www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2508 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (3 jaar en 93 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Clarity Benelux

Nuance Dragon Drive is de motor achter de revolutionaire Mercedes-Benz User Experience (MBUX) in de nieuwe A-klasse

De AI-gestuurde conversatietechnologie van Dragon Drive zorgt voor een betere, eenvoudigere en persoonlijkere gebruikservaring voor bestuurders en passagiers in de A-klasse

Amsterdam, 29 meiNuance Communications, Inc. (NASDAQ: NUAN), heeft vandaag aangekondigd dat het nieuwe, revolutionaire multimediasysteem van Daimler AG, de Mercedes-Benz User Experience (MBUX), wordt aangestuurd door Dragon Drive, het AI-gestuurde connected car platform van Nuance. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het volledige aanbod van Dragon Drive-diensten, zoals geïntegreerde en cloud-based spraakherkenning, natural language understanding, tekst-naar-spraak, audiosignaalverbetering en handschriftherkenning. Daimler AG heeft hiermee voor de nieuwe A-klasse een eigen, op maat gemaakte auto-assistent ontwikkeld die zorgt voor een nieuwe ervaring in de cockpit.

De autoassistent van Dragon Drive zorgt voor een natuurlijker conversatie met bestuurders, waardoor de intelligente connected car voor autofabrikanten als Daimler AG een realiteit wordt. Dragon Drive wordt aangestuurd door AI en begrijpt al lerend steeds meer van de behoeften en voorkeuren van de bestuurder en passagiers. Zo biedt Dragon Drive een steeds persoonlijker ervaring die ervoor zorgt dat functies met spraak kunnen worden bestuurd, van het entertainmentsysteem, navigatie, nieuwsberichten, kantoorfuncties als mail, berichten, agenda en notities tot functies van de auto zelf, zoals de airconditioning of stoelbediening. Bestuurders en passagiers kunnen tegen het systeem praten alsof ze er een gesprek mee voeren en vragen stellen en commando’s geven als “Hoe hard mag ik hier?”, “Wie belde me zojuist?”, “Mail Lisa: Ik wil naar het strand, ga je mee?”, “Het is hier te warm” en “Geef me een massage”.

MBUX wordt aangedreven door Dragon Drive en activeert als het wordt aangeroepen met ‘Hey Mercedes’. Het systeem maakt gebruik van natural language understanding en AI-conversatietechnologie om slim antwoord te kunnen geven op vragen en commando’s. Het hybride ingebouwde cloud-systeem haalt informatie uit zowel het systeem aan boord van de auto als uit de cloud. Resultaten worden samengesteld uit informatie van aanbieders als what3words, Foreca, HERE Technologies en Yelp. Zo hebben gebruikers de beschikking over relevante, up-to-date informatie over het weer, locaties, entertainment en lokale bedrijven. Door gebruik te maken van de AI van Nuance begrijpt MBUX niet alleen wat bestuurders en passagiers zeggen, maar ook wat ze bedoelen. Hierdoor blijven gebruikers beter op de hoogte, kunnen ze sneller beslissingen nemen en worden zowel de productiviteit als het comfort en de veiligheid vergroot. MBUX maakt gebruik van diverse Dragon Drive technologiën:
  • Natural language generation (NLG) – NLG zorgt voor natuurlijker interactie met de autoassistent, omdat dit de assistent in staat stelt antwoord te geven zoals een mens zou doen in plaats van gebruik te maken van stereotypische, gescripte antwoorden. Zo voeren mens en assistent een echt gesprek dat verder gaat dan een uitwisseling van commando’s: op de vraag “Heb ik morgen in Amsterdam een paraplu nodig?” antwoordt de assistent met een intelligente conversatiereactie als: “Ja, het gaat morgen de hele dag regenen in Amsterdam.”
  • Natural language understanding (NLU) van stijlfiguren (verwijswoorden en weglatingen) – door begrip van deze stijlfiguren begrijpt de assist referenties naar zaken die eerder werden genoemd, net zoals mensen dat kunnen. Een gebruiker kan bijvoorbeeld vragen of de assistent een bericht naar Kate wil sturen, en dan opvolgen met “Stuur dat bericht ook naar Maria”. De assistent beschikt over de intelligentie om het gesprek te volgen en ook aan dit soort verzoeken te voldoen.
  • Flexibele, draadloze updates via de cloud – het systeem wordt continu verrijkt met nieuwe woorden over veranderd taalgebruik. Nieuwe domeinen (bijvoorbeeld seizoensgebonden sportactiviteiten), virtuele assistenten en diensten kunnen worden toegevoegd om het beschikbare spectrum aan informatie naar wens te verbreden.
“De automobielindustrie zit in een paradigmaverschuiving. De digitale connected car wordt een steeds belangrijker onderdeel van het Internet of Things (IoT),” aldus Stefan Ortmanns, Executive Vice President en General Manager bij Nuance Automotive. “In een wereld die steeds digitaler wordt, verwachten gebruikers dat content en diensten eenvoudig beschikbaar zijn en worden aangepast aan hun wensen. Dat geldt ook voor de autoassistent. We zijn er trots op dat we met de samenwerking met Daimler en de ontwikkeling van MBUX bijdragen aan innovatie. MBUX loopt voorop in de trend van nieuwe AI-gedreven autoassistenten. Deze assistenten zijn intelligent, leren continu bij en zijn volledig geïntegreerd in het voertuig.”

“Met MBUX zijn we weer een stap dichter bij de auto als mobiele assistent,” benadrukt Sajjad Khan, Vice President Digital Vehicle & Mobility bij Daimler. “Wanneer we werken aan de autobeleving van Mercedes-rijder, is de ervaring van de gebruiker leidend bij de implementatie van nieuwe technologieën. We willen dat het contact met de auto naadloos en eenvoudig is. Daarom hebben we voor MBUX nauw samengewerkt met onze vertrouwde partner Nuance. Door voor de autobeleving gebruik te maken van hun intuïtieve en natuurlijke spraak- en taaloplossingen, bieden we een niet te evenaren gebruikservaring.”

MBUX maakt gebruik van Dragon Drive-diensten in meer dan 23 talen, waaronder Brits Engels, Amerikaans Engels, Duits, Nederlands, Frans, Italiaans, Spaans, Mexicaans Spaans, Mandarijn Chinees, Japans en Koreaans. Het systeem wordt als eerste geïmplementeerd in de 2018 A-klasse, die dit voorjaar gelanceerd wordt.

Voor meer informatie en beeldmateriaal, zie de Daimler MBUX Press Kit en Daimler A-klasse Press Kit op het Daimler mediaportaal.

Over Nuance Automotive
Nuance Automotive is gespecialiseerd in AI-gestuurde conversatietechnologie voor de auto, waarmee autofabrikanten klanten een unieke gebruikerservaring bieden. Met het Dragon Drive-platform biedt Nuance een geïntegreerde, hybride oplossing die kan worden aangepast naar een slimme autoassistent, die naadloos integreert met de diverse connected devices van de gebruiker. Vandaag de dag maken wereldwijd meer dan 200 miljoen auto's in meer dan 40 talen gebruik van Dragon Drive, waaronder Toyota, Audi, BMW, Daimler, Fiat, Ford, GM, Hyundai, SAIC en meer. Om meer te weten te komen over Dragon Drive en hoe deze de intelligentie van de connected car versterkt, zie Dragon Drive op nuance.com of volg ons op LinkedIn.

Over Nuance Communications
Nuance Communications, Inc. (NASDAQ: NUAN) is wereldwijd een toonaangevende leverancier van spraak- en taaloplossingen voor bedrijven en consumenten. Dankzij de technologieën, toepassingen en diensten van Nuance hebben mensen eenvoudiger toegang tot informatie en kunnen ze gemakkelijker omgaan met toestellen en systemen. Elke dag werken miljoenen gebruikers en duizenden bedrijven met de beproefde oplossingen van Nuance. Ga voor meer informatie naar netherlands.nuance.com.Bijlagen
4.6 MB jpg MBUX Daimler Cockpit.jpgContactpersoon voor de media
EMEA-regio
Vanessa Richter
Nuance Communications
Tel.: + 32 9 2398031
E-mail: Vanessa.richter@nuance.com

Yellow Communications
Lisa Elzinga
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail: nuance@yellow-communications.com
Laatste van Nuance  
Nuance cloudoplossing Dragon Professional Anywhere nu ook beschikbaar voor Nederlandse markt

Nuance kondigt de beschikbaarheid van Ambient Clinical Intelligence in de VS aan

Nuance versnelt toepassing van spraakherkenning in de gezondheidszorg met Dragon Medical One
Dutch IT-channel Awards Virtuele show 25 maart 2021

Northwave en q.beyond gaan strategische samenwerking aan in Duitsland

Siemens, IBM en Red Hat lanceren hybrid cloud-initiatief om sneller waarde te halen uit industriële IoT-data

Het belang van OTP en 2FA (ook voor thuiswerkers)

Pega komt met verbeteringen voor low-code ontwikkeling van mobiele apps

BOYS WITH BRAINS BREIDT UIT IN BENELUX

Deze bedrijven maken succesvol gebruik van digitaal machtigen

Shoppen en inloggen zonder wachtwoord? Met iDIN kan het.

KONE versterkt zijn partnerschap met Orange Business Services en migreert zijn contact center infrastructuur naar de cloud

BlackBerry 2021 Threat Report onthult massale COVID-19-uitbuiting

Veeam brengt V11 uit, met meer dan 200 verbeteringen, dat ransomware en dataverlies elimineert en tegelijkertijd één platform biedt voor moderne databescherming

Post-corona: Studenten willen mix van online en live colleges, docenten moeten werken aan hun digitale skills

Gemeente Amsterdam verlengt elektronische facturatie overeenkomst met TIE Kinetix
Techone breidt verder uit met overname IT-bedrijf Lancom

Duurzaamheid moet dringende prioriteit worden voor telecombedrijven

Met het online programma ‘HR de Baas’ krijgt elk mkb-bedrijf zijn HR-administratie op orde

Talent hard nodig voor economisch herstel van Nederland

Avit Group ondersteunt Houthoff in professionaliseringsslag van telefonie- en videoconference-omgeving

Poly’s DECT-headsets bieden ultieme betrouwbaarheid en helderheid in alle gesprekken

NL Leert Door stelt 4 miljoen euro subsidie beschikbaar voor technische opleiders

CmCloudContainer: softwarelicenties direct online beschikbaar door koppeling aan ERP of e-commerce systeem

Industriesector is meer bij de tijd op het gebied van ICT dan andere sectoren

Barracuda Email Threat Scanner detecteert miljoenen aanvallen die worden gemist door de bestaande beveiligingsoplossingen

Unisys ondersteunt Lenovo bij Internet of Things-oplossingen

Razer Kiyo Pro brengt professionele beeldkwaliteit naar videomeetings en streaming

SentinelOne officiële cyberbeveiligingspartner van Aston Martin Cognizant Formula One-team

Gedetecteerde cyberdreigingen stijgen met 20% tot meer dan 62,6 miljard in 2020

Online Payment Platform voegt Mike Palm en Victor Menger toe aan management team

EDB sluit succesvol jaar van hypergroei af

Ruim 4 op de tien vindt het tijd om thuiswerkplek cyberveilig in te richten; ook rol voor werkgever weggelegd
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3 jaar en 93 dagen
PR contact  

Logo Clarity Benelux
Nuance contact  

Logo Nuance

  Vanessa Richter
  + 32 9 2398031
  Vanessa.richter@nuance.com
  www.nuance.com/nl-nl
Nuance sociaal  


Nuance tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo TechSoup Nederland
Logo Ossewold.net
Logo NewChannel
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo VR-SPACES
Logo Synobsys
Logo Bluace
Logo Cloud ÉÉN
Logo BarTrack
Logo Maunt
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Spryng
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo PayIBAN BV
Logo Techone B.V.
Logo Humanwave B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Northwave
Logo MCS B.V.
Logo RoSecure
Logo PQR B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Red Hat, Inc.
Logo Pegasystems
Logo Vertiv
Logo Techleap.nl
Logo Avit Group
Logo Poly
Logo Techniekopleiding.nl
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Ictivity
Logo Barracuda Networks
Logo Unisys
Logo Arrow Electronics
Logo Shippeo
Logo adesso Nederland
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90453 persberichten
- 5909 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9751 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers