Samenwerking, Schneider Electric, Nexton en BluBrick Real Tech voor slimme en duurzame gebouwen

Hoofddorp, 18 april 2018 - Drie marktspelers op het gebied van SMART Buildings gaan vanaf 1 mei 2018 een partnership met elkaar aan om in de Nederlandse markt verschillende (eind)klanten te adviseren bij het opleveren van nieuwe duurzame en intelligente gebouwen. Op woensdag 18 april tekenen Schneider Electric, Nexton (voorheen Mega Elektra Holding)  BluBrick Real Tech een intentieverklaring om de samenwerking kracht bij te zetten. In 2018 zullen deze drie partijen verschillende projecten opleveren. Het eerste project is het realiseren van het nieuwe hoofdkantoor van Nexton aan de Paasheuvelweg in Amsterdam.Binnen deze samenwerking zal Schneider Electric producten, services & solutions voor SMART Buildings leveren voor de vastgoedprojecten die Nexton en BluBrick Real Tech aannemen en/of uitvoeren. Nexton biedt tevens de expertise in het bouw- en installatietraject van deze projecten. De kracht van de samenwerking tussen de drie partijen is het - vroegtijdig - delen van marktkennis en marktopdrachten. De partijen zullen met elkaar samenwerken met als doel om de gebruikerswensen van het pand te begrijpen en optimaliseren – of het nu gaat om over de ´Well Being´ van de huurders en gebruikers, of het optimaal energiebeheer van het pand.

Schneider Electric
Schneider Electric heeft tientallen jaren van expertise en ervaring opgedaan in gebouwen, datacentra, industrie en infrastructuur. Met behulp van het interoperationele technologieplatform EcoStruxure™ brengt Schneider Electric energie, automatisering en software samen binnen vastgoed en vastgoedprojecten.

Nexton
Nexton (voorheen Mega Elektra Holding) heeft jarenlange ervaring in de samenwerking tussen projectontwikkelaars, eindgebruikers, huurders en technische specialisten. Nexton installeert alle techniek in gebouwen. Hierbij worden data van verschillende bronnen en SMART building technology geïntegreerd. SMART toepassingen maken het leven aangenamer. Zo leidt een app op de smartphone naar een beschikbare parkeerplek, vrije vergaderruimte of de noodzakelijke medische apparatuur. Nexton laat systemen binnen de thema’s comfort, efficiency, zekerheid en duurzaamheid met elkaar communiceren voor een optimaal resultaat. Diverse installatiebedrijven maken deel uit van Nexton, alsmede deelnemingen in diverse techniek bedrijven.
www.nexton.nu

BluBrick Real Tech
BluBrick Real Tech heeft ruime ervaring op het gebied van SMART buildings technology en slimme ontwikkelingen van vastgoed. Ook op het gebied van CSR en huisvestingsvraagstukken is BluBrick Real Tech nauw betrokken bij het integreren van een duurzaamheidsbeleid, huisvestingsstrategie en het toepassen van innovatieve verduurzamingsmodellen.
www.blubrick.nl