www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl
2470 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (532 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Gamers zijn goede kandidaten voor cybersecurity-functies, volgens rapport McAfee

 • Bijna de helft (46%) van respondenten denkt dat het moeilijker of zelfs onmogelijk wordt om de toename en de complexiteit van dreigingen bij te houden
 • Aantal securityspecialisten moet met een kwart groeien om adequaat te kunnen optreden tegen cyberdreigingen
 • Volgens vier van de vijf respondenten kan cybersecurity verbeterd worden door meer automatisering
Schiphol-Rijk, 5 april 2018 - McAfee heeft het rapport ‘Winning the Game’ uitgebracht. Daarin wordt gekeken wat de grootste uitdagingen van organisaties zijn op het gebied van cyberdreigingen, investeringen in technologie en de skills die nodig zijn om het gevecht tegen cyberdreigingen te winnen. Belangrijkste conclusies zijn dat meer werknemerstevredenheid, meer automatisering in het Security Operations Center (SOC) en ‘gamification’ belangrijke factoren zijn om cybercriminelen te verslaan. Jonge professionals die veel computergames hebben gespeeld, zijn goede kandidaten voor cybersecurity functies.

Volgens het rapport denkt bijna de helft (46%) van respondenten dat het moeilijker of zelfs onmogelijk wordt om de komende 12 maanden de toename en de complexiteit van dreigingen bij te houden. Een belangrijke uitdaging is het groeiende tekort aan cybersecurity specialisten. Het aantal securityspecialisten bij bedrijven moet met een kwart (24%) groeien om adequaat te kunnen optreden tegen cyberdreigingen.

Meer automatisering
Door meer securitytaken te automatiseren krijgen specialisten meer ruimte om proactief op te treden tegen onbekende dreigingen.
 • 81 procent van de respondenten denkt dat hun organisatie met meer automatisering beter beveiligd is;
 • Een kwart zegt dat automatisering tijd vrij maakt voor innovatie en belangrijke taken;
 • Bijna een derde (32%) van de respondenten die niet investeren in automatisering zegt dat dit komt omdat ze niet weten hoe;
 • 84 procent zegt dat het moeilijk is om talent aan te trekken en 31 procent probeert het niet eens.
Gamification
‘Gamification’ – de inzet van gaming-elementen - wordt steeds belangrijker als middel om cybersecurity te verbeteren. Denk aan hackathons, capture-the-flag, red team-blue team of bonusprogramma’s voor het opsporen van softwarebugs. Bijna alle organisaties (96%) die gebruikmaken van gamification, zeggen daarvan voordelen te zien.
 • Ruim de helft van de respondenten (57%) zegt dat de inzet van games zorgt voor meer bewustzijn en meer kennis over hoe securitylekken kunnen ontstaan;
 • 43 procent zegt dat gamification bijdraagt aan de teamgeest, die essentieel is voor een snelle en effectieve respons bij securityincidenten;
 • Ruim driekwart (77%) van de senior managers is van mening dat hun organisatie veiliger zou zijn als er meer gebruikgemaakt zou worden van gamification.
Gamers: de volgende generatie cybersecurity specialisten
De uitkomsten van het rapport wijzen erop dat gamers die meedoen met online competities uitstekende kandidaten zijn om het tekort aan securityspecialisten op te vullen. Bijna alle respondenten (92%) zijn van mening dat gaming help bij het opbouwen van ervaringen en skills die essentieel zijn in het gevecht tegen cybercriminelen: logica, doorzettingsvermogen en inzicht in hoe het beste om te gaan met tegenstanders. Ook zouden gamers een ‘frissere blik’ hebben.
 • Driekwart van de senior managers zou een gamer aannemen, zelfs als die geen specifieke training of ervaring heeft op het gebied van cybersecurity;
 • Bijna vier op de vijf (78%) zegt dat de huidige generatie die is opgegroeid met het spelen van games, betere kandidaten oplevert voor cybersecurity functies;
 • Bijna driekwart (72%) zegt dat het aannemen van ervaren gamers een goede oplossing zou zijn om het tekort aan securityspecialisten op te lossen.
Meer informatie
Onderzoeksmethodiek
Marktonderzoeker Vanson Bourne heeft in opdracht van McAfee 300 senior security managers en 650 security professionals ondervraagd van zowel publieke als private organisaties met minstens 500 medewerkers in Australië, Duitsland, Frankrijk, Japan, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

Over McAfee
McAfee is het ‘device-to-cloud’ cybersecuritybedrijf. Geïnspireerd door de kracht van samenwerking, creëert McAfee zakelijke en consumentenoplossingen die de wereld veiliger maken. McAfee helpt bedrijven bij het organiseren van holistische cybersecurity omgevingen die slimmer werken. Voor consumenten beveiligt McAfee hun digitale levensstijl, zowel thuis als onderweg. Kijk voor meer informatie op www.mcafee.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, McAfee Persdesk, e-mail mcafee@mcspr.nl, tel. 023 - 562 8208.

McAfee en het McAfee-logo zijn geregistreerde handelsmerken van McAfee LLC in de VS en in andere landen. Alle andere handelsmerken in dit document zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van McAfee  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo AvePoint

Logo Thuiswinkel.org

Logo Pinewood

Logo Valid

Logo PQR B.V.

Logo TomTom Telematics

Logo Descartes

Logo SAP

Logo Extreme Networks

Logo Thuiswinkel.org

Logo Conrad.nl
Logo Data Matters BV

Logo Mindbreeze GmbH

Logo Mindbreeze GmbH

Logo Unisys

Logo ZyXEL

Logo NetApp

Logo Visma | Raet

Logo VPRO

Logo Celonis

Logo Dataiku

Logo GitLab
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 532 dagen
Bron:
PR bron: Yellow Communications
McAfee contact  
Logo McAfee
McAfee sociaal  
McAfee tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo AvePoint
Logo Valid
Logo TomTom Telematics
Logo Descartes
Logo SAP
Logo Extreme Networks
Logo Mindbreeze GmbH
Logo Mindbreeze GmbH
Logo Unisys
Logo ZyXEL
Logo NetApp
Logo Visma | Raet
Logo Motiv ICT Security
Logo PA Consulting
Logo WorldStream
 
www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nl