www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers
2521 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (3 jaar en 42 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Archetype Agency BV

Stäubli en Schneider Electric ondertekenen samenwerking om eenvoudiger robotica-oplossingen te integreren in slimme EcoStruxure™ machines

Stäubli Robotics, één van de toonaangevende internationale spelers in robotautomatisering, en Schneider Electric, de leider in digitale transformatie van energiebeheer en -automatisering, slaan de handen ineen op het gebied van robotica-oplossingen.

Door ondertekening van de langetermijnovereenkomst werken de partijen aan de verdere ontwikkeling van hun partnerschap. Het doel van de samenwerking is het realiseren van een maatwerkintegratie van de Stäubli vierassige TS SCARA-robots in het EcoStruxure Machine-platform van Schneider Electric.

Schneider Electric
EcoStruxure is de open en interoperabele IoT-systeemarchitectuur van Schneider Electric. Het platform biedt ‘Innovation At Every Level’ voor drie modules: Connected Products, Edge Control en Apps, Analytics & Services. Met jarenlange expertise in machinebouw combineert Schneider Electric innovatieve producten en softwarepakketten tot slimme automatiseringsoplossingen voor machinebouwers.

Stäubli
Stäubli Robotics ontwikkelt gespecialiseerde professionele roboticaoplossingen voor de meest uiteenlopende industrieën, waaronder elektronica, medische apparatuur, automotive, voedingsmiddelen, kunststoffen en mechanica. Het Zwitserse bedrijf biedt een unieke en uitgebreide lijn van vierassige TP Fast Pickers en TS SCARA-robots, evenals zesassige TX- en TX2 collaborative robots. Stäubli-robots zijn de beste oplossing voor elke toepassing waarbij snelheid, precisie en betrouwbaarheid zijn vereist.

Samenwerking
Naar aanleiding van de samenwerking integreert Schneider Electric een op maat gemaakte versie van de Stäubli vierassige TS SCARA-robots in haar oplossingenportfolio. Onder de serienaam Lexium STS worden deze robots volledig geïntegreerd in de architectuur van Schneider Electric's toonaangevende PacDrive Motion Controller.

Het grootste voordeel van de integratie is dat de STS te programmeren is op basis van een standaard PLC-programmeertaal (conform IEC 61131-3). Het is daardoor niet meer nodig om een complexe en specialistische robot-programmeertaal te gebruiken. Aansluitend kan ook de dedicated robotbesturing uit de hardware-installatie worden weggelaten. Het aantal interfaces, de hoeveelheid bedrading en de benodigde installatieruimte worden daardoor beperkt.

Vision, Robotics & Motion-beurs
Bent u benieuwd hoe deze integratie er in werkelijkheid uitziet, bezoek dan de Vision, Robotics & Motion-beurs. Deze vindt plaats op 6 en 7 juni 2018 in het Conference Center Koningshof in Veldhoven. Op de beurs ziet u niet alleen de Lexium STS in bedrijf, maar maakt u ook kennis met de overige robotica-oplossingen van Schneider Electric. Toegang tot de beurs is gratis. Voor meer informatie en registratie: www.vision-robotics.nl

Aanzienlijke voordelen
"Deze samenwerking levert voor beide partners aanzienlijke voordelen op", aldus Gerald Vogt, Group Division Manager bij Stäubli Robotica. “We zijn verheugd om met samen te werken met Schneider Electric. Hiermee zijn we in staat om te profiteren van haar sterke marktpositie in sectoren als de machinebouw. Door samen te werken kunnen we ons gezamenlijke aanbod aanbieden aan machinebouwers die behoefte hebben aan complete automatiseringsoplossingen.”

"Ons EcoStruxure-platform is ontworpen op basis van toegankelijkheid, wat wordt versterkt door deze samenwerking", aldus Ali Haj Fraj, SVP Machine Solutions, Industry Business bij Schneider Electric. "Door Stäubli robots te integreren wordt de implementatie van EcoStruxure Machine versneld. Dit stelt machinebouwers in staat slimme machines te ontwerpen met behulp van geavanceerde digitale technologieën en open standaard. Hierdoor worden de doorlooptijd en de ontwikkelingskosten beperkt, terwijl machineprestaties worden verbeterd.”

Over Stäubli
Stäubli is een mechatronicus met drie specifieke activiteiten: Schakelaars, Robotica en Textiel.
Met meer dan 4.500 medewerkers wereldwijd realiseert het bedrijf een jaaromzet van meer dan 1,1 miljard Zwitserse Frank. Stäubli is oorspronkelijk opgericht in 1892 als kleine werkplaats in Horgen/Zürich. Maar is vandaag de dag een internationale organisatie met hoofdkantoor in Pfäffikon, Zwitserland. Wereldwijd heeft Stäubli twaalf industriële productievestigingen en 29 dochterondernemingen, uitgebreid met een netwerk van agenten in 50 landen, die innovatieve oplossingen leveren aan alle industriële sectoren.

www.staubli.com

Over Schneider Electric
Schneider Electric leidt de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering in huizen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën. Met aanwezigheid in meer dan honderd landen, is Schneider de onbetwiste leider in energiemanagement (medium voltage, low voltage en secure power) en automatiseringssystemen. We leveren geïntegreerde efficiënte oplossingen waarbij we energie, automatisering en software combineren. 
In ons wereldwijde ecosysteem, werken we samen met het grootste partner-, integrator- en ontwikkelaarsnetwerk op ons open platform om real-time controle en operationele efficiëntie te realiseren. 
We geloven dat onze mensen en partners Schneider tot een succesvolle organisatie maken. Met onze inzet op het gebied van innovatie, diversiteit en duurzaamheid, zorgen wij dat ‘Life is On’; voor iedereen, overal en op ieder moment.

www.schneider-electric.nl
Laatste van Schneider Electric  
Schneider Electric lanceert de meest compacte driefase-UPS in zijn categorie: Galaxy VL

Winnaars APC Partner Awards bekendgemaakt

Europese CEO-alliantie pleit voor ambitieuze klimaatstrategie
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3 jaar en 42 dagen
PR contact  

Logo Archetype Agency BV
Schneider Elec.. contact  

Logo Schneider Electric

  +31(0)23 5 124 124
  www.schneider-electric.nl
Schneider Elec.. sociaal  


Schneider Elec.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Bergler ICT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo NEXXT
Logo Stichting Brabant Onderneemt
Logo i4 Managed IT Services
Logo Cryptokopen.nl
Logo CBMK
Logo TPEX International
Logo Reflex Online BV
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Dynatos
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Arrow Electronics
Logo Databricks
Logo Avit Group
Logo Ctac N.V.
Logo Nextens
Logo reichelt elektronik
Logo Pure Storage
Logo Auth0
Logo Extreme Networks
Logo Rojo Consultancy
Logo Valid
Logo SurveyMonkey
Logo Schneider Electric
Logo NorthC Datacenters
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90871 persberichten
- 5955 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10109 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekers