www.EVENTIVE.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2500 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 58 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Red Hat maakt winnaars bekend van ‘Women in Open Source Award’

Dana Lewis, oprichtster van de OpenAPS-beweging en Zui Dighe, studente aan de Duke University, beloond voor opensourcebijdragen

Amsterdam, 9 mei 2018 – Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, maakt tijdens de Red Hat Summit in San Francisco de winnaars bekend van de 2018 Women in Open Source Award. Dit zijn Dana Lewis, oprichtster van de Open Artificial Pancreas System (OpenAPS) beweging en Zui Dighe, een studente aan de Duke University.

De awards zijn door Red Hat in het leven geroepen om vrouwen in het zonnetje te zetten die belangrijke bijdragen leveren aan opensourceprojecten en -community’s, of op innovatieve manier gebruikmaken van de opensourcemethode. Dit jaar werden nominaties in twee categorieën geaccepteerd: academisch (studenten aan een hogeschool of universiteit) en community (bijdragers aan een opensourceproject). De finalisten zijn geselecteerd op basis van de nominatiecriteria en de winnaars zijn bepaald via een publieke stemming.

Dana Lewis is de oprichtster van de OpenAPS-beweging en maker van het DIY Artificial Pancreas System. Zij won de prijs in de community-categorie. OpenAPS is een open en transparante poging om de Artificial Pancreas System (APS) technologie op een veilige en effectieve manier beschikbaar te maken om levens te redden en de last van type 1-diabetes te verminderen. Lewis levert al vier jaar opensourcebijdragen, en begon haar werk omdat de diabetesapparatuur haar frustreerde. Ze had geen realtime toegang tot haar bloedglucosegegevens en de glucosemeter die haar waarschuwt zodra haar glucosewaarden dalen, was niet luid genoeg om haar ’s nachts wakker te maken. Hierdoor kwam haar leven in gevaar. Het luidere alarmsysteem dat ze ontwikkelde, evolueerde in minder dan een jaar tot het open source kunstmatige pancreassysteem. In de afgelopen jaren is de OpenAPS-community wereldwijd gegroeid. Meer dan 600 mensen gebruiken nu verschillende systemen die op haar originele ontwerp gebaseerd zijn. Lewis faciliteert ook onderzoeksprojecten via de Nightscout Data Commons en de OpenAPS Data Commons. Verder heeft ze opensourcetools ontwikkeld om onderzoekers aan te moedigen om zich bezig te houden met de datasets van diabetes en zo helpen hun inspanningen te versnellen.

Dighe is studente aan de Duke University en won de prijs in de academische categorie. Ze heeft een bachelordiploma behaald in biomedical engineering en informatica. Ze levert ruim twee jaar opensourcebijdragen en gebruikt de kracht van open source om impact te maken op haar campus en daarbuiten. Dighe werkt aan een opensourcesysteem dat met behulp van een op Arduino gebaseerd apparaat de temperaturen en GPS-locaties van vaccins bijhoudt wanneer ze ontwikkelingslanden binnenkomen. Ze kreeg de titel Katsouleas NAE Grand Challenge Scholar voor haar werk aan vaccindragers en is gepassioneerd over het overbruggen van de kloof tussen medische innovatie en behoefte. Op de campus was ze de chief technology officer van Campus Enterprises, een door studenten geëxploiteerd bedrijf dat Durham verbindt met de Duke-community om online bestellen, het bezorgen van eten en wasgoed, catering en technologiediensten aan te bieden. Dighe herstructureerde de backend en de technische stack voor het Campus Enterprises-product. Ze is ook de technologieleider van een transcontinentaal team van ingenieursstudenten van Duke en Makerere University.

De winnaars ontvangen elk een stipendium ter waarde van 2.500 dollar waarbij wordt voorgesteld om dit bedrag te gebruiken om opensourceprojecten te ondersteunen. Daarnaast worden ze uitgelicht op Opensource.com en krijgen ze de gelegenheid om te spreken tijdens het toekomstige Red Hat Women’s Leadership Community-event.

Quotes

DeLisa Alexander, executive vice president and chief people officer van Red Hat

“Felicitaties aan Dana en Zui voor het winnen van de 2018 Women in Open Source Award. Hun bijdragen zijn fantastische voorbeelden van hoe open source wordt gebruikt om een verschil te maken in het leven van mensen. Wij zijn gepassioneerd over het promoten van de impact die vrouwen in open source maken en ik ben niet alleen geïnspireerd door hun werk, maar ook door hun inspanningen als mentor en pleitbezorger voor anderen.”

Dana Lewis, oprichtster van de OpenAPS-beweging

“Ik voel me vereerd om deel uit te maken van een geweldige groep vrouwen die zijn genomineerd voor de Red Hat Women in Open Source Award. Het zou gemakkelijk zijn om te focussen op eenvoudige metrieken, zoals traditionele op commit-based tellingen voor het evalueren van opensourcebijdragen, maar open source bevat zoveel meer. Door dit feit te erkennen wordt het makkelijker de bijdragen van alle verschillende deelnemers aan een opensource-community volledig te erkennen. Ik ben dankbaar dat ik over open source heb geleerd. Dit heeft me geholpen om van OpenAPS te maken wat het nu is. Ik ben verheugd om met onze community’s te blijven onderzoeken hoe open source kan helpen onze gezondheid en gezondheidszorg te veranderen.”

Zui Dighe, studente aan de Duke University

“Het is zo belangrijk om gemeenschapsgevoel te creëren voor vrouwen en meisjes in ondervertegenwoordigde gebieden, en dat is precies het platform dat open source kan bieden. Ik ben geïnspireerd door de verhalen van de finalisten voor de Red Hat Women in Open Source Award en leer over de diverse projecten waaraan ze hebben gewerkt. Open source is veel meer dan alleen code en afstudeerprojecten. Het vertegenwoordigt samenwerking en de uitwisseling van gedachten om te bouwen aan iets dat impact heeft. Door open source werd ik een ontwikkelaar. Ik ben zeer vereerd om deze prijs in ontvangst te mogen nemen en ik hoop dat mijn verhaal jonge meisjes zal inspireren om ook een bijdrage te leveren en van open source te leren. Wij zijn de toekomst en onze ideeën zullen verandering teweegbrengen. Ik kijk er naar uit om verder te leren van opensource-community’s en bij te dragen aan het creëren van datagedreven systemen voor ontwikkelingslanden.”

Extra informatie
Volg Red Hat
Over Red Hat
Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen. Met een communitygedreven benadering biedt Red Hat een betrouwbare en high-performance cloud, Linux, middleware, storage en virtualisatietechnologieën. Daarnaast biedt Red Hat ondersteuning, training en consultancy. Als de verbindende factor in een wereldwijd netwerk van enterprises, partners en open source communities helpt Red Hat essentiële en innovatieve technologieën te creëren die groei faciliteren en klanten voorbereiden voor de toekomst. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com.

Forward-Looking Statements
Certain statements contained in this press release may constitute “forward-looking statements” within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements provide current expectations of future events based on certain assumptions and include any statement that does not directly relate to any historical or current fact. Actual results may differ materially from those indicated by such forward-looking statements as a result of various important factors, including: risks related to the ability of the Company to compete effectively; the ability to deliver and stimulate demand for new products and technological innovations on a timely basis; delays or reductions in information technology spending; the integration of acquisitions and the ability to market successfully acquired technologies and products; risks related to errors or defects in our offerings and third-party products upon which our offerings depend; risks related to the security of our offerings and other data security vulnerabilities; fluctuations in exchange rates; the effects of industry consolidation; uncertainty and adverse results in litigation and related settlements; the inability to adequately protect Company intellectual property and the potential for infringement or breach of license claims of or relating to third party intellectual property; changes in and a dependence on key personnel; the ability to meet financial and operational challenges encountered in our international operations; and ineffective management of, and control over, the Company’s growth and international operations, as well as other factors contained in our most recent Annual Report on Form 10-K (copies of which may be accessed through the Securities and Exchange Commission’s website at http://www.sec.gov), including those found therein under the captions “Risk Factors” and “Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations”. In addition to these factors, actual future performance, outcomes, and results may differ materially because of more general factors including (without limitation) general industry and market conditions and growth rates, economic and political conditions, governmental and public policy changes and the impact of natural disasters such as earthquakes and floods. The forward-looking statements included in this press release represent the Company’s views as of the date of this press release and these views could change. However, while the Company may elect to update these forward-looking statements at some point in the future, the Company specifically disclaims any obligation to do so. These forward-looking statements should not be relied upon as representing the Company’s views as of any date subsequent to the date of this press release.

###

Red Hat and the Shadowman logo are trademarks or registered trademarks of Red Hat, Inc. or its subsidiaries in the U.S. and other countries. Linux® is the registered trademark of Linus Torvalds in the U.S. and other countries.
Laatste van Red Hat, Inc.  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 58 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Red Hat, Inc. contact  

Logo Red Hat, Inc.

  +31 334503000
  benelux@redhat.com
  www.redhat.com
Red Hat, Inc. sociaal  


Red Hat, Inc. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Moneezy
Logo evisit
Logo Quinyx
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo PEAK-IT
Logo devolo
Logo Thinkwise
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Telindus
Logo myBrand
Logo Ivanti
Logo AnylinQ
Logo Tech Data Nederland
Logo bunq
Logo SecureMe2
Logo Eaton
Logo Diamanti
Logo Shippeo
Logo Motiv ICT Security
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88768 persberichten
- 5735 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8357 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl