coMakeIT benoemt Thijs Petter tot CTO

coMakeIT verwelkomt Thijs Petter als nieuwe CTO. Thijs zal onderdeel worden van het executive managementteam en leiding geven aan technologische innovaties.
Thijs heeft meer dan 20 jaar ervaring in de ontwikkeling van complexe softwareproducten. Hierdoor beschikt Thijs over de juiste vaardigheden om de klanten van coMakeIT te helpen volop gebruik te maken van nieuwe technologische ontwikkelingen.

Thijs begon zijn carrière in de jaren 90 bij Baan Software als mede ontwikkelaar van de Baan Virtual Machine. Een cruciaal onderdeel voor het succes van Baan ERP software. Hij speelde een belangrijke rol in de adoptie van XML en de ontwikkeling van de Enterprise Service Bus (ESB) om het hart van de ERP engine open te maken voor internet.

Daarna is hij onderdeel geweest van het core team van TopTier Software wat later werd overgenomen door SAP en een belangrijke basis vormde voor het succes van de SAP NetWeaver suite.

De volgende stap in zijn carrière was Cordys waar hij key architect was van het ontwikkelen van het op SOA gebaseerd PaaS platform. Hierop, en mede vanuit zijn ervaring met grote ERP-implementaties heeft hij diverse enterprise level cloud-based, model-driven, collaborative systemen geïmplementeerd.

Zijn kennis van model-based en event-driven architectuur zal voor onze klanten van grote waarde zijn bij het bouwen van schaalbare software platforms.

Thijs is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit als Master in Bestuurlijke Informatica. Hij staat bekend om zijn grote kennis op het gebied van CMMN (Case Management Modelling & Notation) en micro services architecture.