www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com
2523 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (3 jaar en 4 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Franssen Communicatie

CodeMeter beheert licenties PC Worx Engineer van Phoenix Contact

E-businessmodel bij levering software voor industriële automatisering via schaalbare licenties

Hengelo, april 2018 – Tijdens de aanstaande Hannover Messe (23 t/m 27 april) maken Phoenix Contact Electronics en Wibu-Systems bekend dat zij hun belangrijkste technologiën zullen gaan integreren. Phoenix Contact is een wereldwijd opererende Duitse onderneming op het gebied van elektrotechnische constructies, elektronische componenten en productieautomatisering. Wibu-Systems is een eveneens Duitse onderneming, mondiaal actief op het terrein van softwarebeveiliging en licentiemanagement onder de productnaam CodeMeter. Deze oplossing zal standaard worden meegeleverd met het geavanceerde PLCnext besturingsysteem van Phoenix Contact.  

PC Worx Engineer is een bekende, omvangrijke ontwikkelomgeving voor programmatuur op de vele verschillende besturingsapparaten van Phoenix Contact, waarmee complexe automatiseringsprocessen zijn in te richten. De ontwikkeltools zijn leverbaar in diverse betaalde varianten met uiteenlopende functionaliteit. Daarnaast stelt Phoenix Contact ook gratis versies beschikbaar, waaraan aanvullende functies (add-ins) zijn toe te voegen. Onder invloed van de Industrie 4.0 uitgangspunten verschuift de waardeketen binnen de industriële automatisering van hardware naar software. Die ontwikkeling maakt een centraal beheer van de gebruikslicenties voor software gedurende de levencyclus van industriële besturingsystemen noodzakelijk.

In eerste aanleg lag bij Phoenix Contact de focus op het leveren van software tools in modulaire, schaalbare vorm, geschikt voor  efficiënte distributie. Verder diende het licentiebeheersysteem de digitaal vastgelegde kennis af te schermen en de verschillende wereldwijde ERP-implementaties ten behoeve van de bedrijfsvoering van Phoenix Contact te ondersteunen.

CodeMeter voldeed geheel aan de verwachtingen. AxProtector.NET versleutelt automatisch de verschillende softwaremodules en beschermt deze tegen piraterij en reverse engineering. CmActLicense, maakt een versleuteld en ondertekend bestand aan die de gebruikslicentie verbindt met de vingerafdruk van het systeem waarop de software draait. Als alternatief laten die licenties zich ook controleren en handhaven via CmDongle, een hardwaregebonden beveiliging in de vorm van een USB-stick, een geheugenkaart of een chip (ASIC: Apllication Specific Integrated Circuit). Met CodeMeter License Central zijn de licenties aan te maken, te distribueren en te beheren van software en aanvullende modules voor zowel afzonderlijke installaties als voor netwerkconfiguraties, demo versies en tijdelijke noodoplossingen.

De integratie met de diverse ERP-toepassingen van Phoenix Contact geschiedt met behulp van CodeMeter License Central Connector. Die maakt de koppelingen tussen Wibu-Systems online database oplossing en de Phoenix Contact implementaties van zowel SAP als Baan. De bestellingen voor PC Worx Engineer komen van de diverse Phoenix Contact filialen terecht in het SAP- systeem op het hoofdkantoor en worden daar onmiddellijk verwerkt.

Oliver Winzenried, CEO en oprichter van Wibu-Systems, verheugt zich op de verdere mogelijkheden die voortkomen uit deze eerste fase van de samenwerking met Phoenix Contact. “Bedrijven spenderen een groot deel van hun IT-budget aan data gedreven applicaties, cloud gebaseerde platformen en beveiligingstechnologie. Die uitgaven zijn geen louter kosten, maar eerder investeringen in een digitale, wereldwijde marktplaats. De vruchtbare samenwerking met Phoenix Contact reflecteert de digitale transformatie van   technische industrieel georienteerde commercie naar nieuwe bedrijfsmodellen met directe, maar tevens gedifferentieerde response op vragen uit de markt”.

Friedrich Wegener, specialist in software standaardisatie bij Phoenix Contact Electronics, voegt toe: “Phoenix Contact zocht naar een omvangrijke oplossing voor beveiliging en flexibele licentiëring, bruikbaar voor zowel de PC software tools als de hardwaregebonden onderdelen van de  PLC-programmabibliotheken. De technologie van Wibu-Systems is nu al voorbereid op de eisen van industriële cloud oplossingen voor de toekomst.  Na een uitgebreid marktonderzoek van geschikte leveranciers van licentiemanagement oplossingen viel de keuze al snel op Wibu-Systems.”

Over Wibu-Systems
WIBU-SYSTEMS AG (WIBU®) met het hoofdkantoor in het Duitse Karlsruhe, is in 1989 opgericht door Oliver Winzenried en Marcellus Buchheit. De onderneming is een innovatieve marktleider op het gebied van beveiligingstechnologie voor mondiaal softwarelicentiebeheer. De brede reeks oplossingen van Wibu-Systems bieden een oplossing voor het afschermen van alle vormen van digitale content, inclusief intellectueel eigendom en software applicaties voor computer systemen, mobiele toepassingen, industriële automatiseringsoplossingen en cloud-diensten.  Wibu-Systems BV is een zelfstandige onderneming, gevestigd aan de Welbergweg 19, 7556 PE in Hengelo en staat onder leiding van Marcel Hartgerink. Via zijn bedrijf Identi-Holding BV is hij tevens eigenaar van Wibu-Systems Ltd en de overige bedrijven, verantwoordelijk voor de activiteiten in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Portugal en Spanje, 

Voor meer informatie: www.wibu-systems.nl, tel.: 074 7501495Phoenix Contact selecteert de veilige licentiebeheertechnologie van Wibu-Systems CodeMeter voor de distributie van PC Worx Engineer.

Op de foto van links naar rechts: Hans-Juergen Koch, Executive VP, Business Area Industry, Management and Automation, Phoenix Contact Electronics GmbH, Friedrich Wegener, specialist software standaardisatie Phoenix Contact, Oliver Winzenried, CEO en oprichter WIBU-SYSTEMS AG, Roland Bent, General Manager, Phoenix Contact.
Laatste van WIBU-SYSTEMS  
CodeMeter voegt ’native’ ondersteuning toe aan Python code

CmCloudContainer: softwarelicenties direct online beschikbaar door koppeling aan ERP of e-commerce systeem

CodeMeter en Apple M1 chip: topprestaties en bewezen betrouwbaarheid
Pure as-a-Service ziet sterke klantadoptie in verschillende regio's en sectoren voor een breed scala aan toepassingen

Nemesys en MCS werken samen om veilige IoT-oplossingen te implementeren

Auth0 benoemt Lucy McGrath tot vicepresident Privacy

Extreme Networks benoemt John Abel tot Chief Information Officer

Uw ERP-systeem - een achteruitkijkspiegel of een periscoop?

Oracle Cloud Infrastructure kondigt integratie met ServiceNow aan voor beter multi-cloud management

Seeders en Made by Mouses starten samen Amazon-agency Reachers

Entrust-onderzoek onthult dat organisaties de beveiliging van klantdata prioriteren, maar deze blijven blootstellen aan dreigingen

Onderzoek wagenparkbeheerders: 75% is bezorgd dat slecht rijgedrag leidt tot reputatieverlies
3,9 miljoen Ziggo klanten genieten van een volledig digitaal tv-aanbod in super scherpe beeldkwaliteit

SAP benoemt Rojo Consultancy als exclusieve OEM-partner voor de levering van cloud adapters en content

FUJIFILM en Valid Managed Services hernieuwen hun samenwerking

SurveyMonkey lanceert AI-oplossingen voor merk- en branchemonitoring voor flexibeler marktonderzoek

De kracht van SMS voor het IJsselland Ziekenhuis

Schneider Electric lanceert de meest compacte driefase-UPS in zijn categorie: Galaxy VL

NorthC Datacenters breidt uit in Zuid-Holland

Mendix: de volgende stap in procesautomatisering is ‘hyperautomatisering’

Sentia nieuwe cloudpartner SURF voor IaaS-diensten

RS Components kiest Orange Business Services als exclusieve managed service provider om de zakelijke flexibiliteit wereldwijd te verbeteren

Robots, cloud en dienstverlening op afstand: echte waarde ligt in de totaalervaring

KnowBe4 Research presenteert onderzoeksrapport over Security Culture

Info Support behaalt Kubernetes on Microsoft Azure advanced specialization

Celonis lanceert nieuwe Execution Management innovaties

CyberArk introduceert aanvalstool om container-omgevingen te testen

De Clickdrive-app wil de ‘Independer’ worden in de rijschoolmarkt
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3 jaar en 4 dagen
PR contact  

Logo Franssen Communicatie
WIBU-SYSTEMS contact  

Logo WIBU-SYSTEMS

  +31 (0)74 75 01 495
  info@wibu-systems.nl
  www.wibu-systems.nl
WIBU-SYSTEMS sociaal  


WIBU-SYSTEMS tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Bergler ICT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo NEXXT
Logo Stichting Brabant Onderneemt
Logo i4 Managed IT Services
Logo Cryptokopen.nl
Logo CBMK
Logo TPEX International
Logo Reflex Online BV
Logo Blue Dragon
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Dynatos
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Auth0
Logo Extreme Networks
Logo Rojo Consultancy
Logo Valid
Logo SurveyMonkey
Logo Schneider Electric
Logo NorthC Datacenters
Logo XpertHR
Logo Zyxel
Logo Shypple
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90855 persberichten
- 5954 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10098 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com