www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2477 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (557 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

OutSystems haalt 360 miljoen dollar op aan investeringen van KKR en Goldman Sachs om leiderschapspositie te verstevigen in snelgroeiende Low-Code Application Development markt

Utrecht, 5 juni 2018 – OutSystems, leverancier van hét Low-Code-platform voor applicatieontwikkeling, kondigt vandaag aan dat het 360 miljoen dollar heeft opgehaald in een investeringsronde van KKR en Goldman Sachs. De investering maakt de organisatie meer dan 1 miljard dollar waard. De opgehaalde fondsen worden ingezet om bedrijfsexpansie te realiseren. Ook wordt er geïnvesteerd in R&D met als doel softwareautomatisering verder te ontwikkelen.

Het OutSystems Low-Code-platform stelt klanten in staat efficiënter bedrijfsapplicaties te bouwen en te onderhouden. Door gebruik te maken van automatisering, artificial intelligence en diepgaande integraties kunnen software-ontwikkelaars en zakelijke gebruikers applicaties bouwen met een intuïtieve visuele interface in plaats van deze traditioneel te coderen. Bedrijven kunnen ondanks het tekort aan ontwikkelaars, maatwerk applicaties bouwen in slechts dagen en weken, in plaats van in maanden en jaren. Hierdoor profiteren zij van grote kostenbesparingen en concurrentievoordeel.
Organisaties zoals Toyota, Logitech, Deloitte, Ricoh, Schneider Electric en GM Financial gebruiken het Low-Code-platform van OutSystems om snel maatwerk applicaties te ontwikkelen waarmee zij hun bedrijfsvoering kunnen onderscheiden en digitaliseren. Het platform ondersteunt een breed aanbod van bedrijfsapplicaties. Denk aan grote bedrijfskritische oplossingen die legacy systemen (zoals ERP en CRM) vervangen of web- en mobiele applicaties voor interne processen en customer experience processen waaronder online bankieren, accountinschrijving en self-service voor klanten.

OutSystems wordt gezien als marktleider vanwege de breedte en de diepgang van het platform. De organisatie bedient duizenden klanten wereldwijd en wordt gezien als een van de snelst groeiende technologiebedrijven met een omzet boven de 100 miljoen dollar. OutSystems groeit jaarlijks met meer dan 70 procent.

Paulo Rosado, CEO van OutSystems: “We pakken een van de grootste bedrijfsuitdagingen aan: het gebrek aan snelheid en behendigheid bij traditionele softwareontwikkeling. Dit hindert wereldwijd digitale transformatie-initiatieven. We zien bedrijven hier dagelijks mee worstelen en zijn blij dat we via ons partnerschap met KKR en Goldman Sachs dit probleem op kunnen lossen. Samen zorgen we ervoor dat onze klanten profiteren van innovatie en herdefiniëren wij de toekomst van enterprise softwareontwikkeling.”

Stephen Stanley, Directeur bij KKR: “We geloven dat dit pas het begin is van een lange periode van significante groei in de markt van Low-Code applicatieontwikkeling. We zijn blij dat we een uitstekende leider als OutSystems kunnen ondersteunen.”

Lucian Schoenefelder, member bij KKR, voegt daaraan toe: “OutSystems past perfect in de strategie van KKR om de beste technologieondernemers te ondersteunen in hun ambitie om wereldwijd marktleider te worden in grote markten.  We zijn zeer verheugd om samen te werken met Paulo en zijn team en zullen alle mogelijkheden van KKR's wereldwijde platform aanwenden voor de uitbreidingsplannen van OutSystems.”

“We kunnen naar elke belangrijke industriesector kijken en daar enthousiaste en loyale klanten van OutSystems vinden die allen unieke oplossingen hebben ontwikkeld en het platform breed inzetten binnen de organisatie,” zegt Kirk Lepke, Vice President bij Goldman Sachs Private Capital Investing (PCI).

Christian Resch, Managing Director bij Goldman Sachs PCI, voegt toe: “OutSystems staat gelijk aan wat wij zoeken in nieuwe investeringen: de ondersteuning van uitzonderlijke oprichters en managementteams van innovatieve bedrijven die een belangrijke kans bieden om waarde op lange termijn te creëren. We kijken er erg naar uit om Paulo en het team te ondersteunen om deze unieke organisatie te laten groeien.”

