www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (3 jaar en 62 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Turnaround Communicatie

Telecomsector lanceert wereldwijd meld- en adviespunt cyberincidenten

Telecombedrijven gaan wereldwijd nauwer samenwerken bij het beveiligen van hun mobiele netwerken tegen cyberaanvallen en andere digitale dreigingen. Vandaag, donderdag 31 mei, is op de GSMA Mobile 360 conferentie in Den Haag een meld- en adviespunt gelanceerd.

Tijdens de internationale top van de telecomsector in Den Haag op woensdag 30 en donderdag 31 mei is digitale veiligheid van mobiele netwerken een van de grote onderwerpen. Telecombedrijven hebben met elkaar afgesproken gezamenlijk de veiligheid verder op te schroeven. Om datalekken, digitale inbraken en cyberaanvallen te voorkomen én om sneller te kunnen reageren bij incidenten, gaan zij op internationaal niveau informatie en kennis delen. De GSMA, de wereldwijde brancheorganisatie voor de telecomsector, heeft daarom vandaag WARP (Warning, Advice and Reporting Point) gelanceerd. Dit meld- en adviespunt verzamelt informatie over cyberdreigingen en cyberincidenten, waarschuwt wereldwijd telecombedrijven en geeft waar nodig advies over te nemen maatregelen. Ook stelt WARP telecombedrijven in staat om via een vertrouwde en geanonimiseerde omgeving informatie te delen over cyberincidenten. WARP zorgt ervoor dat de telecomindustrie wereldwijd cyberinlichtingen deelt en gezamenlijk optreedt tegen digitale risico’s en dreigingen.

Cruciaal
Datalekken, cyberaanvallen en gijzelsoftware hebben In 2017 veelvuldig het nieuws gehaald. Volgens de GSMA is de beveiliging van mobiele netwerken cruciaal voor de samenleving. Steeds meer producten en diensten maken gebruik van internetverbindingen via het mobiele netwerk van telecombedrijven. Met de komst van het snelle 5G-netwerk zal dat alleen nog maar toenemen. De GSMA verwacht dat in 2025 25 miljard apparaten verbonden zullen zijn met het internet. De hoeveelheid data die verstuurd wordt over mobiele netwerken zal daardoor enorm toenemen. De telecomsector heeft een lange historie als het gaat om het beveiligen van technische infrastructuur en data. Nu zet de branche de stap om gezamenlijk via de GSMA cyberinlichtingen te delen en gezamenlijk te zorgen voor digitale veiligheid in de telecomsector. Dit past bij een industrie die veiligheid als topprioriteit heeft.

Vooruitgang
Saskia Bruines, wethouder gemeente Den Haag: “Wereldwijd gebruiken ruim 4 miljard mensen en organisaties internet voor het delen van gegevens. Over thema’s als privacy, veiligheid en mensenrechten, zaken waarover in ‘real life’ wetten en afspraken zijn, is in de digitale wereld nog veel niet geregeld. Dit zijn maatschappelijk relevante onderwerpen en het is belangrijk dat hierover afspraken gemaakt worden. Den Haag geniet als stad van Vrede & Recht internationale bekendheid in zowel de cybersector als in de juridische. Het past dan ook bij Den Haag om op te treden als gastheer voor de GSMA Mobile 360 Series Privacy & Security, net als voor het deze week gehouden congres van de Unesco over internet accountability.”
Het is de derde keer dat deze GSMA-conferentie, met vele internationale sprekers uit 26 landen, in Den Haag wordt gehouden


Wethouder Saskia Bruines, gemeente Den Haag: “Digitale veiligheid is een belangrijke randvoorwaarde voor het toepassen van nieuwe technologische ontwikkelingen in onze samenleving.”

Fotocredit: Mobile World Live
Laatste van Gemeente Den Haag  
Telecomsector lanceert wereldwijd meld- en adviespunt cyberincidenten
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3 jaar en 62 dagen
Gemeente Den H.. contact  

Logo Gemeente Den Haag

  14070
  www.denhaag.nl
Gemeente Den H.. sociaal  


Gemeente Den H.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers