Extrema kiest voor CM.com voor uitrollen mobiele strategie

BREDA [16 mei 2018] Extrema, organisator van festivals als Solar Weekend, Extrema Outdoor en Mandala, kiest voor CM.com voor het uitrollen van de mobiele strategie om beter op de wensen en behoeften in te kunnen spelen van festivalbezoekers. Dat zijn beide partijen overeengekomen. CM.com verzorgt in deze samenwerking mobiele totaaloplossingen in ticketing, data, communicatie en transacties.

‘Personalized experience’ is de toekomst van conversie
De gemiddelde festivalbezoeker is dagelijks actief op zijn of haar mobiele telefoon. Door de hoeveelheid aan informatie en nieuwe communicatiekanalen missen e-nieuwsbrieven en Facebook posts het gewenste effect. “Om nog meer in te spelen op de wensen en behoeften van de festivalbezoekers, werken we sinds kort samen met CM.com. Dankzij de combinatie van mobiele communicatie-, data- en betalingsoplossingen binnen één platform, kunnen we nu veel sterker inzetten op relatiemarketing en de klant een product- en aankoopbeleving op maat aanbieden”, stelt Dennis Behlau, projectmanager bij Extrema.

Compleet platform voor mobiele beleving
De samenwerking stelt Extrema in staat om de komende jaren beslissingen te nemen op basis van historische data. Met de technologie van CM.com wordt bezoekersdata verzameld, geanalyseerd en gesegmenteerd. Aansluitend kan de organisator in het platform van CM.com naar de juiste doelgroep het juiste bericht sturen via SMS, Facebook Messenger, chatbots en later ook RCS. “Een betaallink in een gepersonaliseerd SMS-bericht geeft directe toegang tot het bestellen en afrekenen van festivaltickets met een mobiel. Ook spraakberichten van artiesten kunnen deel uit gaan maken van de nieuwe opzet. Innovatieve ticketverkoop is het vertrekpunt van de samenwerking en onderdeel van de mobiele strategie.” aldus Behlau.

Betalen in termijnen
CM.com maakt het mogelijk voor festivalbezoekers om hun tickets in termijnen te betalen. Behlau: “Onder onze bezoekers zitten veel studenten, die de mogelijkheid tot gespreid betalen graag zouden willen gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de aankoop van tickets laagdrempeliger wordt en wij bezoekers mogelijk in een vroeger stadium aan ons kunnen verbinden.” Gespreid betalen via CM.com wordt binnen de festivalbranche reeds ingezet door muziekevenementen waaronder Lowlands, North Sea Jazz, Down the Rabbit Hole en We Are Electric.

Robin Hendriks, sectormanager bij CM.com: “Festivalorganisatoren hebben steeds meer moeite om het gewenste aantal tickets te verkopen en hun doelgroepen te bereiken. Het is belangrijk dat de informatievoorziening richting festivalbezoekers accuraat, continue en altijd mogelijk is. Zichtbaarheid in de kanalen die de festivalganger gebruikt is daarom noodzakelijk. Maar nog belangrijker is de algehele mobiele persoonlijke ervaring.”

Voor meer informatie over dit persbericht, neemt u contact op met Robin Hendriks [Robin.Hendriks@cm.nl]

[EINDE]

##

Over Extrema
Extrema, organisator van festivals als Solar Weekend, Extrema Outdoor en Mandala is actief sinds begin jaren 90 en niet meer weg te denken uit het festivallandschap. Al meer dan 25 jaar weet zij met toonaangevende en vernieuwende muziekevenementen het publiek te trekken.

Over CM.com
CM.com is een technologiebedrijf dat werd opgericht in 1999. Van oudsher is CM.com bekend met de nightlife scene, daar de eerste producten destijds voor deze sector ontwikkeld zijn. Inmiddels gebruiken meer dan 30.000 klanten wereldwijd de CM.com- oplossingen voor bedrijfskritische communicatie, klantinteractie, marketingcampagnes en transacties.