www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlContentbureau
2517 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (3 jaar en 27 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

NEXUS introduceert nieuw, volledig web-based applicatieportfolio START! voor ggz

Doelgroep- en procesgerichte applicaties ondersteunen zorgsector met passende functionaliteiten

Nieuwegein, 17 april 2018 NEXUS Nederland, de toonaangevende solution provider van IT-oplossingen voor de zorg, introduceert zijn nieuwe web-based applicatieportfolio START! voor de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Met de applicaties krijgen zorgaanbieders en hun onderaannemers geïntegreerde toegang tot de zorginformatie en functionaliteiten die passen bij hun werkproces – aangeboden vanuit de zorgaanbieder of de cloud. Hiermee komt NEXUS tegemoet aan de behoefte van betrokken stakeholders in de zorg aan toegang tot, en uitwisseling van gegevens.

START! omvat een reeks applicaties, te gebruiken vanaf elk device. Zorgaanbieders kunnen het applicatieportfolio aanbieden aan door hen gecontracteerde partijen – zoals wijkbegeleiders, jeugdhulpverleners, sociaalpsychiatrisch verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en kinderartsen – voor toegang tot het zorgsysteem, op afstand en vanaf elke locatie. Zo krijgen deze zogenaamde ‘onderaannemers’ inzicht in alle relevante zorginformatie, medicatie en de verantwoordingsconcepten die de zorgaanbieder bijvoorbeeld met gemeenten heeft gecontracteerd.

Losse applicaties
De verschillende varianten van de oplossing zijn ook los te gebruiken door interne medewerkers van zorgorganisaties. Zo ontvangen kinderartsen met START! de benodigde cliëntinformatie, schrijven zij medicatie voor en plannen zij afspraken in. Daarnaast maken wijkbegeleiders in het sociale domein met START! gebruik van beschikkingsinformatie, hulpverleningsplannen, agendaplanning, rapportage en een signaleringsplan. De variant voor de basis-ggz richt zich volledig op de medewerkers, die met de applicatie eenvoudig cliënten inschrijven, intakes en afspraken inplannen en verantwoording afleggen, maar ook toegang krijgen tot informatie over de cursus en medicatie.

Beveiliging en integratie
Alle START!-applicaties zijn beveiligd via two factor authentication waarbij gebruikers twee stappen succesvol moeten doorlopen om toegang te krijgen. Dit draagt bij aan een hogere mate van toegangsbeveiliging. Daarnaast zijn de applicaties eenvoudig te configureren en te integreren in de bestaande Elektronisch Voorschrijf Systemen (EVS), Routine Outcome Monitoring-systemen (ROM) en eHealth-applicaties van zorginstellingen. Dankzij nauwe samenwerking met logistieke en financiële systemen zijn zorgorganisaties bovendien verzekerd van een volledige en correcte verantwoording naar debiteuren toe.

Jan Wouda, productmanager bij NEXUS Nederland: “De manier waarop zorgverleners en cliënten zorg leveren en ontvangen, verandert snel. Denk aan mobiel en flexibel werken, het digitaal delen van op basis van zorginformatiebouwstenen gestandaardiseerde gegevens, en het gezamenlijk werken aan plannen. Nieuwe regelgeving, zoals de Wet langdurige zorg, maar ook regelgeving binnen de decentralisatie van zorg of het sociale domein, vereisen bovendien dat zorgaanbieders onderaannemers contracteren voor het leveren van zorgarrangementen of delen daarvan. Dit vraagt om adequate ondersteuning en efficiënte gegevensuitwisseling tussen alle betrokken partijen. START! speelt in op deze steeds groter wordende behoefte, waarbij het gebruik van zorginformatiebouwstenen in zowel vastlegging als uitwisseling van gegevens de basis vormt.”

Shahriar Fazili, accountmanager bij NEXUS Nederland: “NEXUS Nederland is van mening dat je niet moet kijken naar welke functionaliteit je personen aanbiedt, maar naar de processen waar die personen onderdeel van zijn. Dat varieert van ambulante thuiszorg door Flexible Assertive Community Treatment-medewerkers – FACT – of Intensive Home Treatment-medewerkers – IHT – tot crisisdiensten die zich bezighouden met registratie van acute crisismeldingen. Daarom ondersteunt START! het proces met specifieke functionaliteiten, zoals een agenda of caseload, toegang tot de benodigde cliëntinformatie of een rapportagefunctionaliteit. Ggz-instellingen werken vaak met een geïntegreerd zorgsysteem dat een bepaalde infrastructuur vereist, en het aanbieden van dergelijke oplossingen aan externe medewerkers van andere organisaties brengt hoge kosten met zich mee. START! bestaat uit lichte applicaties die na een minimale gebruikersregistratie snel en eenvoudig aan te bieden zijn aan externe zorgverleners. En dat alles binnen de regelgevingen omtrent security en privacy.”

###

Over NEXUS Nederland
NEXUS Nederland B.V., onderdeel van de NEXUS Groep, is de toonaangevende solution provider van IT-oplossingen voor de zorg. Het levert specialistische kennis, gericht advies en vernieuwende IT-oplossingen die het zelf ontwikkelt, verkoopt, implementeert en onderhoudt. Daarbij staat niet de IT, maar de behoefte van de klant centraal. Zo kunnen zorgaanbieders zich focussen op hun kerntaken en levert NEXUS Nederland een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg in Nederland. Meer informatie is te vinden op www.nexus-nederland.nl.

De negenhonderd medewerkers van NEXUS AG, het moederbedrijf van de NEXUS Groep, ondersteunen ziekenhuizen, revalidatiecentra en bejaardentehuizen met de modernste IT-toepassingen in 21 landen in Europa en het Midden-Oosten.

Neem voor meer informatie contact op met:
LVTPR
Edmee Verbeek / Gijs van Beek / Mari Carmen Rivera Campos
T +31 (0)30 65 65 070
E NexusR@lvtpr.nl
Tags  
Laatste van NEXUS Nederland  
NEXUS introduceert nieuw, volledig web-based applicatieportfolio START! voor ggz

Bernhoven succesvol live met NEXUS / EPD
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3 jaar en 27 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
NEXUS Nederlan.. contact  

Logo NEXUS Nederland

  +31 (0)30-601 5600
  info@nexus-nederland.nl
  nexus-nederland.nl
NEXUS Nederlan.. sociaal  


NEXUS Nederlan.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Thinkwise
Logo Flanderijn
Logo Pegasystems
Logo XpertHR
Logo ENGIE
Logo Zoom
Logo NTT Ltd.
Logo Poly
Logo Citrix
Logo VTKE
Logo Banking Circle
Logo Lightspeed
Logo Thinkwise
Logo ilionx
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91124 persberichten
- 5977 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10274 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.com