrokken.

Over Asterion Electronics
Asterion Electronics is een leverancier van RF-producten op de Belgische markt. Als partner van Huber+Suhner en Microlab bieden zij oplossingen voor communicatiesystemen, defensie, ruimtevaart en scheepsbouw. Het product portfolio bestaat uit een breed gamma van RF-producten, met inbegrip van connectoren, kabels, kabelassemblages, adapters, afsluiters, combiners, power dividers, lage ruis versterkers (LNA), onderdelen golfpijpen, peak power meters, ruis generators en DAS-oplossingen.

Over Simac Electronics
Simac Electronics, gevestigd te Drunen, is een technische handelsonderneming, kenniscentrum en ingenieursbureau. Zij leveren hun klanten hoogwaardige meet- en verbindingsoplossingen, met focus op telecomnetwerken en de technologieën glasvezel, coax en draad & kabel. Hun portfolio bestaat uit passieve en actieve verbindingscomponenten, installatie- & meetapparatuur, projectondersteuning en onderhoud van apparatuur. Simac Electronics is al ruim 30 jaar exclusief vertegenwoordiger van merken als Huber+Suhner, Yokogawa en Furukawa. Hun klanten bevinden zich in de Benelux; hoofdzakelijk in de telecombranche, maar ook binnen defensie, datacenters, utiliteitsbouw, industrie en in de energie- & inframarkt.

Simac Electronics is een 100% dochter van Simac Techniek NV.Noot voor de redactie - niet voor publicatie

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Erwin van de Schoot, manager corporate marketing
Telefoon: +31 (0)40 258 27 50
E-mail: erwin.van.de.schoot@simac.com

https://www.simac.com/nl/simacelectronics/over-simac-electronics/nieuws/simac-neem…