Contentbureauwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl
2496 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (3 jaar en 169 dagen geleden)
Bedrijf:

Crypto's: get out

Vorige week besprak ik bitcoin en blockchain. ´De bubbel van cryptomunten is een manie die barst´, schreef ik, in essentie gebaseerd op de onderliggende argumentatie van Nouriel Roubini, die ik als een zeer respectabele autoriteit beschouw. Op deze blog kwamen ter zake reacties van andere deskundigen die pro zijn en de komende weken aan de orde komen.Als journalist stuur ik op feiten: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe. 5WH noem ik die formule, met drievoudige controle van informatiebronnen. Deze blog opinieert, gedachten en meningen die niet naadloos op feiten zijn gebaseerd. Economie is een sociale wetenschap, niet exact. Bij crypto munten moet je in de filosofische essentie duiken om te weten of het al dan niet zal werken. Geld en wat daarmee samenhangt is een moeilijk te doorgronden fenomeen.

Ik heb niet de illusie dat ik de essentie van de bitcoin begrijp. Mijn afwijzing van cryptomunten is niet gebaseerd op technologie maar op financiële filosofie. Al 60 jaar beschrijf ik wat er financieel gebeurt en op basis van bronnen kan ik nog eens een paar eeuwen terugkijken. Slecht geld verdrijft altijd goed geld. We moeten oppassen dat de crypto munt, waardeloos rottig geld, gebaseerd op het piramidespel, goed gecontroleerd geld niet verdrijft. Het is goed te weten dat Soros, Gates, Roubini, Buffet en andere denkers van klasse het met me eens zijn, elk om hen moverende redenen.

We hadden in Europa en de wereld na WOII ongelooflijk veel munten. Een eigen munt is macht. Daarom kwam er de EU en de euro, daarom doen de Britten even verwoede als vergeefse pogingen zich daaruit los te maken. Daarom willen de Italianen er nu ook uit. Eigen baas met eigen macht, ook al levert het minder op. Brexit is bekrompen. Straks willen de Friezen en de Vlamingen ook nog een eigen munt. Ik wil ook wel een eigen munt, een eigen monopolie. Een zooitje ongeregeld.

Dit is niet de weg te gaan. De weg is onderweg naar één enkele en solidaire wereldmunt, uiteindelijk onder toezicht van één enkele bevoegde Centrale Bank waarvan de bestuurders benoemd worden door naar West-Europese en Noord-Amerikaanse jurisprudentie en levensbeschouwing gekozen democratisch leiderschap.

Daarbinnen en in een sociaaleconomisch stelsel gebaseerd op rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid opereert een financieel-economisch stelsel met structuren die aan die principes dienstbaar zijn, dat wil zeggen, voorkomen dat wereldwijd de inflatie hoger wordt dan 2% en ervoor zorgen dat er regionaal geen financiële bosbranden kunnen ontstaan. Dat het eerst om recht en dan om economie gaart. Solidariteit is het kernbegrip in die nieuwe wereld. Zonder dat ontbreekt toekomst, dat zagen we in 2008-2009 gebeuren wegens falend toezicht. Vanuit dat perspectief kijk ik naar de betekenis en waarde van crypto munten. Die is er dan niet. Crypto´s onttrekken zich aan alles.

In mijn nieuwe wereld die zich de komende 200 jaar zou moeten ontwikkelen, zouden overheden cryptomunten moeten verbieden omdat elke vorm van toezicht en controle daarop ontbreekt. Het is opium voor het volk. Ze dragen niet bij aan balans en stabiliteit in de wereldeconomie. Ze vormen de kermissen, het Las Vegas, de casino’s, belastingparadijzen van het financiële stelsel. Crypto munten betalen geen belasting. Zij ondermijnen de samenlevingen. Het is slecht geld. Daarom verplaatst het zich naar arme en corrupte landen. Je moet dat niet willen propageren of eraan willen verdienen, net zomin als aan de tabaksindustrie.

Cryptomunten zijn serieuze business met een marktkapitalisatie van $392 miljard verdeeld over meer dan 1.500 munten waarin de Bitcoin nog maar een aandeel van 38% heeft. Zie de grafiek. Al negen keer is de Bitcoin keihard onderuit gegaan en nog steeds denken speculanten dat het wel goedkomt. Met dank aan Vincent Everts die nu zijn congres voorbereidt, maar dat gaat vooral over blockchain. Dat is een ander verhaal met tal van nuttige toepassingen.

AME Research BV
Adriaan Meij
www.ame.nl
Laatste van AME Research BV  
Het onzichtbare IBM Nederland

Over Exact & Unit4: Varen in dichte mist

Falende staat in zorginformatie
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3 jaar en 169 dagen
AME Research B.. contact  

Logo AME Research BV

  Adriaan Meij
  +31(0)522 256470
  info@ictonderzoek.nl
  www.ictonderzoek.nl
AME Research B.. sociaal  


AME Research B.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Intergrid
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Pegamento
Logo QuandaGo
Logo Humanwave B.V.
Logo RockingRobots
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Signet
Logo SRC System Integrators BV
Logo Relined Fiber Network
Logo Salure
Logo Hyarchis
Logo Enable-U
Logo Fullstaq B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Nalanda Technology
Logo MCS B.V.
Logo Yenlo
Logo MCS B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Kannegieter
Logo MCS B.V.
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo MCS B.V.
Logo MCS B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Techone B.V.
Logo Ivanti
Logo Eaton
Logo ilionx
Logo Schneider Electric
Logo USoft
Logo Diamanti
Logo Extreme Networks
Logo Extreme Networks
Logo Ivanti
Logo Workfront
Logo Descartes
Logo Flanderijn
Logo Online Academy
Logo Red Hat, Inc.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89807 persberichten
- 5832 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9145 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl