www.LVTPR.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 37 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

OutSystems haalt 360 miljoen dollar op aan investeringen van KKR en Goldman Sachs om leiderschapspositie te verstevigen in snelgroeiende Low-Code Application Development markt

Utrecht, 5 juni 2018 – OutSystems, leverancier van hét Low-Code-platform voor applicatieontwikkeling, kondigt vandaag aan dat het 360 miljoen dollar heeft opgehaald in een investeringsronde van KKR en Goldman Sachs. De investering maakt de organisatie meer dan 1 miljard dollar waard. De opgehaalde fondsen worden ingezet om bedrijfsexpansie te realiseren. Ook wordt er geïnvesteerd in R&D met als doel softwareautomatisering verder te ontwikkelen.

Het OutSystems Low-Code-platform stelt klanten in staat efficiënter bedrijfsapplicaties te bouwen en te onderhouden. Door gebruik te maken van automatisering, artificial intelligence en diepgaande integraties kunnen software-ontwikkelaars en zakelijke gebruikers applicaties bouwen met een intuïtieve visuele interface in plaats van deze traditioneel te coderen. Bedrijven kunnen ondanks het tekort aan ontwikkelaars, maatwerk applicaties bouwen in slechts dagen en weken, in plaats van in maanden en jaren. Hierdoor profiteren zij van grote kostenbesparingen en concurrentievoordeel.
Organisaties zoals Toyota, Logitech, Deloitte, Ricoh, Schneider Electric en GM Financial gebruiken het Low-Code-platform van OutSystems om snel maatwerk applicaties te ontwikkelen waarmee zij hun bedrijfsvoering kunnen onderscheiden en digitaliseren. Het platform ondersteunt een breed aanbod van bedrijfsapplicaties. Denk aan grote bedrijfskritische oplossingen die legacy systemen (zoals ERP en CRM) vervangen of web- en mobiele applicaties voor interne processen en customer experience processen waaronder online bankieren, accountinschrijving en self-service voor klanten.

OutSystems wordt gezien als marktleider vanwege de breedte en de diepgang van het platform. De organisatie bedient duizenden klanten wereldwijd en wordt gezien als een van de snelst groeiende technologiebedrijven met een omzet boven de 100 miljoen dollar. OutSystems groeit jaarlijks met meer dan 70 procent.

Paulo Rosado, CEO van OutSystems: “We pakken een van de grootste bedrijfsuitdagingen aan: het gebrek aan snelheid en behendigheid bij traditionele softwareontwikkeling. Dit hindert wereldwijd digitale transformatie-initiatieven. We zien bedrijven hier dagelijks mee worstelen en zijn blij dat we via ons partnerschap met KKR en Goldman Sachs dit probleem op kunnen lossen. Samen zorgen we ervoor dat onze klanten profiteren van innovatie en herdefiniëren wij de toekomst van enterprise softwareontwikkeling.”

Stephen Stanley, Directeur bij KKR: “We geloven dat dit pas het begin is van een lange periode van significante groei in de markt van Low-Code applicatieontwikkeling. We zijn blij dat we een uitstekende leider als OutSystems kunnen ondersteunen.”

Lucian Schoenefelder, member bij KKR, voegt daaraan toe: “OutSystems past perfect in de strategie van KKR om de beste technologieondernemers te ondersteunen in hun ambitie om wereldwijd marktleider te worden in grote markten.  We zijn zeer verheugd om samen te werken met Paulo en zijn team en zullen alle mogelijkheden van KKR's wereldwijde platform aanwenden voor de uitbreidingsplannen van OutSystems.”

“We kunnen naar elke belangrijke industriesector kijken en daar enthousiaste en loyale klanten van OutSystems vinden die allen unieke oplossingen hebben ontwikkeld en het platform breed inzetten binnen de organisatie,” zegt Kirk Lepke, Vice President bij Goldman Sachs Private Capital Investing (PCI).

Christian Resch, Managing Director bij Goldman Sachs PCI, voegt toe: “OutSystems staat gelijk aan wat wij zoeken in nieuwe investeringen: de ondersteuning van uitzonderlijke oprichters en managementteams van innovatieve bedrijven die een belangrijke kans bieden om waarde op lange termijn te creëren. We kijken er erg naar uit om Paulo en het team te ondersteunen om deze unieke organisatie te laten groeien.”

“Het potentieel dat wij met OutSystems in de markt zien is ongelofelijk,” zegt Mike Pehl, OutSystems bestuurslid en Managing Partner bij Guidepost Growth Equity. “Met klanten in meer dan 50 landen en bijna 250 partners die op het platform ontwikkelen is het duidelijk dat de markt voor Low-Code een kantelpunt heeft bereikt, en OutSystems is de duidelijke leider.”

“OutSystems is opgericht in 2001 en heeft altijd een sterke visie gehad op het platform. Bovendien heeft OutSystems een unieke bedrijfscultuur die kwaliteit en transparantie bevordert,” zegt Joaquim Sérvulo Rodrigues, OutSystems bestuurslid en Partner bij Armilar Venture Partners. “De technologie legt de lat hoog voor potentiële concurrenten om de markt te betreden. OutSystems heeft een geheel nieuwe markt gecreëerd.”

“Deze investering volgt op een recordjaar voor het bedrijf,” zegt Rosado. “OutSystems staat sterk als pionier op het gebied van Low-Code ontwikkeling. Met wereldwijde investeerders als KKR en Goldman Sachs, die onze visie delen op het gebied van de toekomst van softwareontwikkeling, zitten wij op het pad van groei en innovatie waarmee we fundamenteel veranderen hoe organisaties software ontwikkelen.”

De investering van KKR wordt mogelijk gemaakt door het Next Generation Technology Growth Fund.

-----

Over OutSystems
Wereldwijd vertrouwen duizenden klanten op OutSystems, hét nummer één Low-Code ontwikkelplatform voor het versnellen van applicatieontwikkeling. Gedreven techneuten hebben ieder aspect van het platform met oog voor detail ontworpen, waardoor bedrijven enterprise-grade apps kunnen bouwen en daarmee hun digitale transformatie kunnen versnellen. OutSystems is de enige oplossing die de kracht van low-code applicatieontwikkeling combineert met geavanceerde mobiele functionaliteiten. Hierdoor kan het volledige applicatielandschap visueel worden gemodelleerd en geïntegreerd met bestaande systemen. Klik  hier voor meer informatie, volg ons op  Twitter of bezoek ons op  LinkedIn.

Over KKR
KKR is een toonaangevende wereldwijde beleggingsonderneming die meerdere alternatieve vermogenscategorieën beheert (waaronder private equity, groeikapitaal, energie, infrastructuur, vastgoed en krediet) met strategische beheerpartnerschappen die hedgefondsen beheren. KKR streeft naar aantrekkelijke beleggingsrendementen voor haar fondsbeleggers door een geduldige en gedisciplineerde beleggingsaanpak te volgen, mensen van wereldklasse in dienst te nemen en groei en waardecreatie met KKR-portefeuillebedrijven te stimuleren. KKR investeert haar eigen kapitaal naast het kapitaal dat zij beheert voor fondsbeleggers en biedt financieringsoplossingen en investeringsmogelijkheden via haar activiteiten op de kapitaalmarkten. Verwijzingen naar de beleggingen van KKR kunnen de activiteiten van haar gesponsorde fondsen omvatten. Bezoek voor meer informatie over KKR & Co. L.P. (NYSE: KKR) de website van KKR op www.kkr.com en op Twitter @KKR_Co. 

Over Goldman Sachs Private Capital Investing
Goldman Sachs Private Capital Investing ("PCI") is het investeringsplatform van Goldman Sachs, gericht op het verstrekken van langetermijnkapitaal aan groeibedrijven en middelgrote bedrijven in de VS, Europa en Israël. De Goldman Sachs Group, Inc. is een toonaangevend wereldwijd bedrijf op het gebied van investment banking, effecten en beleggingsbeheer dat een breed scala aan financiële diensten aanbiedt aan een substantiële en gevarieerde klantenbasis met bedrijven, financiële instellingen, overheden en particulieren. Het bedrijf is opgericht in 1869 en heeft zijn hoofdkantoor in New York en kantoren in alle belangrijke financiële centra over de hele wereld.

Over Guidepost Growth Equity
Guidepost Growth Equity is een toonaangevend groeibedrijf dat samenwerkt met technologiebedrijven die innovatieve oplossingen aanbieden in grote dynamische markten, waaronder technische diensten, communicatie en infrastructuur en gegevens- en informatieservices. Eerdere investeringen omvatten Dyn (verkocht aan Oracle), Jive Communications (verkocht aan LogMeIn), ProtoLabs (IPO op NYSE) en WP Engine. Guidepost Growth Equity biedt het flexibele kapitaal, de operationele ondersteuning en de strategische begeleiding die nodig is om het aanhoudende succes van ondernemingen in de groeistadia te ondersteunen.

Over Armilar Venture Partners
Armilar Venture Partners beheert meer dan 200 miljoen euro aan activa. Hun wereldwijde bedrijven bieden innovatieve producten en diensten die onze wereld verbeteren, de manier waarop we leven en zaken doen. Sinds 2000 heeft Armilar geïnvesteerd in meer dan 40 startende bedrijven en heeft momenteel vier investeringsfondsen, elk beheerd met een praktische benadering.

------

Meer informatie:


Marcommit
Gosse de Reus / Laura Rijks
+31 (0)35-5822730
OutSystems@marcommit.nl
Laatste van OutSystems  
OutSystems voegt functionaliteiten toe aan platform om toegankelijkheid voor eindgebruikers te bevorderen

PwC partnert met Cognite en OutSystems om industriële digitalisering te versnellen

Robson Grieve wordt Chief Marketing Officer bij OutSystems
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 37 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
OutSystems contact  

Logo OutSystems

  +31(0)346 583 000
  www.outsystems.com
OutSystems sociaal  


OutSystems tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo myBrand
Logo Arlington Research
Logo Unit4
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Zyxel
Logo Conclusion
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88822 persberichten
- 5741 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8395 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl