www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2487 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (683 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Franssen Communicatie

CodeMeter beheert licenties PC Worx Engineer van Phoenix Contact

E-businessmodel bij levering software voor industriële automatisering via schaalbare licenties

Hengelo, april 2018 – Tijdens de aanstaande Hannover Messe (23 t/m 27 april) maken Phoenix Contact Electronics en Wibu-Systems bekend dat zij hun belangrijkste technologiën zullen gaan integreren. Phoenix Contact is een wereldwijd opererende Duitse onderneming op het gebied van elektrotechnische constructies, elektronische componenten en productieautomatisering. Wibu-Systems is een eveneens Duitse onderneming, mondiaal actief op het terrein van softwarebeveiliging en licentiemanagement onder de productnaam CodeMeter. Deze oplossing zal standaard worden meegeleverd met het geavanceerde PLCnext besturingsysteem van Phoenix Contact.  

PC Worx Engineer is een bekende, omvangrijke ontwikkelomgeving voor programmatuur op de vele verschillende besturingsapparaten van Phoenix Contact, waarmee complexe automatiseringsprocessen zijn in te richten. De ontwikkeltools zijn leverbaar in diverse betaalde varianten met uiteenlopende functionaliteit. Daarnaast stelt Phoenix Contact ook gratis versies beschikbaar, waaraan aanvullende functies (add-ins) zijn toe te voegen. Onder invloed van de Industrie 4.0 uitgangspunten verschuift de waardeketen binnen de industriële automatisering van hardware naar software. Die ontwikkeling maakt een centraal beheer van de gebruikslicenties voor software gedurende de levencyclus van industriële besturingsystemen noodzakelijk.

In eerste aanleg lag bij Phoenix Contact de focus op het leveren van software tools in modulaire, schaalbare vorm, geschikt voor  efficiënte distributie. Verder diende het licentiebeheersysteem de digitaal vastgelegde kennis af te schermen en de verschillende wereldwijde ERP-implementaties ten behoeve van de bedrijfsvoering van Phoenix Contact te ondersteunen.

CodeMeter voldeed geheel aan de verwachtingen. AxProtector.NET versleutelt automatisch de verschillende softwaremodules en beschermt deze tegen piraterij en reverse engineering. CmActLicense, maakt een versleuteld en ondertekend bestand aan die de gebruikslicentie verbindt met de vingerafdruk van het systeem waarop de software draait. Als alternatief laten die licenties zich ook controleren en handhaven via CmDongle, een hardwaregebonden beveiliging in de vorm van een USB-stick, een geheugenkaart of een chip (ASIC: Apllication Specific Integrated Circuit). Met CodeMeter License Central zijn de licenties aan te maken, te distribueren en te beheren van software en aanvullende modules voor zowel afzonderlijke installaties als voor netwerkconfiguraties, demo versies en tijdelijke noodoplossingen.

De integratie met de diverse ERP-toepassingen van Phoenix Contact geschiedt met behulp van CodeMeter License Central Connector. Die maakt de koppelingen tussen Wibu-Systems online database oplossing en de Phoenix Contact implementaties van zowel SAP als Baan. De bestellingen voor PC Worx Engineer komen van de diverse Phoenix Contact filialen terecht in het SAP- systeem op het hoofdkantoor en worden daar onmiddellijk verwerkt.

Oliver Winzenried, CEO en oprichter van Wibu-Systems, verheugt zich op de verdere mogelijkheden die voortkomen uit deze eerste fase van de samenwerking met Phoenix Contact. “Bedrijven spenderen een groot deel van hun IT-budget aan data gedreven applicaties, cloud gebaseerde platformen en beveiligingstechnologie. Die uitgaven zijn geen louter kosten, maar eerder investeringen in een digitale, wereldwijde marktplaats. De vruchtbare samenwerking met Phoenix Contact reflecteert de digitale transformatie van   technische industrieel georienteerde commercie naar nieuwe bedrijfsmodellen met directe, maar tevens gedifferentieerde response op vragen uit de markt”.

Friedrich Wegener, specialist in software standaardisatie bij Phoenix Contact Electronics, voegt toe: “Phoenix Contact zocht naar een omvangrijke oplossing voor beveiliging en flexibele licentiëring, bruikbaar voor zowel de PC software tools als de hardwaregebonden onderdelen van de  PLC-programmabibliotheken. De technologie van Wibu-Systems is nu al voorbereid op de eisen van industriële cloud oplossingen voor de toekomst.  Na een uitgebreid marktonderzoek van geschikte leveranciers van licentiemanagement oplossingen viel de keuze al snel op Wibu-Systems.”

Over Wibu-Systems
WIBU-SYSTEMS AG (WIBU®) met het hoofdkantoor in het Duitse Karlsruhe, is in 1989 opgericht door Oliver Winzenried en Marcellus Buchheit. De onderneming is een innovatieve marktleider op het gebied van beveiligingstechnologie voor mondiaal softwarelicentiebeheer. De brede reeks oplossingen van Wibu-Systems bieden een oplossing voor het afschermen van alle vormen van digitale content, inclusief intellectueel eigendom en software applicaties voor computer systemen, mobiele toepassingen, industriële automatiseringsoplossingen en cloud-diensten.  Wibu-Systems BV is een zelfstandige onderneming, gevestigd aan de Welbergweg 19, 7556 PE in Hengelo en staat onder leiding van Marcel Hartgerink. Via zijn bedrijf Identi-Holding BV is hij tevens eigenaar van Wibu-Systems Ltd en de overige bedrijven, verantwoordelijk voor de activiteiten in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Portugal en Spanje, 

Voor meer informatie: www.wibu-systems.nl, tel.: 074 7501495Phoenix Contact selecteert de veilige licentiebeheertechnologie van Wibu-Systems CodeMeter voor de distributie van PC Worx Engineer.

Op de foto van links naar rechts: Hans-Juergen Koch, Executive VP, Business Area Industry, Management and Automation, Phoenix Contact Electronics GmbH, Friedrich Wegener, specialist software standaardisatie Phoenix Contact, Oliver Winzenried, CEO en oprichter WIBU-SYSTEMS AG, Roland Bent, General Manager, Phoenix Contact.
Laatste van WIBU-SYSTEMS  
Veilige software afscherming en licentiemanagement voor MVTec machine vision applicaties

ArtiMinds versterkt robotprogrammeringsoplossingen om te profiteren van IIoT-belofte

Wibu-Systems en EOS nemen "last mile" in communicatie naar 3D-printers
Geplaatst:
Verstreken tijd: 683 dagen
PR contact  

Logo Franssen Communicatie
WIBU-SYSTEMS contact  

Logo WIBU-SYSTEMS

  +31 (0)74 75 01 495
  info@wibu-systems.nl
  www.wibu-systems.nl
WIBU-SYSTEMS sociaal  


WIBU-SYSTEMS tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Synobsys
Logo Trade Cover Exchange
Logo Tilaa B.V.
Logo Fundaments B.V.
Logo Shift Office Support
Logo FLS Nederland B.V.
Logo LinQhost
Logo CommITment BV
Logo ICT-Partners
Logo SoftApp-distribution
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Alcadis
Logo KeenSystems
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo BTG
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Veeam Software
Logo Arrow Electronics
Logo UiPath
Logo Xerxes Group
Logo Infoblox
Logo Red Hat, Inc.
Logo Thales
Logo PA Consulting
Logo Cloudian B.V.
Logo Odin Groep
Logo BITO Systems nv
Logo USoft
Logo Extreme Networks
Logo Pegasystems
Logo MeetingpointAdvies
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87773 persberichten
- 5614 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7481 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.EVENTIVE.nl