www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.EVENTIVE.nl
2471 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (528 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Dimension Data en Cisco breiden antistroperijproject verder uit op Afrikaanse continent

Uitbreiding is gevolg van succesvolle pilot in Zuid-Afrika, waarbij neushoornstroperij met 96 procent werd verminderd

Barneveld, 8 mei 2018 – Wereldwijde technologiegiganten Dimension Data en Cisco breiden hun programma tegen stroperij, Connected Conservation, uit naar Zambia, Kenia en Mozambique om ook daar de neushoorn te beschermen. Aanvullend wordt de strijd aangegaan tegen het stropen van grote aantallen Afrikaanse savanneolifanten. Dit in opvolging van een succesvolle pilot waarbij de bedrijven ’s werelds meest geavanceerde technologie inzetten in een privaat wildreservaat aangrenzend aan het wereldberoemde Kruger National Park in Zuid-Afrika.Het aantal gestroopte neushoorns is sinds de Connected Conservation-technologie werd toegepast in het reservaat in november 2015 met 96 procent afgenomen. In 2017 werd geen enkele neushoorn in het gebied gestroopt.

Elke dag hebben overal ter wereld honderden leveranciers en aannemers, personeelsleden, beveiligingsmedewerkers en toeristen toegang tot wildreservaten en -parken. Het doen en laten van mensen in deze parken wordt vaak niet gemonitord, omdat het reservaat zich op een afgelegen locatie bevindt met minimale IT-infrastructuur en toegangscontrole, met handmatige beveiligingsprocessen en zeer beperkte communicatie.

Bruce Watson, bestuurslid van de Dimension Data Group: “Veel bedrijven hebben zich toegewijd aan het beschermen van deze dieren middels uiteenlopende reactieve initiatieven, zoals onthoorning of het installeren van sensors in de hoorn of onder de huid. Het probleem met deze reactieve methoden is echter, dat het dier al gedood en gestript is eer de rangers bij het dier aankomen.”

“De technologie van het Connected Conservation-model is ontworpen om het land te beschermen tegen de mens. De dieren worden niet aangeraakt en mogen vrij rondlopen, terwijl ze beschermd worden door een combinatie van geavanceerde technologie, mensen en gadgets”, voegt Watson toe.

De visie van Cisco en Dimension Data is om de oplossing overal in Zuid-Afrika en in Afrika, en op wereldwijde schaal toe te passen en zo alle soorten bedreigde dieren te beschermen, zoals de leeuw, het schubdier, de olifant, de Indiase en Aziatische tijger, en haaien en roggen. Het volgende project, in een anoniem park in Zambia, staat al op de planning. Dit wordt opgevolgd door projecten in Kenia en Mozambique, waarbij de focus voornamelijk zal liggen op het beschermen van de olifant. 

Volgens een Great Elephant Census[1] (GEC) is de savanneolifantenpopulatie tussen 2007 en 2014 met dertig procent afgenomen, wat gelijk staat aan 144.000 olifanten. De GEC werd in 2016 uitgevoerd door het in Seattle gevestigde Vulcan Inc, het bedrijf achter het netwerk van organisaties en initiatieven van Paul G. Allen, filantroop en medeoprichter van Microsoft. Op dit moment neemt het aantal olifanten elk jaar met acht procent af, voornamelijk vanwege stropen.

Het onderzoek wees tevens uit dat tussen de vierduizend en zesduizend stropers afkomstig waren uit huishoudens binnen de Game Management Area’s (GMA’s). Onder hen zijn ook vissers die via waterpartijen het wildreservaat binnenkomen.

Er wordt een speciale controlekamer gebouwd voor Zambia’s waterpolitie om activiteit op de meren en in het park te overzien. Om stropers te onderscheppen voordat ze bij de dieren kunnen komen, worden snelle boten ingezet.Verdere hulpmiddelen die worden toegepast in Zambia
  • Op radiomasten gemonteerde warmtecamera’s creëren een permanente, virtuele barrière op de parkgrens. De camera’s die de toegangspoorten controleren, worden door personeel in de controlekamer in de gaten gehouden.
  • Met behulp van CCTV-analyse wordt een virtuele val gecreëerd, die automatisch beweging vaststelt van vissers en vissersboten op het meer. Uiteindelijk zullen parktoezichters de data kunnen analyseren om een bewegingspatroon vast te stellen en ook personeel op de hoogte kunnen stellen als er ’s nachts iemand over de grens beweegt.
  • Op de radiomasten zal tevens wifi worden geïnstalleerd, zodat mobiele apparaten en warmtecamera’s van rangers en beveiligingsteams bekeken en gedeeld kunnen worden, en er communicatie kan plaatsvinden tussen personeel zonder dat gesprekken kunnen worden opgevangen door stropers.
Watson: “Ook werken we met de Zambiaanse autoriteiten en de vissersgemeenschap samen om een gecentraliseerd, digitaal visvergunningssysteem in te stellen, dat inzicht geeft in individuen die zich voordoen als vissers, maar eigenlijk stropers zijn.”

Karen Walker, senior vicevoorzitter en hoofd Marketing bij Cisco, zegt: “Technologie biedt ons nu meer dan ooit de mogelijkheid om de wereld te verbeteren. Bij Cisco zetten we alles op alles om een verschil te maken door de wereld te verbinden en de langst bestaande en meest kwetsbare dieren te beschermen met de nieuwste technologie op het gebied van connectiviteit.”

“Door samen te werken met Dimension Data, hebben we een veilig en betrouwbaar netwerk gecreëerd, dat 24 uur per dag actief is in wildreservaten in Zuid-Afrika en Afrika. We zijn ontzettend trots om deel uit te maken van de uitbreiding van Connected Conservation naar Afrika om zo meer bedreigde diersoorten te redden”, zegt Walker.

Watson voegt toe: “Onze visie is om samen met Cisco alle vormen van stropen wereldwijd te elimineren door voortgaande technologische innovatie en zo meer kwetsbare diersoorten in meer landen te beschermen.”

De technologie van het Connected Conservation-programma omvat digitale infrastructuur, hybride cloud, digitale werkplek en cybersecurity.

###

Over Cisco
Cisco (Nasdaq: CSCO) is wereldwijd leider in technologie en zorgt er sinds 1984 voor dat het internet werkt. De mensen, producten en partners helpen de maatschappij om veilig verbinding te maken en de digitale kansen van morgen vandaag al te benutten. Ga voor meer informatie naar cisco.com of volg @Cisco op Twitter.

Over Dimension Data
Dimension Data is een internationale technologie-integrator en managed service provider die klanten helpt grootse dingen te bereiken en nieuwe mogelijkheden creëert door gebruik te maken van technologie.

Dimension Data is opgericht in 1983 en heeft ondertussen een omzet van 8 miljard dollar. Sinds de oprichting is de organisatie uitgegroeid tot marktleider in het ontwerpen, beheren en optimaliseren van de moderne technologieomgevingen, die zich blijven ontwikkelen. Met het hoofdkantoor in Johannesburg en 28.000 werknemers in 46 landen brengt Dimension Data de beste technologie ter wereld van marktleiders en nichepioniers samen – van consulting, technische en supportdiensten tot en met een volledige managed service. Als trots lid van de NTT-familie investeert Dimension Data aanzienlijk in innovatie, wat al heeft geleid tot ruim 100 prestigieuze branche-awards voor zijn inzet om excellentie en innovatie te stimuleren. Ga naar www.dimensiondata.com/nl.


[1] The Great Elephant Census was een samenwerking tussen Microsoft-medeoprichter Paul G. Allen’s Vulcan Inc – en Elephants Without BordersAfrican Parks, de Frankfurt Zoological Society, de Wildlife Conservation Society, de Nature Conservancy, de IUCN African Elephant Specialist Group en Save the Elephants.
Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Persberichten van vrijdag 18 oktober 2019  
bGrid stelt Bart Melis aan als CEO

Veeam voor derde jaar op rij uitgeroepen tot Leader in Gartner 2019 Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions
Luisterhuis en CB gaan samen

Nuance en Microsoft werken samen om de arts-patiënt ervaring te transformeren

Cumulus Networks stelt datacenter-innovaties beschikbaar voor de modernisering van campusnetwerken

Sharp breidt BIG PAD-aanbod uit met zes interactieve 4K-schermen  

RoSecure voegt Ajax Systems toe aan portfolio

Red Hat breidt Kubernetes-ontwikkelaarservaring uit met nieuwe versie Red Hat OpenShift 4

Naadloze koppeling CRM-systeem Salesforce en ECM-oplossing Doxis4

Workday breidt zijn voorsprong in technologie uit met innovaties voor de veranderende wereld van HR

Workday versterkt bestaande technologie met innovaties voor de veranderende wereld van finance

Heijmans uitvoerders werken 25% efficiënter dankzij nieuwe projectmanagementtool

IFS onthult blauwdruk voor geëvolueerde architectuur

Samsung Electronics behoudt 6e plaats in Interbrand’s Best Global Brands 2019

50 startups gaan met Constantijn van Oranje mee naar CES2020 in Las Vegas

BlackBerry Cylance integreert met Backstory Chronicle

Dataiku stelt Chief People Officer en Chief Customer Officer aan voor versnelde wereldwijde groei
Geplaatst:
Verstreken tijd: 528 dagen
PR contact  
Logo LVTPR
Dimension Data contact  
Logo Dimension Data
Dimension Data sociaal  
Dimension Data tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Icontact BV
Logo NewChannel
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo RoSecure
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Veeam Software
Logo Nuance
Logo Cumulus Networks
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Red Hat, Inc.
Logo SER Group
Logo Workday
Logo Workday
Logo myBrand
Logo IFS
Logo Datto
Logo NTT Ltd.
Logo Databricks
Logo Databricks
Logo Eaton
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlContentbureau