IoT Awards 2018: Dit zijn de zes winnaars

Eerste jaar Internet of Things Awards uitreiking in het teken van ‘Sensifying Business and Society’

Op 24 mei jongstleden zijn de winnaars van de eerste Nationale IoT Awards 2018 bekendgemaakt. In totaal hebben vijf organisaties de felbegeerde prijs voor het beste Internet of Things praktijkvoorbeeld mee naar huis genomen. Daarnaast werd een IoT Award uitgereikt aan de meest innovatieve organisatie en persoon van het jaar.

De prijsuitreiking vond plaats in het het Congrescentrum 1931 in Den Bosch, aansluitend op Nationale IoT Congres. De verkiezing van de beste use cases op het gebied van Internet of Things is een initiatief van IoTJournaal.nl, het grootste onafhankelijke kennisplatform over Internet of Things, samen met vooraanstaande organisaties die actief zijn in de IoT-markt. TV-journalist, spreker, schrijver en technologievolger Charles Groenhuijsen reikte de Awards uit.

Van monitoring van geneesmiddeltemperatuur bij patiënten thuis tot het opsporen van bagagekarretjes op luchthavens, het verbinden van auto’s met het internet en het uitrollen van sensoren in het elektriciteitsnetwerk om zo de Nederlandse energietransitie te faciliteren. Het zijn een paar van de use cases waar de jury de ultieme waardering voor heeft uitgesproken door hen een Nationale IoT Award toe te kennen.

De onafhankelijke jury heeft geen makkelijke taak gehad. In totaal hebben 45 organisaties in zes categorieën hun use case ingezonden. Daar zijn weer vijftien genomineerden en uiteindelijk zes winnaars uit gekozen. De winnaars per categorie:

IoT Use Case of the Year: Healthcare
  • MSD met Cold Chain Adherance Last Mile (CALM), monitoring van geneesmiddeltemperatuur bij patiënten thuis.
IoT Use Case of the Year: Mobility
IoT Use Case of the Year: Industry
  • Undagrid met monitoring van ongemotoriseerde ‘nomadische assets’ op luchthavens (zoals bagagekarren, vliegtuigtrappen en container-dolly’s).
IoT Use Case of the Year: Smart City
  • Ziut met de LoRa TeleController, een IoT-oplossing waarmee alle lichtmasten in gemeentes zijn te voorzien van connectiviteit.
IoT Use Case of the Year: Other
IoT Use Case of the Year: Other
IoT Innovator of the Year
  • Frank Bodewes, DSO Architect bij netwerkbeheerder Enexis.
Vooraanstaande bedrijven als partners

De IoT Awards 2018 worden breed gedragen door belangrijke partijen in de IoT-markt. Zo zijn het ICT-concern DellEMC en de operator Vodafone Principal Partners. Daarnaast worden de Awards ondersteund door Award Partners IBM, KPN en Tele2 en Award Endorsers Aerea en branchevereniging DHPA. Het evenement wordt door Heliview gedragen als Venue Partner.

Noot voor de redactie:

Meer informatie over de Nationale IoT Awards 2018? Mail of bel Fred Schuit, IoTJournaal: fred@iotjournaal.nl, +31(0)6-217 05 077.

Relevante links:

IoTJournaal: www.iotjournaal.nl.

Voor meer informatie over de winnaars, de genomineerden, de jury en de IoT Awards zelf: https://www.iotjournaal.nl/category/iot-awards/

De genomineerden: https://www.iotjournaal.nl/iot-awards-2018-de-nominaties-zijn-bekend/

IoT Congres 2018: https://iot.heliview.nl/Voor meer fotomateriaal (gaarne fotocredits toekennen aan: Corporate Visual Communications):

https://corporatevisualcomm.smugmug.com/IoT/n-D9QkCN/