www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlContentbureau
2476 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (551 dagen geleden)
Bedrijf:

De strijd om talent

Door de steeds verder aantrekkende economie en de verregaande digitalisering van onze samenleving groeit de banenmarkt binnen de IT-sector enorm. De reden is ook overduidelijk: IT is binnen geen enkele organisatie meer weg te denken. We zijn overal verbonden met elkaar en willen snelle, digitale dienstverlening. Dat betekent dat er ook afdoende mensen moeten zijn die deze systemen bedenken, ontwikkelen, testen en onderhouden.

Echter schaalt het onderwijs binnen Nederland niet snel genoeg mee om in deze vraag te voorzien. Ook lopen de diverse IT-gerelateerde studies vaak niet meer in pas met het bedrijfsleven en de veeleisende samenleving. Wat je leert op school is vaak al verouderd en niet meer toepasbaar. Deze trend werd al in 2014 gesignaleerd, maar er is nog steeds te weinig mee gedaan. Daar komt ook nog bij dat de afgestudeerde jongeren veelal direct in dienst worden genomen door corporates en buitenlandse bedrijven of ze beginnen voor zichzelf. De vijver is klein en wordt overbevist.

Inhuur geen oplossing meer

Inhuur van ZZP’ers of op detacheringsbasis IT-ers inhuren bij grote IT-concerns blijkt voor veel organisaties niet meer de oplossing. Inhuur is duur, met name voor specialistische rollen en ervaren ontwikkelaars waarbij uurtarieven snel kunnen oplopen naar ruim boven de € 100,-.

Ook biedt een ingehuurde kracht niet altijd borging van kennis en kunde in de organisatie. Als het project klaar is, vliegen ze uit en bij een vervolg of onderhoud is de kennis niet meer ad-hoc beschikbaar. Dit brengt een gedegen bedrijfsrisico met zich mee. Zeker in tijden waarbij beveiliging en privacy een hot topic zijn. Vaak wil je de kennis van de systemen intern beleggen.

Als IT-ers niet meer te vinden zijn, dan moet je ze creëren!

Als de vijver is leeggevist is er een slimme optie om te overwegen als organisatie: Leg je eigen vijver aan, ga op zoek naar talent en leidt ze op tot IT-er. Er zijn al organisaties die een eigen kweekvijver proberen in te richten, maar zij lopen veelal tegen dezelfde problemen aan:
  • Werving en selectie van de juiste kandidaten blijft lastig
  • Opleiding en begeleiding is te tijdrovend en te kostbaar
  • Een mismatch is vaak een dure aangelegenheid
Young Coders ondersteunt organisaties met het opzetten van deze kweekvijvers. Wij richten ons op de potentie van een kandidaat en dragen zorg voor een passende IT-opleiding, volledig in lijn met de “technology stack” die gebruikt wordt bij de opdrachtgever. Wij borgen talent binnen uw organisatie en zorgen voor continuïteit.

Een kweekvijver uitbesteden, dat is enorm kostbaar! Of toch niet?

Het uitbesteden heeft natuurlijk veel voordelen, maar is het ook niet ontzettend kostbaar? Als we de cijfers naast elkaar zetten, geeft dit een interessant beeld ten opzichte van eigen werving.

Als de organisatie zelf gaat werven liggen de wervingskosten behoorlijk uit elkaar. Een gemiddeld wervingstraject door de eigen organisatie kost gemiddeld zo’n € 4.000,- waarbij de vacature gemiddeld 59 dagen open staat (volgens de Recruitment Kengetallen-monitor).

Bij het uitbesteden van de werving & selectieprocedure wat vaak voorkomt wordt er gemiddeld 20% van het bruto jaarsalaris gerekend (tussen de € 7.000 - € 8.000).

Grote kanttekening bij beide gevallen is, is dat de nieuwe werknemer vaak de eerste drie maanden slechts 25% productief is en dat een mismatch voor een functie het bedrijf al snel € 40.000,- kan kosten (bron: TeamWork Productions: The war on talent). Ook straalt een mismatch negatief af op het overige personeel en zal het gehele recruitment proces weer opnieuw moeten worden opgestart. Het is dus juist belangrijk om, in een krappe arbeidsmarkt, tijd, geld en energie te steken in het recruitmentproces, maar wel met het oog op de kwaliteit van de kandidaat en liefst risicomijdend.

Hoe verhouden zich de kosten van eigen werving, opleiding etc. tegenover een externe kweekvijver?

Eigen werving en opleiding:

Werving en selectie
€ 8.280,-
Jaarsalaris incl. lasten (+30%) obv een gem. bruto maandloon van € 3.450,-
€ 53.820,-
Dertiende maand
€ 4.485,-
Begeleiding door sr. Medewerker
€ 6.074,- (*)
Studiekosten
€ 10.000,-
Werkplek (laptop, telefoon etc.)
€ 5.000,-
Reiskosten/lease
€ 5.000,-
Totaal
€ 92.459,-
(*) obv 44 weken inzetbaar werk en gemiddeld 4 uur per week begeleiding en een gemiddeld salaris van een medewerker met 4 jaar ervaring volgens intermediair salariskompas a €4.248,- bruto

Externe kweekvijver Young Coders:

Werving en selectie + bootcamp 1 maand
€ 5.000,-
Jaarsalaris eerste zes maanden (obv € 45,- per uur)
€ 39.600,-
Jaarsalaris 7-12 maanden (obv € 50,- per uur)
€ 44.000,-   
Opleiding en certificering
€ 0,-
Reiskosten
€ 0,-
Laptop etc.
€ 0,-
Begeleiding door trainer gedurende het hele jaar
€ 0,-
Totaal
€ 88.600,-

Risicobeperkend

Hoe zit het dan met het risico van een mismatch? Young Coders draagt zorg voor, en is verantwoordelijk voor de juiste match. Uiteraard moet de basis van elke kandidaat goed zijn: Het juiste opleidingsniveau. Maar daarna kijken wij zeer scherp naar de match op bedrijfscultuur, persoonlijkheid en soft-skills. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen met een goed stel hersenen en de juiste motivatie goed kan werken binnen de IT, maar elke organisatie heeft zijn eigen cultuur waarin de kandidaat wel moet passen.

De technische opleiding is dan vaak vanzelfsprekend. Mochten wij tijdens de eerste maand van de opleiding zien dat het toch niet “gaat”, dan stellen wij onze opdrachtgever op de hoogte en laten we de kandidaat gaan. Als de kandidaat na de eerste maand eenmaal bij onze opdrachtgever aan het werk is, en binnen 3 maanden na aanvang van het traineeship werkt het niet? Dan krijgt onze opdrachtgever het opleidingsgeld terug en kunnen wij een vervanger voor regelen.

Meer weten?
Kijk snel op https://www.youngcoders.nl of neem contact op via 088 0043 668.
Eerder van Young Coders B.V.  
5 jun 2018 De strijd om talent
Geplaatst:
Verstreken tijd: 551 dagen
Young Coders B.. contact  

Logo Young Coders B.V.

Young Coders B.. sociaal  


Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Sensus Process Management
Logo 1DigitalNL
Logo Netprofiler
Logo NewChannel
Logo Company Connect
Logo Insight
Logo Relined Fiber Network
Logo Smile
Logo Erniesoft
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Knowliah
Logo Google
Logo ICT-Partners
Logo NEG-ITSolutions
Logo Remain Software
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo True B.V.
Logo Curvature
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo PQR B.V.
Logo Belcentrale.nl
Logo Totaalbesparen.com
Logo Veeam Software
Logo Flanderijn
Logo Solar Nederland B.V.
Logo devolo
Logo Citrix
Logo BCT
Logo Onguard
Logo Palo Alto Networks
Logo maincubes B.V.
Logo QA Consulting
Logo Pegasystems
Logo Shippeo
Logo Protime BV
Logo Intermax
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87260 persberichten
- 5565 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 6798 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlContentbureau