www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2477 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (610 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Franssen Communicatie

CodeMeter beheert licenties PC Worx Engineer van Phoenix Contact

E-businessmodel bij levering software voor industriële automatisering via schaalbare licenties

Hengelo, april 2018 – Tijdens de aanstaande Hannover Messe (23 t/m 27 april) maken Phoenix Contact Electronics en Wibu-Systems bekend dat zij hun belangrijkste technologiën zullen gaan integreren. Phoenix Contact is een wereldwijd opererende Duitse onderneming op het gebied van elektrotechnische constructies, elektronische componenten en productieautomatisering. Wibu-Systems is een eveneens Duitse onderneming, mondiaal actief op het terrein van softwarebeveiliging en licentiemanagement onder de productnaam CodeMeter. Deze oplossing zal standaard worden meegeleverd met het geavanceerde PLCnext besturingsysteem van Phoenix Contact.  

PC Worx Engineer is een bekende, omvangrijke ontwikkelomgeving voor programmatuur op de vele verschillende besturingsapparaten van Phoenix Contact, waarmee complexe automatiseringsprocessen zijn in te richten. De ontwikkeltools zijn leverbaar in diverse betaalde varianten met uiteenlopende functionaliteit. Daarnaast stelt Phoenix Contact ook gratis versies beschikbaar, waaraan aanvullende functies (add-ins) zijn toe te voegen. Onder invloed van de Industrie 4.0 uitgangspunten verschuift de waardeketen binnen de industriële automatisering van hardware naar software. Die ontwikkeling maakt een centraal beheer van de gebruikslicenties voor software gedurende de levencyclus van industriële besturingsystemen noodzakelijk.

In eerste aanleg lag bij Phoenix Contact de focus op het leveren van software tools in modulaire, schaalbare vorm, geschikt voor  efficiënte distributie. Verder diende het licentiebeheersysteem de digitaal vastgelegde kennis af te schermen en de verschillende wereldwijde ERP-implementaties ten behoeve van de bedrijfsvoering van Phoenix Contact te ondersteunen.

CodeMeter voldeed geheel aan de verwachtingen. AxProtector.NET versleutelt automatisch de verschillende softwaremodules en beschermt deze tegen piraterij en reverse engineering. CmActLicense, maakt een versleuteld en ondertekend bestand aan die de gebruikslicentie verbindt met de vingerafdruk van het systeem waarop de software draait. Als alternatief laten die licenties zich ook controleren en handhaven via CmDongle, een hardwaregebonden beveiliging in de vorm van een USB-stick, een geheugenkaart of een chip (ASIC: Apllication Specific Integrated Circuit). Met CodeMeter License Central zijn de licenties aan te maken, te distribueren en te beheren van software en aanvullende modules voor zowel afzonderlijke installaties als voor netwerkconfiguraties, demo versies en tijdelijke noodoplossingen.

De integratie met de diverse ERP-toepassingen van Phoenix Contact geschiedt met behulp van CodeMeter License Central Connector. Die maakt de koppelingen tussen Wibu-Systems online database oplossing en de Phoenix Contact implementaties van zowel SAP als Baan. De bestellingen voor PC Worx Engineer komen van de diverse Phoenix Contact filialen terecht in het SAP- systeem op het hoofdkantoor en worden daar onmiddellijk verwerkt.

Oliver Winzenried, CEO en oprichter van Wibu-Systems, verheugt zich op de verdere mogelijkheden die voortkomen uit deze eerste fase van de samenwerking met Phoenix Contact. “Bedrijven spenderen een groot deel van hun IT-budget aan data gedreven applicaties, cloud gebaseerde platformen en beveiligingstechnologie. Die uitgaven zijn geen louter kosten, maar eerder investeringen in een digitale, wereldwijde marktplaats. De vruchtbare samenwerking met Phoenix Contact reflecteert de digitale transformatie van   technische industrieel georienteerde commercie naar nieuwe bedrijfsmodellen met directe, maar tevens gedifferentieerde response op vragen uit de markt”.

Friedrich Wegener, specialist in software standaardisatie bij Phoenix Contact Electronics, voegt toe: “Phoenix Contact zocht naar een omvangrijke oplossing voor beveiliging en flexibele licentiëring, bruikbaar voor zowel de PC software tools als de hardwaregebonden onderdelen van de  PLC-programmabibliotheken. De technologie van Wibu-Systems is nu al voorbereid op de eisen van industriële cloud oplossingen voor de toekomst.  Na een uitgebreid marktonderzoek van geschikte leveranciers van licentiemanagement oplossingen viel de keuze al snel op Wibu-Systems.”

Over Wibu-Systems
WIBU-SYSTEMS AG (WIBU®) met het hoofdkantoor in het Duitse Karlsruhe, is in 1989 opgericht door Oliver Winzenried en Marcellus Buchheit. De onderneming is een innovatieve marktleider op het gebied van beveiligingstechnologie voor mondiaal softwarelicentiebeheer. De brede reeks oplossingen van Wibu-Systems bieden een oplossing voor het afschermen van alle vormen van digitale content, inclusief intellectueel eigendom en software applicaties voor computer systemen, mobiele toepassingen, industriële automatiseringsoplossingen en cloud-diensten.  Wibu-Systems BV is een zelfstandige onderneming, gevestigd aan de Welbergweg 19, 7556 PE in Hengelo en staat onder leiding van Marcel Hartgerink. Via zijn bedrijf Identi-Holding BV is hij tevens eigenaar van Wibu-Systems Ltd en de overige bedrijven, verantwoordelijk voor de activiteiten in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Portugal en Spanje, 

Voor meer informatie: www.wibu-systems.nl, tel.: 074 7501495Phoenix Contact selecteert de veilige licentiebeheertechnologie van Wibu-Systems CodeMeter voor de distributie van PC Worx Engineer.

Op de foto van links naar rechts: Hans-Juergen Koch, Executive VP, Business Area Industry, Management and Automation, Phoenix Contact Electronics GmbH, Friedrich Wegener, specialist software standaardisatie Phoenix Contact, Oliver Winzenried, CEO en oprichter WIBU-SYSTEMS AG, Roland Bent, General Manager, Phoenix Contact.
Eerder van WIBU-SYSTEMS  
26 nov 2019 Wibu-Systems en EOS nemen "last mile" in communicatie naar 3D-printers

20 sep 2019 Desoutter stroomlijnt de digitale transformatie met CodeMeter beveiliging en licentiemanagement technologie

22 aug 2019 CodeMeter drivende kracht achter leveringsproces van Vector automotive software
Cisco presenteert plan voor het internet voor het volgende decennium digitale innovatie

Valid benoemd tot Veeam Accredited Services Provider (VASP)

Google’s Year in Search: Ajax en Duncan trending in 2019

Gina van der Werf steps down as Supervisory Board member ICT Group

KPN Ventures investeert opnieuw in Sensara

Selligent en Cisco bundelen krachten voor een datagestuurde omnichannelklantervaring

Pepperminds kiest Pink Elephant als ICT-partner

Uitwisseling tussen patiënt en zorgverlener vergemakkelijkt door Zorgplatform en BeterDichtbij

Europees Bureau voor Visserijcontrole gunt contract aan Unisys voor IT-diensten en ondersteuning om visbestanden in stand te helpen houden

Een op de drie Nederlandse werknemers niet op de hoogte van AVG-beleid

Eerste Media Hack Day geslaagd voor alle partijen

Healthcare startup Kermit ontwikkelt analyseplatform met Mendix

Adobe voorspelt de visuele trends voor 2020

Dutch Analytics haalt investering van 2 miljoen euro op bij Global Founders Capital en BAM

Cybersecurity in 2020: vier voorspellingen

Onderzoek Ericsson: De 10 consumententrends voor 2030 – ‘Het internet van zintuigen’

Hoe meet je de werkelijke economische impact van cyberaanvallen?
Hipex wint zilveren FD Gazellen Award 2019

Cegeka neemt Dynamics 365-activiteiten over van CTB

Schneider Electric bevestigt duurzaamheidsambities tijdens COP25

Uniserver stelt Deirdre van der Burg aan als strategisch marketing manager

Frontline past zowel koers als naam aan en wordt Frontline Solutions

Sterke internationale groei Barracuda in de MSP-markt

Versleutelen van WAN-verbinding gebeurt te vaak niet volgens IT-beslissers

Bechtle en Ictivity tillen dienstverlening naar hoger niveau

Nuance versnelt toepassing van spraakherkenning in de gezondheidszorg met Dragon Medical One

2020 cybersecurity voorspellingen

Supply chain reorganisatie verbetert klantenservice en flexibiliteit Panasonic Toughbook

Western Digital's nieuwe WD Blue SSD met NVMe-protocol tot 4x sneller dan SATA SSD

FintechOS haalt € 12,7 miljoen op in Serie A voor wereldwijde expansie

AFAS Foundation en Missing Chapter Foundation ontwikkelen lesprogramma om kinderarmoede in Nederland bespreekbaar te maken

Cyberveiligvoor de financiëlesector in 2020
Geplaatst:
Verstreken tijd: 610 dagen
PR contact  

Logo Franssen Communicatie
WIBU-SYSTEMS contact  

Logo WIBU-SYSTEMS

  +31 (0)74 75 01 495
  info@wibu-systems.nl
  www.wibu-systems.nl
WIBU-SYSTEMS sociaal  


WIBU-SYSTEMS tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Hipex
Logo Sensus Process Management
Logo 1DigitalNL
Logo Netprofiler
Logo NewChannel
Logo Company Connect
Logo Insight
Logo Relined Fiber Network
Logo Smile
Logo Erniesoft
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Knowliah
Logo Google
Logo ICT-Partners
Logo NEG-ITSolutions
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo True B.V.
Logo Curvature
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo Cisco
Logo Valid
Logo Cegeka
Logo Schneider Electric
Logo Uniserver
Logo Barracuda Networks
Logo Telindus
Logo Ictivity
Logo Nuance
Logo Palo Alto Networks
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo SecureMe2
Logo Schneider Electric
Logo Fellowes Benelux
Logo I.R.I.S.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87300 persberichten
- 5571 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 6867 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl