www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (524 dagen geleden)
Bedrijf:

Ortec Finance lanceert oplossing voor Factor-based ALM

Rotterdam, 17 april 2018 - Ortec Finance, de global technology en solutions provider voor investeringsbeslissingen, komt met een primeur: de eerste Factor-based Asset Liability Management (ALM) oplossing, die vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar is. De oplossing is ontworpen in samenwerking met de professoren Jules van Binsbergen (Wharton School University of Pennsylvania) en Ralph Koijen (NYU Stern School of Business) en is gebaseerd op academische bevindingen die hebben aangetoond dat een strategische benadering van factor-based investing kan helpen om een beter risico- en rendementsprofiel te creëren, wat de kansen vergroot dat investeerders hun doelen zullen behalen.

Hens Steehouwer, Head of Research bij Ortec Finance, zegt er het volgende over: "Factor-based investing is vaak onderdeel van een beleggingsbeleid, maar wordt over het algemeen toegepast op operationeel niveau en beschouwd als onderdeel van de tactische implementatie. De strategische focus is traditioneel gericht op belangrijke investeringsbeslissingen, zoals de aandelen-obligatie afweging of het afdekken van rente- en valutarisico's. Maar onderzoek heeft nu aangetoond dat een strategische focus op factor-based investing een pensioenfonds, of andere institutionele beleggers, ook kan helpen om een efficiënter risico- en rendementsprofiel te creëren."

"In onderzoek en praktijkstudies die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd, zien wij duidelijk bewijs dat het analyseren en verbeteren van factor exposures van invloed is op het strategische risico- en rendementsprofiel van een institutionele belegger. Onze factor-based ALM oplossing maakt deze theorie nu beschikbaar voor de praktijk."

Steehouwer vervolgt: "Met behulp van geavanceerde technologie verkrijgen we eerst een duidelijk beeld van de strategische factoren waaraan een fonds gewild of ongewild is blootgesteld. Op basis hiervan variëren we vervolgens de strategische factor exposures van het fonds en beoordelen we de invloed ervan op het risico- en rendementsprofiel. Op deze manier zijn we in staat om een realistisch beeld te construeren van hoe factor-based investing het fonds kan beïnvloeden, wat het in staat stelt om beter gefundeerde beslissingen te nemen."

------------einde persbericht-------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Over Ortec Finance
Ortec Finance is een global technology en solutions provider op het gebied van financieel risico- en rendementsbeheer en helpt investeerders bij het maken van complexe investeringsbeslissingen. Ortec Finance is in 1981 opgericht in Rotterdam en heeft ca. 250 medewerkers die wiskundig inzicht, marktkennis en praktische uitvoering combineren om tot innovatieve en pragmatische oplossingen te komen. Het bedrijf ondersteunt bij de financiële besluitvorming van institutionele en private beleggers.

Ortec Finance ontwerpt en maakt oplossingen voor asset-liability management, ex-ante en ex-post risicomanagement, performance-attributie, risico-attributie en doelgerichte financiële planning, en past die oplossingen ook toe. Het wereldwijde klantenbestand met in totaal tweeëneenhalf biljoen dollar aan beheerd vermogen bestaat uit grote pensioenfondsen, verzekeraars, woningcorporaties, investment management en private wealth management.

Links:
Meer over Ortec Finance
Meer over Factor-based ALM

Media contacten:

Contactpersoon:
Ortec Finance
Anja Deelen
Head of Marketing
E-mail: anja.deelen@ortec-finance.com
Telefoon: 010-7005448
Mobiel: 06-15120524
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Ortec Finance  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 524 dagen
Ortec Finance contact  
Logo Ortec Finance
Ortec Finance sociaal  
Ortec Finance tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Barracuda Networks
Logo Cegeka
Logo Poly
Logo commercetools
Logo Schneider Electric
Logo ISBW
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Interxion
Logo SAP Concur
Logo Red Hat, Inc.
Logo AvePoint
Logo Valid
Logo TomTom Telematics
Logo Descartes
Logo SAP
 
www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl