Euro Shoe Group schakelt myBrand in voor migratie naar nieuwe SAP-omgeving

IT-upgrade stelt Euro Shoe Group in staat wensen vanuit de business te realiseren

Geertruidenberg, 16 mei 2018 – Euro Shoe Group heeft myBrand, SAP-dienstverlener en kennispartner, ingeschakeld voor een IT-upgrade. Het gaat hierbij om een migratie naar nieuwe SAP-oplossingen. Hierdoor is de organisatie beter in staat om de wensen vanuit de business te realiseren, zoals het verbeteren van het e-commerceplatform of logistieke optimalisatie. Euro Shoe Group maakte reeds gebruik van SAP, maar door een verouderd systeem werden nieuwe functionaliteiten niet ondersteund en kwam er veel maatwerk aan te pas. De huidige oplossingen ondersteunen innovaties vanuit SAP.

De samenwerking omvat de herimplementatie van BW 3.x naar BW 7.5 on HANA, de implementatie van SAP Business Objects (BO) en de migratie van SAP R/3 naar SAP ERP Central Component (ECC). Vanaf november 2017 zijn BW 7.5 on HANA en BO in gebruik. Afgelopen februari vond de livegang van SAP ECC plaats. Deze upgrade is gedaan met oog op de toekomst, zodat Euro Shoe Group nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten van SAP direct op kan nemen in haar bedrijfsvoering. myBrand en Euro Shoe Group startten de samenwerking in 2016.

Dennis Bruijns, vestigingsdirecteur bij myBrand: “Wat de samenwerking kenmerkt is het optimisme en het vertrouwen in elkaars kunnen. Euro Shoe Group heeft zeer capabele SAP-specialisten in huis, waardoor goede discussies plaatsvinden en er pragmatische oplossingen op tafel komen. Het is een uniek project. Soms leken wensen onmogelijk waar te maken, maar we hebben ze toch gerealiseerd. We dragen samen verantwoordelijkheid voor het succes van dit project. Op dit moment zijn we de roadmap aan het bepalen voor het vervolg van de samenwerking. Aan de hand van workshops maken we een selectie van relevante, nieuwe functionaliteiten. Ook gaan we stap voor stap maatwerk overbrengen naar standaard SAP-processen. Dit alles om innovatie en flexibiliteit te realiseren en stimuleren.”

Guido Vanden Wyngaert, ICT-manager bij Euro Shoe Group: “SAP heeft veel introducties van nieuwe functionaliteiten op haar programma staan. Voor Euro Shoe Group was het daarom tijd om over te stappen naar een up-to-date systeem. De manier van communiceren en de werkwijze van myBrand sluiten naadloos op ons aan. Dat maakt hen de geschikte partij voor deze overstap. Bovendien heeft myBrand ervaring binnen de retail en beschikt zij over de benodigde technische kennis. De myBrand-consultants werken nauw samen met de ICT-afdeling, waardoor ons SAP-team van hen leert. Onze ICT’ers worden altijd meegenomen in het gehele proces, van uitdaging tot oplossing. De lijnen zijn kort, de consultants zijn altijd bereikbaar en de communicatie is open en eerlijk. Zo geven zij bijvoorbeeld eerlijk advies over introducties van SAP en de toepasbaarheid daarvan binnen onze organisatie.”

-----------------

Over Euro Shoe Group
Euro Shoe Group is als moderetailer een belangrijker speler op de Benelux-markt. De focus ligt op één concept: Bristol. Bristol biedt een ruim en gevarieerd aanbod van eigentijdse mode voor het hele gezin waarbij schoenen, textiel en accessoires de core business vormen. De retailer heeft momenteel ruim 210 filialen in de Benelux en een webshop. Euro Shoe Group heeft zowel in België als in Nederland een kantorencomplex. Het hoofdkantoor bevindt zicht in Beringen, België. Hier bevindt zich ook het geautomatiseerde distributiecentrum: 21 000 m2 opslagruimte, parkeergelegenheid voor 100 vrachtwagens, 22 laad- en loskades voor vrachtwagens, 180 m lange aanlegkade aan het Albertkanaal met een capaciteit van 5000 containers per jaar. Meer informatie: www.bristolshop.be en www.bristol.nl.

Over myBrand
myBrand biedt de nieuwe servicestandaard voor SAP-dienstverlening. De leidende kernwaarden zijn langetermijnrelaties, een geïntegreerde dienstverlening en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met deze kernwaarden onderscheidt myBrand zich niet alleen door de nauwe manier van samenwerken met haar klanten, ook staat myBrand inmiddels bekend als de SAP-dienstverlener die echt verantwoordelijkheid neemt voor de succesvolle bedrijfsvoering bij haar klanten. myBrand biedt SAP-diensten op het gebied van advies, implementatie, projecten, support en exploitatie. Het bedrijf bestaat 12 jaar en heeft vestigingen in Geertruidenberg, Apeldoorn en Amstelveen. Er werken meer dan 250 mensen. Meer informatie is te vinden op www.mybrand.nl.

myBrand op: Twitter | LinkedIn

Meer informatie
Marcommit
Marielle van Zanten
035-5822730
mybrand@marcommit.nl