“Het potentieel dat wij met OutSystems in de markt zien is ongelofelijk,” zegt Mike Pehl, OutSystems bestuurslid en Managing Partner bij Guidepost Growth Equity. “Met klanten in meer dan 50 landen en bijna 250 partners die op het platform ontwikkelen is het duidelijk dat de markt voor Low-Code een kantelpunt heeft bereikt, en OutSystems is de duidelijke leider.”

“OutSystems is opgericht in 2001 en heeft altijd een sterke visie gehad op het platform. Bovendien heeft OutSystems een unieke bedrijfscultuur die kwaliteit en transparantie bevordert,” zegt Joaquim Sérvulo Rodrigues, OutSystems bestuurslid en Partner bij Armilar Venture Partners. “De technologie legt de lat hoog voor potentiële concurrenten om de markt te betreden. OutSystems heeft een geheel nieuwe markt gecreëerd.”

“Deze investering volgt op een recordjaar voor het bedrijf,” zegt Rosado. “OutSystems staat sterk als pionier op het gebied van Low-Code ontwikkeling. Met wereldwijde investeerders als KKR en Goldman Sachs, die onze visie delen op het gebied van de toekomst van softwareontwikkeling, zitten wij op het pad van groei en innovatie waarmee we fundamenteel veranderen hoe organisaties software ontwikkelen.”

De investering van KKR wordt mogelijk gemaakt door het Next Generation Technology Growth Fund.

-----

Over OutSystems
Wereldwijd vertrouwen duizenden klanten op OutSystems, hét nummer één Low-Code ontwikkelplatform voor het versnellen van applicatieontwikkeling. Gedreven techneuten hebben ieder aspect van het platform met oog voor detail ontworpen, waardoor bedrijven enterprise-grade apps kunnen bouwen en daarmee hun digitale transformatie kunnen versnellen. OutSystems is de enige oplossing die de kracht van low-code applicatieontwikkeling combineert met geavanceerde mobiele functionaliteiten. Hierdoor kan het volledige applicatielandschap visueel worden gemodelleerd en geïntegreerd met bestaande systemen. Klik  hier voor meer informatie, volg ons op  Twitter of bezoek ons op  LinkedIn.

Over KKR
KKR is een toonaangevende wereldwijde beleggingsonderneming die meerdere alternatieve vermogenscategorieën beheert (waaronder private equity, groeikapitaal, energie, infrastructuur, vastgoed en krediet) met strategische beheerpartnerschappen die hedgefondsen beheren. KKR streeft naar aantrekkelijke beleggingsrendementen voor haar fondsbeleggers door een geduldige en gedisciplineerde beleggingsaanpak te volgen, mensen van wereldklasse in dienst te nemen en groei en waardecreatie met KKR-portefeuillebedrijven te stimuleren. KKR investeert haar eigen kapitaal naast het kapitaal dat zij beheert voor fondsbeleggers en biedt financieringsoplossingen en investeringsmogelijkheden via haar activiteiten op de kapitaalmarkten. Verwijzingen naar de beleggingen van KKR kunnen de activiteiten van haar gesponsorde fondsen omvatten. Bezoek voor meer informatie over KKR & Co. L.P. (NYSE: KKR) de website van KKR op www.kkr.com en op Twitter @KKR_Co. 

Over Goldman Sachs Private Capital Investing
Goldman Sachs Private Capital Investing ("PCI") is het investeringsplatform van Goldman Sachs, gericht op het verstrekken van langetermijnkapitaal aan groeibedrijven en middelgrote bedrijven in de VS, Europa en Israël. De Goldman Sachs Group, Inc. is een toonaangevend wereldwijd bedrijf op het gebied van investment banking, effecten en beleggingsbeheer dat een breed scala aan financiële diensten aanbiedt aan een substantiële en gevarieerde klantenbasis met bedrijven, financiële instellingen, overheden en particulieren. Het bedrijf is opgericht in 1869 en heeft zijn hoofdkantoor in New York en kantoren in alle belangrijke financiële centra over de hele wereld.

Over Guidepost Growth Equity
Guidepost Growth Equity is een toonaangevend groeibedrijf dat samenwerkt met technologiebedrijven die innovatieve oplossingen aanbieden in grote dynamische markten, waaronder technische diensten, communicatie en infrastructuur en gegevens- en informatieservices. Eerdere investeringen omvatten Dyn (verkocht aan Oracle), Jive Communications (verkocht aan LogMeIn), ProtoLabs (IPO op NYSE) en WP Engine. Guidepost Growth Equity biedt het flexibele kapitaal, de operationele ondersteuning en de strategische begeleiding die nodig is om het aanhoudende succes van ondernemingen in de groeistadia te ondersteunen.

Over Armilar Venture Partners
Armilar Venture Partners beheert meer dan 200 miljoen euro aan activa. Hun wereldwijde bedrijven bieden innovatieve producten en diensten die onze wereld verbeteren, de manier waarop we leven en zaken doen. Sinds 2000 heeft Armilar geïnvesteerd in meer dan 40 startende bedrijven en heeft momenteel vier investeringsfondsen, elk beheerd met een praktische benadering.

------

Meer informatie:


Marcommit
Gosse de Reus / Laura Rijks
+31 (0)35-5822730
OutSystems@marcommit.nl
Tags bij dit bericht  
Eerder van OutSystems  
Het einde der tijden voor ‘platte OCR’?

Merijn Bos is nieuwe sales-ster aan firmament van snelgroeiende CoolProfs

Acceptatie van minderheden door Nederlandse leidinggevenden ver te zoeken

Anywhere365 neemt IQ Messenger over – het merkonafhankelijke software platform voor alarmering en IoT communicatie

Check Point: Mobiele malware voor eerst in drie jaar in top meest actieve cyberdreigingen

CM.com gaat samenwerking aan met Google voor nieuwe beveiligingsoplossing

Contentmarketingbureau LVB breidt uit met 3 nieuwe talenten

Ontdekte Zero-day kwetsbaarheid in Windows OS al gebruikt in gerichte aanval

Fortinet neemt SOAR-leverancier CyberSponse over
Citrix maakt werk persoonlijker

Workfront benoemt Maria Alvarez tot lid van de Raad van Bestuur

Uniserver neemt datacenterinfrastructuur van Detron over

Collibra, the data intelligence company, stelt Madan Gadde aan als Chief Customer Officer

Helft gemeenteambtenaren: gemeente voldoet niet aan digitale behoeften burger

Schuldgevoel consument het grootst bij bestelling pakket uit ander werelddeel

SMS versturen: ook in de winter een uitkomst!

Cegeka versterkt internationale positie door overname KPN Consulting

Cybersecurity visie op 2020

Nedap video release: Royal Swinkels Family Brewers

OKI breidt distributie uit met M.K. Computer Electronic voor OKI onderdelen

Panasonic Toughbook verstevigt positie als Europees leider van robuuste notebooks en tablets

Vooraanstaand onderzoeksbureau noemt Trend Micro leider in Cloud Workload Security

Nieuw research-team SentinelOne vindt link tussen crimeware-organisatie TrickBot en Noord-Koreaanse Lazarus-aanvallers

Let op: 'Handige' zoekmachine blijkt vaak wolf in schaapskleren

Experts: richt nationaal informatiepunt quantumtechnologie op

TIE Kinetix: Publication of Annual Report 2019
Geplaatst:
Verstreken tijd: 557 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
OutSystems contact  

Logo OutSystems

  +31(0)346 583 000
  www.outsystems.com
OutSystems sociaal  


OutSystems tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo BSG Group B.V.
Logo Hipex
Logo Sensus Process Management
Logo 1DigitalNL
Logo Netprofiler
Logo NewChannel
Logo Company Connect
Logo Insight
Logo Relined Fiber Network
Logo Smile
Logo Erniesoft
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Knowliah
Logo Google
Logo ICT-Partners
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo True B.V.
Logo Curvature
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo COOLProfs
Logo PEAK-IT
Logo Citrix
Logo Workfront
Logo Uniserver
Logo Collibra
Logo BCT
Logo Descartes
Logo Cegeka
Logo Cisco
Logo Valid
Logo Cegeka
Logo Schneider Electric
Logo Uniserver
Logo Barracuda Networks
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87326 persberichten
- 5575 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 6900 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl